Mikko Maliniemi

Ilmailutoimittajien Follow Me-palkinto Jussi Itävuorelle

1 viesti aiheessa

Jussi Itävuorelle Follow Me -palkinto

 

Ilmailu, avaruus ja puolustusteollisuusjätti EADS:n suomalaisjohtaja Jussi Itävuori, 56,  on saanut Ilmailutoimittajien vuotuisen Follow Me -palkinnon. Palkinto julkistettiin Ilmailutoimittajien ja Blue1 -lentoyhtiön seminaarissa Tukholmassa. Palkintoperusteluissa Ilmailutoimittajien puheenjohtaja Heikki Haapavaara kiitti Itävuorta myönteistä suhtautumisesta toimittajan työhön.

 

– Hänen ansiostaan suomalaiset toimittajat ovat päässeet kuulemaan uutiset suoraan EADS:n pääpaikoilta Ranskasta ja Saksasta. Hän on kertonut avoimesti asioista, joista eurooppalaisissa ympyröissä monesti vaietaan. Hän on kertonut myös suurien päätösten syntyprosesseista. Vuosi-infoissaan Suomessa hän on käynyt aina ”suomentamassa” EADS:n taloudellisen tuloksen ja tuloksen taustat. Kun Itävuori oli myöhemmin perättömiksi osoittautuneiden sisäpiirikauppojen tutkimuksen kohteena, tuli hän silloinkin toimittajien eteen puhumaan asiasta suoraan.

 

European Aeronautic Defence and Space Company valmistaa muun muassa Airbus-lentokoneita, Eurofighter-hävittäjiä, Eurocopter-helikoptereita, Ariane-kantoraketteja,  ja GPS:n kilpailijaksi Eurooppaan tarkoitettu Galileo-paikannusjärjestelmää. Suomalaisesta Patriasta EADS omistaa kolmisenkymmentä prosenttia. EADS:ssä työskentelee noin 120 000 ihmistä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään