Petri Lehtovirta

Kauhajoen lentokenttä myydään Air Pilot Ry:lle

13 viestiä aiheessa

Kauhajoen kaupunki myy Kauhajoen Lamminmaassa olevan lentokentän  Air Pilot ry:lle.

 

Lentotoimintaan kuuluva maa-alue, noin 50 hehtaaria, siirtyy sille. Asian päätettiin Kauhajoen kaupunginhallituksessa maanantaina.

 

Nimellinen hinta selittyy sillä, että jatkossa Kauhajoen ei tarvitse antaa kentälle toiminta- ja ylläpitoavustusta. Se on ollut noin 24000 euroa vuodessa.

 

Kenttä säilyy lentokenttänä, mutta sen virallinen luokitus laskee yleiseen VFR-tasoon eli päivälentotasolle.

 

Ilkka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pelkästä uteliaisuudesta: oliko tää hyvä kauppa?

 

Uutisen mukaanhan kaupunki on antanut vuosittain 24'000€ avustuksia, tämän jälkeen ilmeisesti ei tipu mitään?

Tarkoittaako se siis, että Air Pilotin pitää jostain muualta kerätä suurin piirtein sama summa jotta saa ylläpidettyä kenttää ja kenttärakennuksia?

 

Ymmärsinkö, taas, jotain väärin?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kaupan hyvyydestä en tiedä, mutta ilmeisesti oli vähän pakkorako. Kaupunki oli päättänyt ettei kentästä saa tulla kuluja, joten se olisi myyty vaikkapa tractor-pulling -harrastajien harjoitusalueeksi tms.. jos paikallinen kerho ei sitä olisi ottanut. Tämä oli ilmeisesti lähestulkoon ainut tapa pitää kenttä ilmailukäytössä.

 

Ja tuo 24.000 euroa mitä siihen on tähän mennessä mennyt on sisältänyt kaiken maailman kokouspalkkioita, kentän päällikön/toimitusjohtajan palkkoja, järkyttävän kokoisen sähköliittymän perusmaksuja, kiitotievalojen ylläpitoa jne... Käytännössä nuo jäävät nyt pois tai ainakin järkeistyvät. Joka tapauksessa aikamoiseen hommaan on Pohjanmaan pojat ryhtyneet, toivotan onnea ja jaksamista!

 

Tuo ylläoleva perustuu siis muistikuviin ja muutamaan puhelinkeskusteluun, jos meni pahasti väärin niin paremmin asiasta tietävät varmaan oikaisevat...

 

-Janne

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ehdottomasti oli hyvä kauppa kentän säilymisen kannalta.

Halvalla meni, joka on vain hyvä asia ja tärkeintä että meni oikeaan osoitteeseen.

Kenttien säilymisen kannalta ilmailijoiden on oltava aktiivisia ja tarvittaessa apua työhön annetaan ainakin SMLL/AOPA suunnalta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Huomasin tuossa että EFKJ on minulle käymätön paikka, vaikka monesti on vierestä menty. Lupaan että viimeistään keväällä tilanne korjataan. Sikäli hävettää sanoa, koska Suomessa käymättömiä virallisia lentopaikkoja minulla on enää EFHK ja 12 muuta lentopaikkaa, joihin 4:lle ei ole asiaa minun kalustollani.

 

edit: tarkoitan siis itse lentämiäni paikkoja

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

    Varmaan päivän mittaan saamme kuulla ainakin Samin tuntoja,itse tuolta paikanpäältä,mitä mahdollisia odotuksia /epävarmuutta tilanteeseen nyt sisältyy?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onnittelut Air Pilotille, Pohjanmaalla tuntuu olevan vahvana se mentaliteetti että hyvää pyritään tekemään mutta priimaa pakkaa tulemaan. Ei mikään pikkujuttu, todellakin Onnea! =)

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eipäs voidakaan nuolaista vielä, jostain syystä painovirhepaholainen on iskenyt kaupungin nettisivuille sillä täällä: http://www.kauhajoki.fi/site?node_id=1487 sanotaan notta kokous on 22.12 klo 13 mutta sitten taas toisaalla: http://www.kauhajoki.fi/site?node_id=1494  (kaupunginvaltuusto-hae kokoukset) sanotaan että valtuuston kokous onkin vasta 29.12 klo 17 ja näin oli myös tämän päiväisessä paikallislehdessä.

 

Joten eipä tässä vielä auta hihkua liiemmälti.

 

Sen verran tietysti voisin vielä valaista asiaa että kun sanotaan että "halvalla saivat kentän kun maksoi vain 200e", niin todellisuus ei aivan näin ruusuinen ole. Kentän ylläpitoon on todellakin kulunut tähän asti 24k€. Iso osa kuluista jää tällä järjestelyllä pois mutta kyllä sähkö, vesi, likakaivo, kiinteistöjen ja kaluston ylläpito ja maa-alueet ym. vievät vuosittain väkisinkin tuhansia euroja yhdistykseltä, ja niiden kulujen peittämiseen saamme kyllä tehdä päivän jos toisenkin kökkätöitä ja suunnitella uudenlaisia käyttötapoja kentälle. Kaikenlaiset ideat ovatkin enemmän kuin tervetulleita esim. yv:llä.

 

Eli saamme kahdellasadalla eurolla ylläpidettäväksi kentän ympärivuotisesti ja siihen tulee menemään lähes puolet uudehkon ultran hinnasta vuosittain. Mutta se on nykypäivää, ilmaiset ateriat ovat käyneet vähiin monella muullakin sektorilla :(

 

Kaupungin johto ensimmäisessä kokouksessa painotti voimakkaasti sitä että lentokenttä tulee jatkossakin säilymään ilmailukäytössä eikä kaupungin intressinä ole myydä kenttää muille tahoille. Ellemme olisi tehneet näinkin radikaalia ehdotusta jatkosta, kenttäyhtiön omat varat olisivat samoilla kuluilla olleet syötynä viimeistään parin vuoden kuluttua. Seurauksena olisi todennäköisesti tällöin ollut valkoiset ristit kiitotien päissä...

 

Laskennallisesti tässä järjestelyssä kaupunki säästää nyt n.500 000e, seuraavan 20 vuoden aikana mutta alaskirjattavaakin tietysti tulee jonkinverran.

 

Kentälle rakennettaneen myös tractor pulling- rata ja heidän kanssaan tulemme tekemään laajaa yhteistyötä radan rakentamiseksi sekä tulevissa kilpailuissa. Rata sijoitetaan niin ettei siitä aiheudu haittaa ilmailulle. Myös kiihdytyskilpailuja ja testitapahtumia tullaan järjestämään useammin yhteistyössä eri kerhojen kanssa.

 

Joten jos tämä homma nyt etenee suunnitellusti, muistakaapa lukea EFKJ:n notamit vastaisuudessa tarkemmin ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

NYT se on varmaa- Lentokentän myynti varmistui torstaina 29.12.2011 kun Kauhajoen kaupunginvaltuusto hyväksyi kentän myynnin 200€:lla Air Pilot ry:lle.

:thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään