Juha-Matti Lavonen

Blue1:n matkustamohenkilökunta ylityökieltoon

2 viestiä aiheessa

Ylityökielto Blue1:lle

JÄSENTIEDOTE 30.1.2012

 

Olemme yrittäneet neuvotella työsuhdejohtaja Anita Forssenin kanssa joulukuusta alkaen työsuojelu- sekä työaikalain mukaisista lepopaikoista ja -tauoista. 

 

SLSY uudisti vuoden alussa vaatimuksensa todellisista neuvotteluista. Työnantaja on pitkittänyt asiaa ja pyrkinyt siirtämään neuvottelujen aloittamista. Tänään 30.1.2012 tapaamisessa asia ei edistynyt, joten Blue1:n ammattiosasto päätti julistaa ylityökiellon.

 

SLSY:n jäsenkyselyyn on vastannut yli puolet Blue1:laisista ja tulos on selkeä: vain yksi vastaajista kertoo pystyvänsä lähes aina pitämään normaalin ruokailutauon.

Työaikalain 28 § edellyttää, että jos työaika jaksotyössä on kuutta tuntia pidempi, on työntekijälle annettava vähintään puoli tuntia kestävä lepoaika tai tilaisuus aterioida työn aikana. Lisäksi jos työaika ylittää vuorokaudessa 10 tuntia, työntekijällä on halutessaan oikeus pitää enintään puoli tuntia kestävä lepoaika kahdeksan tunnin työskentelyn jälkeen.

Näistä lain vaatimista lepotauoista ei toteudu kunnolla tällä hetkellä kumpikaan.

Työturvallisuuslain 48 § edellyttää, että työpaikalla tai sen välittömässä läheisyydessä on työntekijöiden käytettävissä oltava työn luonne ja kesto sekä työntekijöiden lukumäärä huomioon ottaen riittävät ja asianmukaisesti varustetut peseytymis-, pukeutumis- ja vaatteiden säilytystilat, ruokailu-, lepo- ja käymälätilat sekä muut henkilöstötilat.

Tällä hetkellä tiedämme, että jokainen joutuu aterioimaan matkustajien katsellessa, WC:n vieressä ilman pöytää. Lisäksi liikenteen painottuessa lyhyempiin reitteihin ruokatauon pitäminen on entistä mahdottomampaa.

YLITYÖKIELTO ALKAA 31.1.2012 klo 05.00 JA KOSKEE KAIKKIA BLUE1:N LENTOJA.

 

YLITYÖKIELTO TARKOITTAA

sitä, että vain vahvistetulle listalle merkityt työvuorot tehdään.

Töihin ei lähdetä, jos työnantaja soittaa ja pyytää vapaapäivältä töihin.

Päivystykseltä lähdetään töihin normaaliin tapaan.

Samoin, jos peruutetun lennon tilalle tarjotaan lentoa +/- 1 tunti alkuperäisestä työvuorolistan mukaisesta lähtöajasta, tämä lento otetaan vastaan (TES 9§ D1).

 

Jos lento myöhästyy, työvuoro suoritetaan listan mukaan loppuun normaalisti.

 

http://www.slsy.info/ajankohtaista-kaikille/ylityokielto-blue1lle

 

Blue1:

Ylityökielto ei koske Blue1:n Golden Airin operoimia lentoja Helsingistä Kuopioon ja Vaasaan eikä lentoja Tampereelta, Turusta ja Vaasasta Tukholmaan.

 

http://www.blue1.com/fi/fi/Matkustusinfo/Tietoa-lentoliikenteesta/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään