Jorma Silo

Ovatko CFIT-onnettomuudet vähentyneet?

3 viestiä aiheessa

Auttakaa miestä Google-viidakossa. Yritän nyt itselleni liian vaikeaa asiaa.

 

Lukiessani eräitä lentoturvallisuuteen liittyviä juttuja törmäsin parissakin yhteydessä mainintaan siitä, että joskus - ilmeisesti 1980/90-lukujen taitteessa - käynnistettiin ohjelma tai ohjelmia CFIT-tyypin onnettomuuksien vähentämiseksi. Mainittiin useitakin konsteja, joilla tähän pyrittiin - tietoisuuden lisääminen, koulutusohjelmat jnpp. Kerrottiin myös, että aikaisemmin vastaavanlaisista ohjelmista oli saatu hyviä kokemuksia esimerkiksi windshear-ongelman suhteen.

 

Kaikki tämä siis tyhmän maallikon lukemana ja ymmärtämänä. Älkää pilkatko kovasti.

 

Kun sitten koetin etsiä raportteja siitä, onko näillä ohjelmilla saatu aikaan tulosta jouduin pulaan. En kerta kaikkiaan keksi sopivia avainsanoja, joilla saisin haun tuloksia rajattua inhimillisesti järjelliseen määrään; niitä tulee niin maan penteleesti ja kuten arvata saattaa, kymmensivuisen pdf:n lukemisen jälkeen pää alkaa olla entistä enemmän sekaisin. Ja niitä pdf:iä on aina vähintään sata...

 

Olen aivan varma siitä, että näistä ohjelmista ja niiden tuloksista on jossain päin nettiä kunnon, selkeä raportti. Kyse on niin isosta asiasta. Todennäköisesti niitä on silmieni alla, mutten vain onnistu näkemään.

 

Haen siis vastausta (linkkejä) kysymyksiin:

 

- millaisia CFIT-onnettomuuksien vähentämiseen tähtäävät ohjelmat ovat

- kuka on niiden takana

- onko niillä saavutettu tuloksia tähän mennessä

 

Kaikki tieto otetaan kiitollisuudella vastaan.

 

--- Jorma

 

 

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joko törmäsit tähän?

 

MikkO

 

Tuo on kyllä hyvä. Jos siihen piirtää mielessään trendiviivaa, niin sehän olisi selvästi laskeva, varsinkin kun korjataan kasvaneella liikenteen määrällä. Tapauksiakin on sen verran, että niillä alkaa olla tilastollista merkitystä.

 

Tuossahan on paha piikki vuoden 1998 kohdalla. Tapahtuikos se Korean Airin CFIT Guamilla silloin? Sehän on kaiketi viime vuosien kohutuin CFIT-tapaus.

 

Harmi kun nuo kiinnostavimmat julkaisut ovat maksullisia... pitää vielä koettaa, jos löytyisi yhteenvetoa vapaassa jakelussa.

 

--- Jorma

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään