Esa Sairio

Ylikellotus?

3 viestiä aiheessa

Aiemmin kokeilin väylänopeuden nostoa BIOSIN avulla 266:ta 333 MHz:iin josta seurasi testieni mukaan frameraten pieni, mutta havaittava nousu (noin 6% eri testieni keskiarvona) mutta vaativissa FS- lentotilanteissa tietokoneeni sammutti itsensä kesken lennon ja syy oli ilmeisesti ylikuumeneminen.

 

Palautin väylänopeuden 266:een ja sen jälkeen on kaikki toiminut taas erittäin hyvin (tietokoneen puolesta).

 

Nyt kysymys kuuluukin: Kannattaako minun kokeilla prosessorin lievää ylikellotusta? Miten se tehdään BIOSISTA? Onko siitä vaaraa laitteistolle?

Mittaisin mieluusti framet FS:stä noilla tallessa olevilla testitilanteillani jos onnistuisin ylikellottamaan vaikka 2,8 Gigasta 3,0 Gigaan.

 

Mitä muita kommentteja? Laitteistoni allekirjoituksessa.

 

yES

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Harvemmin ylikellotuksesta kovin mainittavaa hyötyä saa ilman kalliita jäähdytysratkaisuja, erikoisnopeita muisteja yms. Riski palikoiden rikkoutumisesta ei ole hirveän suuri, ellei nosta jännitteitä paljon tms. mutta tietenkin omalla vastuulla semmoisia kokeillaan. Takuu ei korvaa, jos jotain kärähtää.

 

Käytännössä normaalipalikoilla muistit eivät kestä ylinopeutta juuri yhtään. Niinpä havaittavaa nopeuden lisäystä saadaan vain, jos pystyy prosessorin väylänopeutta nostamaan niin paljon, että muistiväylän nopeuskerrointa muuttamalla muistit pyörivät edelleen samalla nopeudella. Tämä kuitenkin edellyttää hyvää jäähdytystä prosessorille.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään