Erkki Mikola

Helsinkikin tarvitsee lentokoneita ja lentoja, jopa yöllä

3 viestiä aiheessa

Muutaman päivän vanha juttu YLE:n aikaisesta

(Toivottavasti tämä ei ole toistoa..)

http://194.252.88.3/rsweb2.nsf/sivut/paivanjuttu?opendocument&pageid=Content87E0F

 

Olli-Pekka Ihamäki haastattelee Matti Tujusta, miksi Helsingin päällä on lennetty viime päivinä myös yöaikaan (Dornierilla?)

 

Onkohan tämän foorumin lukijoilla tarkempaa tietoa, paljonko lentoja lennettiin? Onko lennot nyt jo kaikki tehty? Ja tarkoittaako "liian vilkas muu lentotoiminta päiväsaikaan" EFHK:n vai EFHF:n liikennettä? Ja miltä kentältä käsin Dornier operoi?

 

Ja onhan siellä toinenkin juttu http://194.252.88.3/rsweb2.nsf/sivut/paivanjuttu?opendocument&pageid=Content837D6

joka liippaa läheltä Malmi-keskustelua, ja väitettä, että Malmin kenttä tarvitaan asunnoille  >:(

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niinpä, Navajolta tuo kovasti näyttää, ja EFHK:n busineksen platalla. Ei muuten lähde Navajosta sellaista meteliä, että tavallista tallaajaa haittaisi jos se 1700 jalan korkeudessa lentelee. Mutta lentokoneiden äänihän on tunnetusti sellaista, että se erottuu selvästi muusta kaupunkimelusta, jota toki kahden aikaan yöllä on varsin vähän. Toiset vaan ovat herkkäunisempia kuin toiset.

 

Ja koska Malmin torni sulkeutuu jo klo 21, eikä tähän aikaan vuodesta päivänvaloa riitä, jää ainoaksi mahdolliseksi operointikentäksi EFHK.

 

Jo 90-luvulla, jolloin 2000 jalassa Hesan päällä lentäminen oli vakiota, oli välillä varsinkin ilta-aikaan vaikeata päästä sinne, etenkin jos Vantaalla oli käytössä 15/33. Silloin oli tyytyminen lentämiseen 1500 jalassa Kaunian uloslentopisteeseen ja takaisin, koska Tutka (119.1) kielsi 2000 jalkaan nousun, varsinkin jos koneessa ei ollut korkeusnäytöllä varustettua transponderia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja koska Malmin torni sulkeutuu jo klo 21, eikä tähän aikaan vuodesta päivänvaloa riitä, jää ainoaksi mahdolliseksi operointikentäksi EFHK.

 

Moi,

 

Itse asiassa Malmi on jo varmaan kuukauden päivät pistänyt kioskin kiinni 1830LMT ma-la. Sunnuntai-illat ovat yhdeksään asti auki. Mutta voi sieltä silti operoida niin kauan kuin kenttäpäivystys on paikalla valokytkimen ääressä eli klo 2300LMT asti.

 

-m

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään