Seppo Koivisto

Deutsches Technikmuseum, Berlin

3 viestiä aiheessa


Mathias Rustin Moskovan punaiselle torille lentämä kone myytiin vuonna 1988 Japaniin, josta museo hankki sen 2008 takaisin http://www.sdtb.de/Cessna-172.1482.0.html

[ attachment removed ]

 

Condorin kuuluisa pyöräjarru, museo nosti 1999 Trondheim-vuonosta Fw 200 C-3:n hylyn, joka vaurioitui pahasti nostossa. Koneen pitäisi olla vuonna 2013 entisöity.

[ attachment removed ]

 

Bf 110 F-2 LN+NR oli tammikuussa 1943 13.(Z)/JG 5:n käytössä Kemijärveltä, kun se vaurioitui ilmatorjunnasta ja teki pakkolaskun järven jäälle. Jim Pearce nosti hylyn 1991 ja myi sen Uuteen-Seelantiin, josta museo hankki sen 1997.

[ attachment removed ]

 

Koneen entisöintiin on käytetty museon toisen koneen M8+ZE osia

[ attachment removed ]

 

Gerhard Sarodnick oli Bf 110:n kk-ampujana mm. Suomessa, hänet ammuttiin kaksi kertaa alas (1942 M8+ZE ja 1944 1B+HX) ja pelastui vihollisen puolelta. Vapauduttuaan sotavankeudesta Belgiasta 1947, hän toimi mm. yliopiston opettajana Itä-Saksan puolella.

http://www.verlag-vwm.de/index.php?id=cetest_firstpage&tx_vrportrait_pi1[navi]


=35&tx_vrportrait_pi1[uid]=3768

http://www.luftwaffe.no/SIG/Losses/Losses.html

[ attachment removed ]

 

Ilmakuvakameroita museon valokuvausosastolta, vasemmalla Zeiss-Ikon vuodelta 1925, oikealla oleva kamera 30-luvun lopusta

[ attachment removed ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Muistan nähneeni joskus tuosta Condorin nostosta sellaisen videon, jossa koneen jäänteet ainakin pääpiirteissään oikeassa muodossaan on juuri nostettu vuonosta. Kone on ripustettu nostoliinoilla siipien tyvestä ja sitä roikotetaan aivan käsittämättömän kauan laiturin päällä. Silloin tapahtuu se, mikä olisi pitänyt olla odotettavissa, eli siiven lahonnut tukirakenne pettää ja koko koneen raato rojahtaa laiturille täysin muodottomaksi kasaksi lentpokonejätettä - varsin lohduton filmi. Mukavaa kuitenkin kuulla, että siitä romukasasta on rakenteilla taas oikean näköinen kone. Odotellaan, että sitä pääsee ihailemaan. Mahtaisiko joku löytää sen nostovideon, se oli muistaakseni NRK:n tai jonkun norjalaisen lehden webbisivulla.

 

Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla