Miko Verno

Tapaturmasi

27 viestiä aiheessa

Kerro mitä on joskus käynyt?

 

Mulla tuli vaan mieleen ku vasen ranne tais mennä sijoiltaa tänää fudistreenissä kun liukastuin koko painolla käteni päälle :thmbdn:

 

Joskus 4v leikin batmania tjsp. ja hyppäsin ojaan ja vasen käsi murtui kolmesta kohtaa :thmbdn:

 

Ollessani 10v. tipuin jonkun sortin telineestä koulunpihalla vasemman käden päälle ja se jotenki taittui...ai hemmeti se taittaminen takaisin itketti ja sattui kun lääkärit vetää voimalla ranteen sijoilleen. Puudutusta käytettiin mutta ei kyllä auttanut :thmbdn:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noi luxatiot voivat tuntua paljon häijymmiltä kuin murtumat, kun pehmytkudokset ja hermot saavat kunnolla venytystä :o

 

Joulun 1973 alla kenraaliharjoituksissa Kansallisteatterissa näytelmän Lintu Sininen paha kuningatar, Kyllikki Forssell, taklasi minut, viattoman hovipoitsun ihan käsikirjoituksen mukaan kanveesiin. Klunk, sanoi olkapää ja oli pois tolaltaan. Onneksi teatterin lääkäri oli just tulossa paikalle ja hän reponoi tilanteen välittömästi (ei ollut sijoilleenmenokaan kiva kokemus). Toisen kerran tumpuloin saman olkapään kanssa pari vuotta myöhemmin ja vieläpä samassa kohdassa näyttämöä. Pistomiekkani takertui pyörönäyttämön saumaan ja taas mentiin. Vielä pari kertaa jouduin kärsimään saman kohtalon tämän jälkeen, eri tilanteissa.

 

Kerran onnistuin lipsumaan jaloiltani täydessä juoksuvauhdissa...

 

...kuivalla asfaltilla

...ilman varsinaista kiirettä

...päivällä

...selvin päin.

 

Muistan, kun lensin ilmassa vaakasuoraan maan lähetessä polvia sekä kämmeniä vääjäämättä ja minua harmitti valmiiksi ennen tömäystä&raastoa :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

hehe, näitähän riittäis...

 

5-vuotiaana otin lähikontaktia traktorin kanssa, murtui leuka- ja poskiluut... Aika pitkä sairaalareissu...

 

Joskus ala-aste-ikäisenä päätin jeesiä pihanhoidossa, sillä seurauksella että olin tikattavana kun vesuri osui vähän rystyseen..

 

Sitten teininä joskus jenkkifudistreeneissä teloin jalkapöydän, hiton kauan se oli kipeä, mut ei tullu käytyä lääkärissä...

 

Taannoin jäin myös hevosen jalkoihin kun se pelästyi autoa ja se astui kyynärpään päälle. Olis ees ollut joku perusponi, mut kun oli sellanen 700kilon ruotsalainen. Onneks oli pehmeä mutamaa alla, antoi periksi eikä tullut kuin kavion muotoinen mustelma, vaikka  kauan se oli kipeä. Silloin piti vielä viedä ryhmä asiakkaita kärryillä ohjastaen Jämille... Särkylääkkeillä mentiin. Eipä tullut silloinkaan käytyä lääkärissä...

 

about 2,5 v sitten kun olin roudaamassa Hartwall-areenalla taitoin nilkkani kun vedettiin isoa lamppu casea rekan perään, kengännauhaa piukemmalle vaan ja menoksi vaikka sattui aika huolella. No, sitäkään en lääkärille ikinä näyttäny, mutta edelleen se ei hanki kestää kovin korkeita korkoja...

 

Sitte tässä just eilen esim silpasin ruokaa laittaessa sellasen vähän vajaan neljänneksen vasemman etusormen kynnestä veks, voitte uskoa että tää kirjoittaminen on vähän jännää kun tuo on vähän kipeä...

 

Eihän siitä oo kuin about 3-4 vuotta kun onnistuin oikean käden etusormen  niin ikään tuuppaamaan sauvasekottimen terien väliin. Älkää kysykö miten...

Sen mä sentään käytin lääkärissä, kunnei ollut kyläpaikassa missä se sattui kunnon laastareita tai mitään...

 

joo, kävelevä katastrofi...

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitäs noita. Lähellä ollut mutta ei kunnollisia juuri ollenkaan...

 

Puukolla tuohon oikean käden etusormen rystysen yläpuolelle. Siis rystysen ja etusormen väliin. Puukon vääntäminen on vaarallista hommaa.

 

Jalka lonksahtanut paikoillaan kun vähän liukkailla kävelin ja tössähti jotenkin oudosti. Lonksahti kyllä heti takas paikalleen.

 

Jenkkifutiksessa en jostain syystä kauheesti saanut turpaan...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

hehe, näitähän riittäis...

 

5-vuotiaana otin lähikontaktia traktorin kanssa, murtui leuka- ja poskiluut... Aika pitkä sairaalareissu...

 

 

Miten sen traktorin kävi?  :laugh:

 

Joskus about olisko 16-vuotiaana kun olin opetellut kävelemään uudelleen ( eri  tarina ) piti lukion hyppytunnilla tietenkin karata "kylille". Jyrkähkö alamäki, rapsakka talvikeli, auton jarruttama sileä jäinen ura jossa höytyvä lunta päällä ja vinokorkobootsit. 'nuff said. Värttinäluu poikki ja kyynärluu murtunut. Minkähän helvetin takia sitä pitää ihmisen ottaa kädellä vastaan kaatuessaan?

 

Muutaman viikon kipsillähän siitä selvittiin mutta pikkaisen tuntui pahalta kun irtonaisia luunpätä vedettiin paikalleen kolmen lääkintävahtimestarin voimin........

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onhan sitä kaikkea...

 

-vasemman käden kummatkin ranneluut murtuneet. Varsin mielenkiintoisen näköinen käsi oli, kun tää sattu. Sentään nukutuksessa vedettiin paikoilleen.

-otsaa tikattu, kun otin yhteen kirjahyllyn kanssa

-poskea tikattu, kun kaaduin jäälle, jossa jotain teräviä pikkukiviä, jotka sitten kunnolla raapaisivat

-erinäisiä arpia sormet täynnä, milloin saksinut, milloin puukolla telonut

 

Ihmeen vähällä selvinnyt, olisi välillä ollut aihetta isompaankin, kun on varsin lahjakkaasti kolaroinut pyörällä muutamaan otteeseen muiden pyöräilijöiden kanssa. Niistä selvitty lähinnä kipeällä kyljellä ja naarmuilla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pikkunassikkana kyllä sattu ja tapahtu.

- lievä aivotärähdys (putosin puusta)

- molemmista käsistä keskisormi murtunut (ekalla kerralla raahattiin kaverin kanssa isoja kivenmurikoita kalliolle ja liukastuin, jolloin sormet jäi sen kiven ja kallion väliin. toisella kerralla putosin/kaaduin ja käsillä vastaan jolloin sormi taittui jotenkin oudosti)

-nilkka nyrjähtänyt trampoliinilla

 

Tuossa kaikki lääkärireissun vaatineet tapaturmat. Huomattavasti enemmän on sitten pienempiä vahinkoja. Nyttemmin oppinut ilmeisesti vähän varomaan, kun ei ole pitkään aikaan sattunut mitään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei olis pitäny tehä tätä topikkia ku tästä saa oikee kylmät väreet :D

 

Nyt sain käteeni siteen ja tuntuu vielä aika moiselta. eipä tarvii huomenna hiihtämään mennä :thmbup:

 

Mutsillani mennyt oikea polvi kaksi kertaa laskettelussa. Siitä toisesta kerrasta on jo 5v ja se ei vieläkään uskalla mennä laskettelemaan. juu ymmärrän ihan hyvin.

 

pikkusiskollani jäi saunan oven väliin sormi...mikkelin sairaalassa sanottiin että ei siinä mitään...hesassa 2pv myöhemmin sanottiin, että se on leikkaus tehtävä parin päivän sisällä tai olisi amputointi. onneksi siskoni ei menettänyt peukaloaan oikeasta kädestä.

8)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sellaista perushuttua...

 

!3-vuotiaana sain joululahjaksi uudet laskettelusukset. Tapaninpäivänä niitä sitten rinteeseen testaamaan, ja hypyn alastulo ei ollut ihan oppikirjasta... Ilmailutermillä "kova lasku". Kuulin siinä rinnettä alas pyöriessäni kovan pamauksen joka oli peräisin oikeasta sääriluusta. Jalka 6 viikkoa kipsissä.

 

Pari vuotta myöhemmin heppa hermostui ja heitti minut maneesin seinään. Ilmailutermi voisi olla vaikkapa "nopea vaakakierre". Siitä selvittiin solisluun murtumalla, niin ja ilmat lähti pihalle joka muuten tuntuu todella ilkeältä ja ja pelottavalta kun ei saa henkeä.

 

Lisäksi pieniä mustelmia ja naarmuja joita sattuu kaikille matkan varrella :)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

8- vuotiaana kuljetin kerran lasista, tyhjää hillopurkkia taskussa, oltiin menossa kaverille ja johonkin sitä tarvittiin. No lähdettiin potkulaudoilla liikkeelle, sillä ajattelin että ihan turvallista kun en ikinä ennenkään ole kaatunut ko. laitteella... Murphyn laki tuli kuitenkin kuvioihin ja pannutin oikein kunnolla tasaisella tiellä, mihinkään törmäämättä ja kaaduin juurikin sille puolelle jolla purkki oli... Ei tullut mikään pieni haava. ;D Lekuri niitä lasinpalasia sieltä nyppi pois loppujenlopuksi.

 

Toinen, vielä pahempi tapaturma kävi potkulautahässäkästä vuoden kuluttua. Tultiin koulusta perjantaina kavereiden kanssa ja kovina poikina pyöräilimme autotiellä ja kaikenlisäksi ilman käsiä. ;) Huono ajatus sinänsä, sillä yht'äkkiä onnistuin ajamaan katukivetykseen huonossa kulmassa ja takarengas jäi "laahaamaan" siihen. Tämän kohdan jälkeen en muistakkaan mitään ennen kun heräsin jonkun autokatoksen juurelta. Kaverin mukaan eturengaskin oli lukkiutunut äkillisesti ja lensin tangon yli muutaman voltin heittäen selkä edellä autokatosta ja tällistä menin tajuttomaksi. :P Onneksi oli kypärä päässä ja se halkesi pääkallon sijasta... Aivotärähdyksellä selvittiin. Kaikenlisäksi en edes oppinut tapahtuneesta mitään, sillä nykyään ei tule kypärää käytettyä.  ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hangon Sun City joukkueessa jenkkifutista pelatessa on mennyt kerran molemmista polvista ristisiteet. 7 vuotta pelasin puolustuksen sisempänä linjamiehenä

( defensive tackle ).

Kössiä pelatessa vasemmanjalan akillesjänne poikki.

7:llä luokalla koulussa puutyötunnilla vasen peukalo oikohöylään. ( Peukalo on nyt toista puolet ohuempi.)

Samaa peukaloa useamman kerran tullut puukolla ja mattoveitsellä viilleltyä ( yhteensä reilut parikymmentä tikkiä siinä on ollut aikojen saatossa )

6 vuotiaana kaaduin polvi edellä terävään kiveen, niin että luu näkyi ja 20 tikkiä piti laittaa. ( Nykyisin samassa kohdassa on iso rustopatti )

Lätkää juniorina Tikkurilan jääveikoissa maalivahtina pelatessa kiekko silmäkulmaan ja 10 tikkiä ( En ollut ehtinyt laittaa maskia päähän kun kiekko yllätti tullessaan reunan yli vaihtopenkin puolelle. Treeneissä tapahtui ja olin menossa jäälle.

Futiksessa junnuna maalivahtina ollessa erinäisiä revähdyksiä ja mustelmia vaikka muille jakaa.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo noitahan on sattunut, mutta tämä olisi pahimmasta päästä.

 

Anoppilassa saunassa ja kun olin lähdössä löylyistä pois niin yhtäkkiä pimeni ja kauhea rymähdys. Siinähän oli menty lasioven läpi ja kun virkosin, makasin kylppärin lattialla yltäpäältä veressä ja lasinsirujen keskellä. Ei muuta kun ylös ja suihkun alle. Vasemmassa kädessä törrötti jotain ja sen riuhtasin irti, jonka jälkeen sitä verta vasta alkoi tulemaankin. Lasi oli lävistänyt osaksi valtimon ja leikkannut ojentajan poikki. Sen jälkeen alkoi taas pimetä. Vaimo soitti ambulanssin ja appiukko alkoi tekemään painesiteitä. Hämärästi muistan kun ambulanssi kaverit katteli kylppäriin ja ihmettelivät mikä sika sinne on teurastettu  :laugh: . Siitä kyydillä OYS:iin ja tikattavaksi. Rytäkässä lasi viilsi vasemman silmäluomen halki, mutta onneksi näkö ei lähtenyt. Tikkejä tuli kaiken kaikkiaan 120 ja kuusi viikkoa saikkua. Yhtenä syynä tähän oli ilmeisesti syöminen ennen saunaan menoa.....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nooh, ite tipuin pomppulinnasta joskus 5 vuotta sitten ja sillä seurauksella, että vase solisluu murtui parista kohtaa ja kun röntgeniä lääkärin kanssa OYSissä katsottiin

niin sanoi lääkäri, että lähellä on ettei tartte leikata. No oli siinäki kokemus. Kantositeessä 6viikkoa käsi ja sen jälkeekin vielä aristi jonkin verran.

Ja nyt viime vuonna luistelemassa sain polven telottua ja polvilumpio siinä sitten löystyi ja rusto kai venyi (jotai se lääkäri sanoi kun olin toisen polven kanssa kun siihen todettiin

ruston normaalia vähäisempi määrä ja normaalia pehmeempää) tai jotai sellasta.

Että näin itse olen tunaroinnut.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Auts! Se mahtoi sattua!

 

Itse asiassa se meni niin nopeasti että ei ehtinyt sattua.

Huvittavinta siinä oli että oltiin pelattu jo 30 minuuttia ja aloitettiin toinen 30 minuutin peli ja kun oltiin pelattu noin 10 minuuttia niin toi akillesjänne pamhati poikki sellaisessa tilanteessa missä olin valmiina lähtemään liikkeelle kaverin syötön jälkeen. Eli lämpö oli jo päällä ja siitä ei tuo juttu johtunut että olisi kylmiltään alotettu pelaaminen.

Vasen jalka oli edellä ja kun lähdin liikkeelle niin kuukui vaan kunnon pamahdus ja sen jälkeen rupes pikkasen sattumaan.

Jalkaterä tuntui oudolta ja ihan kuin olisi alamäessä seissyt tolla vasemmalla jalalla. Ensin luulin että oli nilkka mennyt ja kaveri ajoi mut kotiin jossa sitten naapuri joka on urheiluhieroja kehotti mua meneään lääkäriin.

Onneksi asuin tuolloin 500 metrin päässä Jorvin sairaalasta ja matkakin oli alamäkeä. Sinne sitten kävelin vasentajalkaa perässä laahaten kun ei kestänyt kunnolla astua sille.

Ensiavussa meinasi päivystävä TK lääkäri lähettää mut kotiin kun ei ollut ultraäänikonetta lauantai-iltana käytössä eikä voinut siksi tehdä diagnoosia siitä onko akillesjänne poikki vai ei. Meinas että pitää tulla maanantaina uudestaan jos on vielä kovasti kipeä. ( Kysyi muuten ennen sitä että millä olen tullut sairaalaan ja kun vastasin kävellen niin eihän se tietenkään uskonut että mitään vakavaa vikaa silloin jalassa voi olla kun kävelemään pystyy.)

Onneksi vieressä ollut sairaanhoitaja kehoitti tätä TK lääkäriä delekoimaan asian päivystävälle kirurgille jolta meni siten tasan 2 minuttia ilma ultraa todeta että akillesjänne on kokonaa poikki ja vielä sieltä vähän ylempää.

Testi oli helppo. Mahalleen makaamaan jalkaterät sänynlaidan ulkopuolelle ja sitten piti liikuttaa jalkateriä. Ensin käski liikuttamaan oikeaa ja sehän liikkui, sitten vasenta no minä milestäni liikutin mutta lääkäri sanoi että ei liiku, sulla on kuules akillesjänne poikki ja ei muuta kuin leikkuriin.

6 tuntia kärvistelin jääpalapussin ja kipulääkkeiden voimin ensiavussa kunnes kello 23 pääsin leikkuriin ja seuraavana päivänä kotiin.

2 kuukautta oli jalka kipsissä.

Meikäläisen kössin peluu loppui siihen koska silloinen vaimoni ( nykyään ex ) kielsi sen, kun sitä v....ti koska sen oli tarkoitus lähteä bilettämään kavereiden kanssa ja mun piti olla kotona pojan kanssa. No meikäläinen oli sitten sairaalassa ja vaimon bilereissu meni mönkään kun ei saanut lapsenvahtia. Rouva oli vihainen kuin perseeseen ammuttu karhu, monta viikkoa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hangon Sun City joukkueessa jenkkifutista pelatessa on mennyt kerran molemmista polvista ristisiteet. 7 vuotta pelasin puolustuksen sisempänä linjamiehenä

( defensive tackle ).

 

 

Ihmeen paljon täältäkin foorumilta löytyy futiksen pelaajia (Y) Tekis kyllä mieli palata takasin pelikentille. Linjamiehen homma on vaan nannaa 8)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

18vuotta sitten Savitaipaleella liikuntatunnilla, apinaköysissä kiipeiltiin ja siinä kun alkoi härveltämään tulin alas kovalle puulattialle oikea kyynärpää edellä ja se murtui, sen ansiosta vietin vuorokauden Lappeenrannan keskussairaalassa, koska tuon tilanteen jälkeen kuume nousi, jota ne seurailivat sitten sen yön yli. Sitten on jotain pientä koheltamista, mutta ne on vaan vahvistaneet.

 

Toinen tapaturma tapahtui myös Savitaipaleella koulun pihalla, kaverilla oli bomerangi mukana ja sitä testailtiin ja se ei kirjaimellisesti palautunut heittäjälleen, eli kaverille vaan osui suoraan meikäläistä päähän ja 8 tikin paikalla sitä oltiin.

Itse en edes alkuun tajunnut haavasta mitn, ennen kun otin pipon pois ja tunnustelin mitä märkää sielä päästä tulee, niin vertahan sieltä tuli ja tuntuvasti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

1983 Ounasvaaralla lasketellessa kaaduin hypyn jälkeen eikä side auennut -> vasen sääriluu murtui, kipsi 4 viikkoa.

1989 Åressa lasketellessa veli kaatui ja jälkiseurauksena törmäsin kaverin kanssa, suunnittelemattoman 10 metrin lennon jälkeen rinteen reunaan pysähdyttyä vasen olkavarsi oli katkennut kolmeen osaan -> 6 viikkoa kantositeessä.

Selkävaivat ei liene tapaturmia mutta laskettelu jäi joksikin aikaa kunnes:

2009 uudelleen uskalsi mennä mäkeen ja Levillä oikeasta suksesta irtosi takaside -> eturistiside katkesi -> varaosakorjausleikkaus ja 6 viikkoa saikkua.

Ja nyt on taas ihan omat sukset ja Levi odottaa..

 

Niitä pieniä nirhamia ei edes kaikkia muista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joskus nuorempana oltiin laskettelemassa Syöttellä. Vuokrasin normaalia lyhyemmät sukset, jotta voisin temppuilla helpommin (lue: näytellä tytöille). No, alamäessä kovassa vauhdissa alkoivat lyhyet sukset väpättämään jolloin toinen side aukesi. Naamalleen -  ja pyörin rinnettä alas alueen ainoaan valotolpppaan. Kolme kylkiluuta murtui, joka huomattiin vasta muutaman päivän päästä kun hengittäminen kävi hankalaksi  :P

 

Ei siinä mitään - liimalasta koko kyljen alueelle. Arvatkaa sattuiko sen irroittaminen parin viikon päästä  :'( Oli nimittäin aika tehokasta liimaa  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mulla on kroonisesti perse auki...

Kah, sullaki. Tere tulemasta pers aukisten joukkoon..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Päivämäärä oli 31.3., joskus 90-luvun alkuvuosina. Olin kaverillani käymässä, ja televisiosta tuli  jälkilähetys Oscar-gaalasta. Jostain mielenkiintoisesta elokuvasta alettiin esittämään pätkää, ja ryntäsimme tv:tä kohti. Kaveri kiersi pöydän toiselta, minä toiselta puolen. Valitettavasti en huomannut pöydän ja seinän välissä kulkenutta sähköjohtoa.

 

Seuraavana päivänä lääkäri oli kirjoittanut jo pitkät pätkät mekaanisella kirjoituskoneellaan, käyttäen aina yhtä tehokasta kaksisormijärjestelmää: "...jolloin sähköurut putosivat varpaan päälle. Ei selvää murtumaa, mutta varvas kipeä ja turvoks..." Yhtäkkiä hän lopetti kirjoittamisen, ja kysyi hieman epäuskoisella äänellä; "Eihän tämä ole aprillipila?". Ei ollut, mutta nauratti silti - vaikka varvas olikin kipeä.

 

--

Lauri

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään