Carl-Fredrik Geust

Kadonneen La-5 koneen etsintä

3 viestiä aiheessa

Hei kaikki,

onko kellään muutama vuosi sitten esitetty "Kadonneen La-5 hävittäjän etsintä" -televisio-ohjelma nauhalla/DVD:nä?

 

Kyseessä oli Valvontakomission neljän La-5 hävittäjän porukka joka lähti Porista Malmille 29.10.1944. Yhden koneen lentäjä hyppäsi, toinen teki pakkolaskun pienen järven jäälle (etsitty kone, mutta vielä löytymättä), ja kolmas laskeutui taas Hyvinkäälle, Kytäjän kartanon pellolle.

 

Tapauksesta on kirjoitettu suhteellisen paljon, mm. G-E Strömberg Feeniks-lehdessä 2/1996 ("Kaksi La-viitosta kateissa!"), Aarne E. Hilvonen (silminnäkijä Kytäjässä) kirjassa "Mennyttä aikaa muistelllen - Kytäjää ennen ja nyt" (Hyvinkää 2010), Veli Salinin kirja "Kadonneen neuvostohävittäjän arvoitus" (Pilot-kustannus 2006) sekä allekirjoittaneen artikkeli Sotahist. aikakauskirjassa 16/1997 ("Stalinin haukat Suomen kentillä"). Eräs venäläinen tutkija on tällä hetkellä laatimassa Kytäjän pellolle laskeutuneen puujalkalentäjän, majuri Leonid Belousovin elämäkertaa, ja haluaa saada TV-filmistä kopion (hän on jo saanut em. julkaisut).

 

Olen myös kiitollinen mahdollisista lisäviitteistä (lehtiartikkelit tms).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jostakin luin, lähdettä en nyt löytänyt; Neljäs kone lakeutui Parolaan. Filmikin on niin "vanha" että on minulla siitä vain VHS:llä kopio jossain. Yritän etsiä.

Pena

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvät ystävät,

parhaat kiiitokset kaikista yhteýdenotoista, lisätiedoista ja DVD-tarjouksista! Pyytämäni DVD on saatu, ja on nyt matkalla ko. venäläiselle tutkijalle! Täytyy sanoa että flightforum on hieno porukka!

 

Carl-Fredrik Geust

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään