Petri Lehtovirta

Puolustusvoimat evaluoivat uusia UAV-ehdokkaita

8 viestiä aiheessa

Suomalaiset ovat evaluoineet kahden eri Israelilaisvalmistajan UAV-tuotteita viime viikkojen aikana. Konemäärä asettuisi 30 ja 45 välille, hankinta-arvoltaan n. 25 miljoonaa taalaa.

 

Päätöstä valinnasta odotetaan marraskuussa ja sopimus allekirjoitettaisiin Flightglobalin tiedon mukaan Suomen  presidentinvaalien jälkeen keväällä 2012.

 

http://www.flightglobal.com/news/articles/finland-extends-unmanned-systems-evaluation-363858/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei pitäisi syntyä mitään mekkalaa sillä jalkaväkimiinat pitää korvata muilla järjestelmillä koska poliittisella päätöksellä ne poistettiin ja tämä lienee yksi korvaavista järjestelmistä.

 

Ennen jalkaväkimiinoituksella estettiin tiettyjen alueiden käyttö / vihollisen eteneminen. Nyt mini UAV:n avulla voidaan valvoa samaa aluetta ilman miinoitetta ja siten saada ajoissa varoitus mahdollisesta liikehdinnästä alueella.

 

Perttu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei pitäisi ?

 

Poliitikoista puheenollen. Mikään ei ole varmaa.  Presidentin vaalien  jälkeen meillä on uusi puolustusvoimien ylipäällikkö. Ettei vaan tätäkin hommaa siirrettäisi jollekin poliittisesti ansioituneelle broilerille, jolle pitää keksiä eläkevirka  jostain muualta kuin hallituksesta tai eduskunnasta.

 

Itse asiasta: Hienoa, että yritetään, vaikkei määrahat riitä juuri muuhun kuin lakkauttamisiin. Järkeenkäypiä perusteluja kun ovat :  Suomea ei uhkaa (enää koskaan) mikään vaara & millään rahalla tänne saada tositilanteeseen riittävää puolustusvalmiutta (amen, rukoilkaamme).

 

PS israelilaiset uav.t  & -avioniikka ovat maailman huippua. Kelpaa sotilaille vaan ei kaikille poliitikoille.

 

Jussi Salminen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Rajavartiolaitos ja puolustusvoimat suunnittelevat kymmenien erilaisten miehittämättömien ilma-alusten ja lennokkien ostamista. Puolustusvoimien miljoonaluokan hankinta on tarkoitus tehdä ensi keväänä ja Rajavartiolaitoksen vuonna 2013. – Puolustusvoimille hankitaan mini-UAV-luokan lennokkeja maavoimien pataljoonien käyttöön.

 

Rajavartiolaitos harkitsee hankkivansa useita erilaisia miehittämättömiä ilma-aluksia, koska valvottavat raja-alueet ovat erilaisia. Poissa suunnitelmista ovat ainoastaan kymmeniä miljoonia euroja maksavat suurimmat UAV-luokat.

 

Turun Sanomat

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Evaluoida?

 

Ei taida suomen kielen sanastosta löytyä moista sanaa. Miksei puhuta "arvioimisesta" ettei tarvitse alentua finglishiin?

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Evaluoida on ihan normaali sana siinä missä kaikki muutkin sivistyssanat. Arviointi on toki lähes sama, mutta ainakin teknisellä alalla evaluointi on ainakin minun korviini täsmällisempi ja kertoo tarkkaan mistä on kyse.

Mitä mahdolliseen vastustukseen tulee, niin sotamateriaalin ostaminen Israelista ei kaikkia ilahduta, mutta tokko tästä mitään suurta meteliä nousee kun summakin on melko pieni.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään