Klaus Wesa

Malmin kentän toiminnot ehkä eri kentille

6 viestiä aiheessa

Lainaus aamun Hesarista(9.11.04) "Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpinen(sd) pitää varteenotettavimpana vahtoehtona Malmin lentokenän tulevaisuuden osalta toimintojen hajauttamista olemassa oleville kentile. Jos uusi kenttä halutaan, todennäköisin vaihtoehto on Riihimäen Sammalistonsuo. Uudelle kentälle ei kuitenkaan ole tarjoutunut maksajaa. Korpisen tilannetiedotus Malmin lentokenttäalueen saamiseksi Helsingin omaan käyttöön annettiin Helsingin kaupunginhallitukselle maanantaina."

 

Mitäköhän Korpisen päässä oikein liikkuu ? Ei ainakaan muu kuin raha. Luuleeko hän, että joku vielä tarjoutuisi maksamaan Malmin "siirtämisen" muualle? Nyt Korpinen menee siitä aidan alitse, missä aita on matalin, kun haluaa hajauttaa toiminnot. Mitäköhän Korpisen tilannetiedoitus kaupunginhallitukselle pitää sisällään? Olis niin kiva tietää helsinkiläisenä veronmaksajana. Korpinen piutpaut välittää Hesarin ja muiden lehtien tekemistä gallupeista.

 

Hän haluaa Malmin POIS!

Me haluamme Korpisen POIS!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo ei näkökään edelleenkään kunnioiteta historiaa ei ei ei....

Nii onhan tuo kenttä 100 maailman uhanalasimman kohteen seassa ja silti noi ei niiku tajua, että toi kenttä kuuluu Helsinkiin ja se myös sinne jää....

Mutta ei...raha raha ja raha. Voiko yököttää enempää taas kerran..... Rakentas niitä asuntoja Espooseen, sielä on mettää vaikka muille jakaa...... Sori Espoolaiset mutta joskus tuntuu, että sielä ei oo mitään :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Asia oli esillä kaupunginhallituksessa ilmeisesti vain sen takia, että sen piti olla.

 

Kaupunginvaltuusto äänesti yleiskaavaa käsitellessään Maija Anttilan ehdottamasta ponnesta, joka meni läpi, ja velvoitti nyt kaupunginhallituksen valmistelemaan vastauksen kaupunginvaltuustolle, kuinka hyvin se on noudattanut valtuuston toivomusta.

----------------

"Kvston työjärjestyksen 24 §:n mukaan Khn on toimitettava ponnen ehdottajalle kirjallinen selvitys toivomusponnen johdosta tehdyistä toimenpiteistä viimeistään vuoden kuluttua ponnen hyväksymisestä. Selvitys on toimitettava erikseen myös muille valtuutetuille"

-----------------

 

 

kts. http://www.hel.fi/helakanslia/Kaupunginhallitus/Esityslistat/043090082.htm#P1166_95473

 

Itse luen tuosta selostuksesta, että valtion ja kaupungin käsitykset asiasta ovat edelleen samassa pattitilanteessa kuin vuosi kaksi vuotta sitten. Ja että kaupunki ei (toivottavasti) ole edennyt vielä kovin merkittävästi Malmin toimintojen hajasijoitusmahdollisuuksien selvittämisessä:

---------------

"Selvittely Malmin lentokentällä toimivien yritysten siirtämisestä muille lentokentille kuuluu ministeriön mielestä kaupungille. Selvittely on vireillä. Rajavartiolaitoksen rakennusomaisuus on arvioitu mahdollista siirtymistä varten. Siirtymisen ehdoista on käyty neuvotteluja sekä ilmailulaitoksen että rajavartiolaitoksen kanssa."

--------------

 

Edit: Itse asiassa pattitilanteen olemassaolo myönnettiin jo lähes 2 vuotta sitten, helmikuussa 2003, jolloin liikenneministeriö vetäytyi isännän roolista ja siirsi selvittelytehtävän Helsingin kaupungille. (Samassa yhteydessä kun keksittiin, ettei uutta kenttää ehkä tarvitakaan, jos Malmin toiminnot onnistutaan siirtämään nykyisille kentille.)

 

Edit2: Pannaanpa tähän vielä koko tiedote Liikenneministeriön tiedotearkistosta:

--------------------------------------------------------------

Liikenne- ja viestintäministeriö: Malmin korvaamista olemassa olevalla kentällä voidaan selvittää

 

5.2.2003

 

Liikenne- ja viestintäministeriö katsoo, että Malmin lentokentän toimintojen siirtämistä muille lentopaikoille voidaan ryhtyä suunnittelemaan. Malmin korvaaminen kokonaan uudella lentokentällä sen sijaan ei näytä mahdolliselta.

 

 

Ministeriö katsoo, että Helsingin kaupungin tehtävä on selvittää Malmilla toimivien yritysten siirtymistä muille kentille. Ympäristöministeriön puolestaan täytyisi muuttaa valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet vastaamaan tätä vaihtoehtoa. Lisäksi olisi päästävä yhteisymmärrykseen siitä, kuinka rahoitetaan ne investoinnit, joita koituu yhteisöjen siirtämisestä muille lentopaikoille. Rajavartiolaitoksen helikopteritukikohta voitaisiin siirtää Santahaminaan, mutta siitäkin tulisi kuluja.

 

Alkuperäiseen tavoitteeseen korvata Malmin kenttä kokonaan uudella lentokentällä ei päästä, koska riittävää rahoitusta ei järjesty. Ministeriö katsoo Helsingin kaupungin myös esittäneen liian pientä korvausta valtiolle Malmin alueen vuokraoikeudesta luopumisesta.

 

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä esitti tammikuussa 2001 kahdeksan vaihtoehtoa korvaavan kentän sijoituspaikaksi. Lausuntojen perusteella kärkeen nousivat Mäntsälän Hirvivaara, Riihimäen Sammalistonsuo ja Lopen Keihäsjärvi ja Räyskälä.

 

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasin mukaan liikenne- ja viestintäministeriö odottaa nyt ympäristöministeriön päätöstä alueidenkäyttötavoitteiden muuttamisesta ja Helsingin kaupungin selvitystä siirtymishalukkuudesta. Sen jälkeen liikenne- ja viestintäministeriö on valmis etenemään asiassa.

-------------------------

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Rakentas niitä asuntoja Espooseen, sielä on mettää vaikka muille jakaa...... Sori Espoolaiset mutta joskus tuntuu, että sielä ei oo mitään :D

 

Kyllä tänne Espooseen mahtuu, antaa tulla vaan. Mutta paljon enemmän tilaa olisi Sipoossa. Mutta kun molemmissa on se ongelma, että ne eivät ole Helsingissä. Ja Helsingin kaupungin päättäjät haluavat ehdottomasti lisää asukkaita Helsinkiin. Mutta kuka haluaa Helsinkiin?

 

Tai siis oikeammin Malmin ostoskeskukseen halutaan lisää asiakkaita, kun eräs kaupungin johtavassa asemassa oleva valtuutettu sattuu omistamaan kauppakeskuksesta ison osan. Siis raha ratkaisee, ja yhden yksilön ahneus ja oman edun tavoittelu.

 

ari

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Koomistahan kaikessa on se, että Helsingissä asuntojen hinnat laskevat, koska kiinnostus hiipuu ja on todettu, ettei pääkaupunkiseudulle tod.näk. tule muuttamaan enää kansaa entiseen malliin. Ja vaikka tulisikin, on asuntoja valmiina ja ainakin tilaa on muuallekin kaavoitetuilla alueilla aivan riittämiin pitkiksi ajoiksi.

 

Hesarissa oli tässä parin viikon sisään myös Malmin kenttää puolustavia kantoja. Samana päivänä kerrassaan mielipidekirjoitus ja tutkimustulos.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään