Ilkka Mannikainen

Finnair lopettaa Stuttgartin ja Kiovan reitit

12 viestiä aiheessa

Huomenta vaan. Menee ehkä saivarteluksi, mutta tuonne Kiovan Zhulhanyyn (IEV) ei olla lennettykään (siis Finnair viimevuosina) vaan Boryspiliin (KBP). Vai kävinköhän väärällä kentällä muutama päivä sitten ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kehitystyö ei lopu:  :laugh:

 

Finnair lopettaa Kajaanin, Kiovan ja Stuttgartin lennot

 

Finnair kehittää reittiverkostoaan ja lopettaa kannattamattomat reittinsä Kajaaniin, Kiovaan ja Stuttgartiin. Kajaanin ja Stuttgartin reitit lopetetaan maaliskuun 1. päivä ja Kiovan reitti maaliskuun 11. päivä.

– Kehitämme verkostoamme jatkuvasti ja liikeyrityksenä meidän on katsottava kaikkia reittejä kannattavuuden ja kokonaisuuden näkökulmasta, Finnairin reittisuunnittelusta vastaava johtaja Gregory Kaldahl sanoo. Päätös on tehty pitkän ja huolellisen harkinnan jälkeen, ja olemme pahoillamme asiakkaillemme mahdollisesti aiheutuvista haitoista. Näinä vaikeina aikoina meidän on kuitenkin luotava parempia menestyksen edellytyksiä jäljelle jääville reiteille.

 

– Nämä reitit ovat olleet kannattamattomia jo pitkään. Jopa meidän uudet houkuttelevat hinnatkaan eivät ole tuoneet riittävästi asiakkaita. Suomessa monet käyttävät vielä autoa kulkuneuvonaan lentämisen sijaan, sanoo Petri Schaaf, Global Salesin johtaja.

 

www.finnair.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kehitystyö ei lopu:  :laugh:

 

www.finnair.fi

OT:

Tulee mieleen aika, jolloin olin maaseudulla ainoan saatavilla olleen laajakaistaoperaattorin, erään Ruotsinsuomalaisen telejätin asiakkaana.

 

Sieltä tuli tasaisesti puolen vuoden välein asiakaskirje, joka alkoi aina sanoilla:

 

"Parannamme palvelua...."

 

Käytännössä se tarkoitti että

- jokin olemassa ollut palvelu pudotettiin pois valikoimasta

- tai hinta nousi

 

;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

"Jopa meidän uudet houkuttelevat hinnatkaan eivät ole tuoneet riittävästi asiakkaita. Suomessa monet käyttävät vielä autoa kulkuneuvonaan lentämisen sijaan, sanoo Petri Schaaf, Global Salesin johtaja."

 

Heh...mites kauan ne ihanan houkuttelevat hinnat ovatkaan olleet tarjolla - niin että sen seikan pohjalta voi vetää mitään johtopäätöksiä. Ja että ihan kaikki eivät olekaan vielä lopettaneet auton käyttöä, vai olisivatko kuitenkin ja sitten siirtyneet käyttämään vaikka junaa, ratikkaa, tai vaikka potkukelkkaa. Varsinainen päätelmien mestari tämä Schaaf.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

"Jopa meidän uudet houkuttelevat hinnatkaan eivät ole tuoneet riittävästi asiakkaita. Suomessa monet käyttävät vielä autoa kulkuneuvonaan lentämisen sijaan, sanoo Petri Schaaf, Global Salesin johtaja."

 

Helsinki-Kajaani-Helsinki väli on Suomen kallein tällä hetkellä, yhdessä Kittilän, Kuusamon, Ivalon yms kanssa. 139e meno-paluu on loistava hinta niille, jotka menevät suoraan Helsinkiin, tai Kajaaniin. Omalla kohdallani ongelmana on se, että määränpää ei suinkaan ole Helsinki, vaan Lahti. Tämän takia tulee itse mentyä aina autolla.

 

Ja jos ei päristely kiinnosta, niin junalla pääsee huomattavasti helpommin ovelta ovelle -periaatteella, vaikkakin hinta on korkeampi (!) kuin Finnairin kyydillä.

 

Ollessani Kajaanin lentoasemalla töissä, huomasin että matkustajista 90-95% on liikematkustajia, jotka eivät matkaa omasta lompakostaan rahoita. Joten ei ole mikään ihme, jos ei matkustajamäärät ole kasvaneet alentuneiden hintojen ansiosta. Toki jos Kajaanista pääsisi Helsinkiin samalla 69 euron hinnalla kuin vaikka Kuopiosta, niin matkustajamäärät varmasti kasvaisivat merkittävästi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Finavian liikennetilastojen valossa Kajaanin lentoaseman kotimaanliikenteen matkustajamäärät kasvoivat vuonna 2011 17,2% vuoteen 2010 verrattuna. Joulukuussa 2011 edelleen samainen kotimaanlentojen matkustajamäärä kasvoi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna peräti 43,9%. Ainakin matkustajamäärien osalta trendi on hyvä, tosin täman perusteella ei voi tehdä johtopäätöksiä kannattavuuden kehityksestä.

 

Linkki Finavian liikennetilastoihin vuodelta 2011:

 

http://www.finavia.fi/files/kronodoc/2284/202660/Matkustajat%20lentoasemittain%20suo-fi.pdf

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Paljonko Kajaanin kehitysyhtiö on nyt valmis pumppaamaan FlyByelle? Jään innolla odottamaan kuinka Kiovan seutukunta ja Saksan viherhihhulit haluavat rahoittaa seuraavaksi gatewaytä Aasiaan, koska se on alueen kilpailukyvyn näkökulmasta elintärkeää. Vakavasti puhuen en ole kokenut laajempaa tarvetta lentää Kajaaniin, mutta välilaskulliset lennot Kuusamoon ovat keränneet täyttöastetta, ihan ennen halpalippulaisia, niin kannattaako sitten kärrätä porukka jorpakkoon kotikaupunkinsa yli on asia erikseen.

 

Ongelmanihan ei tässä ole, että niitä reittejä tuetaan (harvempi poikittaisliikenteen maavuoro tuolla kulkisi kumilla tai teräksellä), mutta kun se tukija muissa tahoissa on valtio ja reitin lopettaminen automaattisesti muka näivettäisi talouden. Missä on liiketaloudellinen näkökulma, jossa ensin katsotaan mikä on mahdollista ja mikä julkista palvelua...niin ihan ennen sen rahan välitöntä pumppausta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Finnair lopettaa myös Tallinnaan lentämisen. Kerran viikossa lennetty AY107/108 lennetään viimeisen kerran 18.3.2012.

 

Osaako joku sanoa, mikä tämän yhden viikottaisen, omalla kalustolla suoritetun, lennon tarkoitus on ollut? Rahti?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään