Sami Puro

Lentäjien työpäivä – 21 tuntia hereillä ja laskeutumaan

5 viestiä aiheessa

http://www.taloussanomat.fi/liikenne/2012/01/19/lentajien-tyopaiva--21-tuntia-hereilla-ja-laskeutumaan/201221313/12

 

Ehdotukset lentäjien uusiksi työajoiksi rikkovat matkustajien oikeutta turvalliseen lentoon, Suomen Lentäjäliitto syyttää. Lentäjien mielestä lentoturvallisuusvirasto taipui lentoyhtiöiden lobbaukseen, ja haluaa lentäjiä tekemään vaarallisen pitkiä vuoroja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Euroopassa mennään täysin päinvastaiseen suuntaan kuin Yhdysvalloissa, jossa viranomainen heräsi Golganin onnettomuuden jälkeen. Ehkä EASA:kin herää vielä jonain päivänä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olen nähnyt yhdessä tv-ohjelmassa, kuinka koneen matkaa kuvattiin JFK:ltä Heathrow'lle. Kone lensi "itse" aivan koko lennon kentältä kentälle, valtameren yli. Autopilotti on jopa niin tarkka, että se laskeutui tismalleen kiitoradan katkoviivoitusta pitkin.

 

"Lentäjää" tarvitaan ikäänkuin tarkistamaan, että kaikki toimii niin kuin pitääkin. Ohjaimiin ei tarvitse edes koskea (paitsi kaiketi laskutelineet ja jarru). Yleensä silloin mennäänkin vuoren kylkeen kun pilotti joutuu ottamaan koneen manuaalisesti haltuunsa.

 

--

Uutisen paras anti löytyi alempaa.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei siis mitää uutta taivaan alla. 16 tuntia työaikaa on oikeastaan hyvin säännöllinen kuvio. Esim LUX-LOS-JNB tuntuu olevan enemmän kuin vähemmän näillä paikkeilla. Siihen sitten hereillä oloaika päälle jne. Tuo 21 tuntia on ihan normi-päivä. Siinä unforseen mukana ja näitä aika usein. Meillä kun kulkee yleensä kaksi miehistöä mukana pidemmillä reissuilla.

 

Työajan pituus ei niinkään häiritse vaan lepoaikojen lyhyys tuollaisten hirvitysten jälkeen ja se että tälläisiä pitkiä reissuja tehdään yhtenään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään