Harri Koskinen

Finnair ei saavuta voitollista tulosta vuoden 2011 toisella vuosipuoliskolla

1 viesti aiheessa

Finnair Oyj

Pörssitiedote

 

Finnair arvioi, ettei se saavuta voitollista tulosta vuoden 2011 toisella vuosipuoliskolla

 

FINNAIR OYJ  PÖRSSITIEDOTE  7.10.2011  09.30

 

Finnair päivittää vuoden 2011 toisen vuosipuoliskon näkymiään seuraavasti:

 

Yhtiön alustavien tietojen mukaan sen kolmannen vuosineljänneksen tulos on voitollinen, mutta tämänhetkisten arvioiden mukaan sen neljännen vuosineljänneksen tulos on odotettua heikompi, minkä vuoksi toisen vuosipuoliskon kokonaistuloksen arvioidaan jäävän lievästi tappiollisiksi. Vuoden 2011 toisen vuosipuoliskon tuloksen arvioidaan kuitenkin olevan ensimmäistä vuosipuoliskoa parempi. Finnairin aiemman tulosohjauksen mukaan vuoden 2011 toisen vuosipuoliskon tulos olisi kääntynyt voitolliseksi.

 

Tulosnäkymien muutos johtuu siitä, että alustavien tietojen mukaan etenkin liikematkustuksen ennakkovaraukset erityisesti Suomessa ovat kehittyneet odotettua selvästi heikommin Euroopan lomakauden jälkeen eikä niiden merkittävä piristyminen maailmantalouden epävarmuuden vuoksi vuoden viimeisellä neljänneksellä näytä todennäköiseltä. Myös Finnairin rahtiliikenteen kannattavuus on laskemassa rahdin hintatason ja kysynnän laskun myötä, ja yhtiön lomamatkaliiketoimintaa harjoittava tyräyhtiö Aurinkomatkat kärsii edelleen alan ylitarjonnasta.

 

"Aloittamamme kustannussäästö- ja rakennemuutosohjelma on loppuvuoden heikentyneen näkymän vuoksi nyt entistäkin välttämättömämpi, ja käännämme finnairilaisten kanssa jokaisen kiven saavuttaaksemme tavoittelemamme säästöt. Kannattavuuden parantaminen edellyttää yhtiöltä pikaisten säästöjen lisäksi rakennemuutoksia, joiden toteuttamiseen Finnair on vahvasti sitoutunut," toteaa Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen

 

Finnair arvioi edelleen liikevaihdon kasvavan yli 10 % vuonna 2011.

 

Finnair Oyj

Viestintä

7.10.2011

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään