Keijo Korkiakoski

Uusi helikopterialan koulutuskeskittymä syntynyt Suomeen

7 viestiä aiheessa

TIEDOTE 28.11.2011 – VAPAA JULKAISTAVAKSI

 

Helitour Oy ja Oulun Helikopteripalvelu Oy ovat solmineet 19.10.2011 sopimuksen, jonka nojalla Helitour Oy:n kaupallinen helikopterikoulutus (FTO-liiketoiminta) siirtyy Oulun Helikopteripalvelu Oy:lle. Helitour Oy, joka on yhteiseurooppalaisten JAR-FCL-ilmailuvaatimusten mukaisesti hyväksytty lentokoulutusorganisaatio, on ollut jo yli 20 vuoden ajan maamme johtava helikopterilentäjiä kouluttava oppilaitos. Liiketoimintakaupassa Helitour Oy:n koulutusliiketoiminta, joka käsittää yksityis- ja ansiolentäjän lupakirjakurssit sekä erilaiset kelpuutuskurssit (lennonopettajakurssit, yölentokurssit ja eri helikopterityyppien tyyppikurssit), siirtyy Oulun Helikopteripalvelu Oy:lle.

 

Liiketoimintakaupan yhteydessä Oulun Helikopteripalvelu Oy ottaa käyttöönsä Helsinki-Malmin lentoasemalla sijaitsevat Helitour Oy:n koulutustoiminnan toimitilat. Helitour Oy:n koulutusorganisaation henkilöstö siirtyy liiketoimintakaupassa Oulun Helikopteripalvelu Oy:n palvelukseen.

 

Osana liiketoimintakauppaa osapuolet solmivat Suomen oloissa ainutlaatuisen kaluston ja ohjaamomiehistön käyttöä koskevan yhteistyösopimuksen. Helitour Oy jatkaa toimintaansa Helsinki-Malmin lentoasemalla toiminnan painopisteen siirtyessä työlentotoimintaan ja työlentomenetelmien kehittämiseen.

 

Oulun Helikopteripalvelu Oy:n tavoitteena on luoda merkittävät helikopterialan koulutuskeskittymät Ouluun ja Helsinki-Malmille, joiden kautta yritys palvelee helikopterioperaattoreita ja ammatilliseen koulutukseen hakeutuvia ympäri Suomen. Yhtiön pääpaikka säilyy Oulussa. Yrityksen uusi kaupallinen toiminimi ja yritysilme julkaistaan vuonna 2012.

 

Lisätietoja antavat Oulun Helikopteripalvelu Oy:n vastuujohtaja Jyri Huttu (040 480 2810) ja Helitour Oy:n toimitusjohtaja Olavi Linkovesi (0400 453 855).

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onkohan ko. yrityksellä tekemistä tämän jätti"vehkeen" kanssa?

 

http://yle.fi/alueet/pohjois-karjala/2012/01/jattihelikopteri_apuun_tykkylumiongelmaan_3191254.html            ::)

 

 

Millähän kriteereillä toimittaja arvioi kopterien kokoa.

 

 

 

Kuvan mukaan normaalisti käytetään Schweizer 300-kopteria, MTOW ~ 930 kg. Tarkoittaako "kolme kertaa suurempi" nyt sitten 3 x 930 kg vai 4 x 930 kg? Oli kumpi tahansa, niin "jättikopteria" siitä ei saa tekemälläkään  :-\ 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään