Juha Paulavuo

Ryöstö Ateenan lentokentän pankista - saalis miljoona €

9 viestiä aiheessa

Turvayhtiön työntekijäksi tekeytynyt mies onnistui ryöstämään lähes miljoona euroa Kreikan pääkaupungin Ateenan lentokentällä sijaitsevasta pankista sunnuntaina. Ryöstäjä ilmestyi Alpha Bankin konttoriin ja kertoi saapuneensa ratkaisemaan ongelmaa turvajärjestelmässä. Poliisilähteen mukaan pankin työntekijät päästivät miehen sisään sen jälkeen kun hän oli esitellyt henkilöllisyystodistuksensa. Sisälle päästyään mies otti esiin pistoolin ja urkki pankkiholvin yhdistelmän työntekijöiltä. Holvin auki saatuaan ryöstäjä täytti kolme kassia rahoilla ja poistui tekopaikalta taksilla. Poliisi koettaa nyt selvittää lentokentän turvakameroiden avulla miehen henkilöllisyyttä.

 

aamulehti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Athens News kirjoittaa summan olevan 1,5 miljoonaa euroa.

 

Nyt herääkin suuri kysymys siitä, miksi lentokentän sivukonttorissa ylipäätänsä oli noin suuri summa käteistä, ja jos se oli jotain erikoistarvetta varten, niin oliko rikollisella siitä joku ennakkotieto....

 

Tuo summahan on käteisenä varsin kookas kuljetettavaksikin - painotuoreina 20e seteleinä pinkan korkeus olisi 7,5 metriä ja 50e seteleinäkin 3 metriä. Painoakin varmaan riittämiin, niinkuin jutusta ilmenee, 3 laukkua on tarvittu kantamiseen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näin siellä pestään rahoja siis, ei huonompi suunnitelma. Tietty unohtunut se pikku yksityiskohta, ettei 1 ihminen kanna yli miljoonaa käteisenä, mutta onpahan poissa kirjanpidosta.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kenties Suomen hallitus totesi, että tämä oli ainoa tapa saada Kreikalta vakuuksia. ;D

Vaikka niin, se milli ei riitä mihinkään vakuuksiin. :thmbdn:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tietty unohtunut se pikku yksityiskohta, ettei 1 ihminen kanna yli miljoonaa käteisenä, mutta onpahan poissa kirjanpidosta.

 

500e seteleinä tuo ei olisi kuin kahden tiiliskiven tilavuus, paino samaa luokkaa. Ei todellakaan mahdoton.

 

Veikkaan tosin että setelit ja kolikot(?) olivat aika paljon pienempiä nimellisarvoltaan, ja siksi vievät vähän enemmän tilaa ja täten kolme laukkua.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään