Miska Suoreijus

Laajakulmaa Nikonille.

3 viestiä aiheessa

Moro!

 

 

Silloisen piene äksidentin johdosta pitäisi joulun jälkeen hankkia rikkoutuneelle lasille seuraaja. Hintahaarukassa 80e-150e pitäisi pysyä, niin ei pukin lompakko tyystin tyhjene :P Hollannissa oli muistaakseni myynnissä Nikkor 18-55mm VR linssi alta satasen :thmbup: Mutta ajattelin käyttää tilaisuutta hyväkseni ja katsella myös muita vaihtoehtoja. Onko tietoa tämmöisen http://www.ephotozine.com/article/tokina-19-35mm-f-3-5-4-5-interchangeable-lens-review-4487 lasin laadusta tai toiminnasta? Käytettynä löysin tuommoisen muistaakseni reilulla satasella. :) Runkonahan toimii Nikon D80 eli tarkennus löytyy rungosta, joten sitä ei linssissä tarvita. Suotavaa olisikin melkein, ettei ainakaan rungon tarkkusmoottoria huonompaa tarkennusta saisi lasissa olla. Ex Nikkor 18-55mm tarkennus kelpasi kyllä. :thmbup: Tuosta tokinastakin saisi olla laajempi. Alarajaa polttovälille ei ole, mutta yli 20mm ei saa laajin polttoväli olla.

 

Neuvoja otetaan vastaan ja kiitoksia jo etukäteen :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En ota kantaa tuohon Tokinaan, sori. Nikkorin 18-55 VR on kuitenkin omankin kokemuksesi mukaan varmasti hinta-laatusuhteeltaan ihan asiallista tavaraa. Reilulla satkulla ei toisaalta ole kovin paljon vaihtoehtojakaan.

 

Nyt kun sait näin hyvän tilaisuuden ja otsikko antaa siihen aihetta, kannattaa ehkä vaikka huumorilla miettiä, mitä oikeasti tarvitsee. Ensin kannattaa tietää, mistä ominaisuuksista haluaa eroon tai mitä haluaa lisää. Tämmöisiä tuli äkkiä mieleen:

- Tarvitsetko ehdottomasti laajempaa, vai onko kropin 18 mm ok?

- Kuvaatko paljon (kropilla) 30 tai 50 mm:n tuntumassa?

- Tarvitsetko kipeästi valovoimaa?

- Meneekö tele varmasti vaihtoon lähiaikoina?

- Tarvitsetko oikeastaan laajista/normaalia/teleä ollenkaan? (ehkä tyhmä kysymys, mutta auttaa löytämään oikean yhdistelmän ja yksittäiselle putkelle hintaluokan)

 

On huomionarvoista, että laajis on taitolaji merkittävästi eri tavalla kuin tele. Se on oma maailmansa - haluaako siihen uppoutua, se on henkilökohtainen valinta.

 

Jos haluat ehdottomasti selvitä kahdella putkella ja vähemmillä vaihdoilla, perusratkaisu on varmaan se 18-55. Jos kolme on ok, liikkumavaraa on paljonkin - esim. Tokina 12-24/4 I + Nikkor 50/1.4G + Nikkor 70-300 VR tai Tokina 11-16/2.8 + Nikkor 35/1.8G + Nikkor 55-200 VR käyttökohteista ja budjetista riippuen (yhdistelmien kokonaishinta pyörii siellä tonnin hujakoilla). Edelliset yhdistelmät ovat optisesti pääosin asiallista tavaraa.

 

Jonkun mielestä esimerkkiyhdistelmät saattavat olla täysin päättömiä. Lähes varmasti, ainakin jos pelkää putkien vaihtelemista kesken kaiken tai jättää suunnitelmallisuuden täysin pois kuvioista. Kannattaa myös miettiä, tarvitseeko aina kaikkia putkia ottaa mukaan.

 

Kaluston armotonta päivittämistä en sinänsä tue tippaakaan. Ei putki kuvaajaa tee, ja melkein millä tahansa kalustolla saa totuttelun jälkeen taitojen mukaista tulosta, ainakin sisällöllisessä mielessä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitoksia hyvästä mielenkiintoisesta tekstistä :thmbup:

Ja vastaanpas noihin kysymyksiin järjestyksessä:

-18mm on ihan passeli, mutta jos sattuisi löytymään samaan hintaluokkaan muutaman millin laajempaa, niin ei haittaisi.

-Kuvaan enimmäkseen alueella 18-40mm. Ihan 55mm ääripäätä ei tule useinkaan käytettyä.

-En ole niinkään huiman valovoiman perään. f/3 molemmin puolin on ihan passeli.

-Tele ei varmasti mene vaihtoon pitkään aikaan. Tarvitsen sitä useammin, kuin laajempaa objektiivia, mutta on kuitenkin orpo olo ilman 18mm laajuutta :laugh: Tulee kuvailtua kaikkea sekalaista ja Lapin maisemat jäisivät aika karmeiksi 70-300mm lasillani :P Eli kuitenkin tarvitsen molempia. Teleä, sekä laajista.

-Käytän polttoväli aluetta 18-300mm, joista voidaan karsia 70mm ylöspäin kaikki pois, eli 18-70mm aukko olisi, johon jonkunlainen objektiivi olisi kiva istuttaa. Ja muistutan, saa olla laajempikin kuin 18mm, mutta se ei ole pakollinen ominaisuus.

45-70mm on sellainen alue, jota en varmaankaan vastaisuudessakaan tule tarvitsemaan, joten polttoväli alue saa olla niukempikin. Kuvan vakaimella ei mitään väliä.

 

 

Niin ja siti piti kysymäni, että säilyttääkö nuo Tokinan vanhat linssit samalla viisiin ominaisuutensa, kuin Nikonin lasit? Siskolla on semmonen 10 (?) vuotta vanha Nikon 35-70mm ja on ihan ehta peli. Näinköhän tuon tokinan kanssa on sama juttu, vaiko eikö?

 

Saa tarjoilla muita linssejä tuon kirjotuksen perusteella! :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään