Petri Lehtovirta

Uusin SAS-myyntihuhu

9 viestiä aiheessa

Kuten tiedetään, Norja, Tanska ja Ruotsi ovat aiemmin antaneet myyntivaltuudet SAS-omistuksiinsa. Yhtiötä on kovasti tyrkytetty Lufthansalle, mutta huhuista huolimatta valmista ei ole syntynyt - ainakaan tähän mennessä.

 

Tänään osake sai tuulta siipiensä alle norjalaisen talouslehti Dagens Næringslivin siteerattua tanskalaista analyytikkoa ja Travelbroker-konsulttiyhtiön toimitusjohtajaa Ole Kirchert Christenseniä, jonka mukaan Qatarin valtion lentoyhtiö Qatar Airways olisi "täydellinen kumppani" talousvaikeuksissa olevalle SAS:lle.

 

SAS:n tiedottaja Anders Lindström tyrmäsi myyntihuhut.

 

mutta

 

Etihad hankki joulun alla noin kolmanneksen vähemmistöosuuden talousvaikeuksien ahtaalle ajamasta saksalaisesta halpalentoyhtiö Air Berlinistä.

 

Qatar Airwaysin toimitusjohtaja Akbar Al-Baker tunnusti syksyllä norjalaislehdelle Qatar Airwaysinkin etsiskelevän ostokohdetta Euroopasta.

 

- Qatar Airways haluaa ostaa osan eurooppalaisesta lentoyhtiöstä ja toisaalta myyntiä halajavat SAS:n omistajat eivät vaadi ostajaehdokkaalta eurooppalaista taustaa.

 

Kauppalehti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näin se menee toiseksiviimeinen skandinaavinen yhtiö SAS ja seuraavaksi finnair kaukomaille sinivalkoisten taivaiden alle dollari omistukseen. :o

 

EDIT: Poistettu täysin tarpeeton lainaus. Ei ole mitään tarvetta lainata aloitusviestiä, jos viestisi on siitä seuraava /MM

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näin se menee toiseksiviimeinen skandinaavinen yhtiö SAS ja seuraavaksi finnair kaukomaille sinivalkoisten taivaiden alle dollari omistukseen. :o

 

Eikös tässä se SAS mene riali-omistukseen? Vaikea uskoa että kukaan tosissaan yrittäisi ostaa finskiä. Viimeinen skandinaavinen yhtiö lienee sit Norwegian. Suomihan ei kuulu skandinaviaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lentoyhtiö SAS:n osake oli maanantaina iltapäivällä yli kahdeksan prosentin nousussa Tukholman pörssissä.

 

Sijoittajien kiinnostus voi johtua siitä, että Norjan todennäköinen uusi valtapuolue Höyre, "Norjan kokoomus", on sanonut minimoivansa valtion osakkeenomistukset, kun hinta ja muut olosuhteet ovat kohdallaan.

 

Norjan valtiolla on 14,3 prosenttia SAS:n osakkeista, yhtä paljon kuin Tanskalla. Ruotsin valtion viipale on yli 21 prosenttia ja myös Ruotsin hallitus on moneen kertaan sanonut panevansa SAS-osakkeet myyntiin, kun ajankohta on sopiva.

 

Ongelma on pikemminkin ollut, että SAS:lla ei ole ollut ottajia.

 

Kauppalehti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos Qatar on shoppailemassa osuutta jostain europpalaisesta ja Finnairissa valmius myyntiin niin tässäkin voisi olla potentaalinen diili... Qatarin maine laatuyhtiönä voisi kiillottaa Finnairinkin brändiä. Tiedä sitten mitä lisäarvoa AY voisi antaa, SK:lla on tarjota laajemmat yhteydet Euroopassa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ruotsin valtio ei ole myymässä osuuttaan pohjoismaisesta lentoyhtiöstä SAS:sta ennen ensi vuoden vaaleja. Asiasta kertoo valtiovarainministeri Peter Norman keskiviikkona.

 

”SAS meni läpi vakavan kriisin viime vuonna, ja me näemme lentoalan olevan paineissa, joten minun on vaikea nähdä mitään muutosta SAS:ssa”, Norman sanoi toimittajille.

 

Ruotsin valtiolla on 21,4 prosentin osuus lentoyhtiöstä. Tanskan ja Norjan valtiot omistavat myös SAS:n osakkeita.

 

//Kauppalehti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lufthansan johtaja Franz on sanonut, että SAS saattaisi "ehkä" kiinnostaa taas, koska SAS on saanut toteutettua rankat säästötoimet.

 

– Rickard Gustafson har verkligen gjort ett imponerande jobb. De har förbättrat mycket i bolaget. Det gör att vi kanske återigen kan tänka oss att titta på om ett förvärv skulle kunna vara möjligt, säger Lufthansas avgående vd Christoph Franz till SvD Näringsliv på en presskonferens i Frankfurt.

 

http://www.travelnews.se/artiklar/nyheter/20130926/lufthansa-ater-oppna-for-att-kopa-sas

 

SAS:n osakekurssi nousi parissa päivässä 20 % Lufthansan lausunnon takia, mutta analyytikot (mm. Nordea) eivät usko kaupan toteutuvan ja kehottavat myymään osakkeet nyt kun kurssi on tilapäisesti parempi:

 

http://www.shareholders.dk/NewsPage.aspx?newsid=26595

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

SAS:n kurssi on laskenut tänään yli 9 prosentti. SASin kurssia painaa tuoreet liikenneluvut, jotka kertoivat lentokonsernin liikenteen kasvaneen 1,6 ja kapasiteetin 5,2 prosenttia syyskuussa, mutta samaan aikaan käyttöaste oli pudonnut ilkeät 2,6 prosenttiyksikköä 73,9 prosenttiin.

 

Äärimmäisen heikko käyttöaste kertoo SASin kärsineen Pohjoismaiden markkinoilla kiristyneestä kilpailusta. Siten skandiyhtiön lipuista saamat tuotot ovat myös laskeneet, mikä lisää todennäköisyyttä sille, että SAS kaartaisi jälleen tappiolle.

 

Kaiken kukkuraksi SAS valitteli ylikapasiteetin kasvaneen ”eräillä Euroopan-reiteillä”, mutta yhtiö ei täsmentänyt, mitä markkinaa tällä tarkoitettiin.

 

Kauppalehti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään