Kai Krause

Sotilasjuntta kreikkaan?

61 viestiä aiheessa

Tästä asiasta ei ilmeisesti ollut kommentteja vielä muissa ketjuissa täällä joten aloitan siis uuden sellaisen. En ole nähnyt yhtään Halla-ahon facebook tai muutakaan nettikirjoitusta, mutta muutama ajatus kuitenkin surkuhupaisasta "mediakohusta". On varmaan totta, että kansanedustajan tulee harkita mitä kirjoittaa nimellään nettiin, koska hän edustaa itsensä lisäksi puoluettaan ja kansanedustuslaitosta, olkoonkin kirjoituksen tyyli ehkä hyväksyttävä tai sitten ei ja olkoonkin se esitetty mustana huumorina, mitä se kai ilmeisesti oli.

 

Media ja tietysti poliitikot demarit ja muut hurskastelijat etunenässä nosti tietysti asiasta valtavan kohun, olihan saatavilla helppoa taivasteltavaa ja eihän tässä maassa ollut mitään oikeasti tärkeämpiä uutisia välitettäväksi eikä poliitikoilla tärkeämpiä asioita puitavana kuin kirjoitus facebookissa. Ylessä asiaa on väkisin pidetty uutisten pääaiheena päiväkausia. Onhan se hirveetä, että facebookissa joku sanoo asioita hieman tavallisuutta räväkämmin. Mutta ottamatta em. kirjoitukseen kantaa (varsinkaan sitä edes näkemättä) herää kysymys mitä jos Halla-aho on oikeassa? Onhan jo kauan sitten tullut kaikille omilla aivoilla ajatteleville selväksi, että kreikka ei halua eikä pysty maksamaan sille lahjoitettavia ns. lainoja takaisin. On täysin selvää, että vallassa olevat poliitikot, jotka ovat koko kriisin saaneet aikaan eivät kykene eivätkä edes yritä eivätkä halua yrittää saada kreikan taloutta kuntoon eikä edes seuraavien lainaerien edellyttämiä toimenpiteitä saada aikaan. Demokraattinen prosessi ei ongelman ratkaisuun tule siis pystymään. Kreikan historiassa ei olisi ensimmäinen kerta, kun sotilasjuntta ottaa tai joutuu ottamaan vallan. Moisessa banaanivaltiossa kohta ole enää muuta realistista vaihtoehtoa jäljellä kun jokainen yritys pieniinkin menojen leikkauksiin johtaa yleislakkoon ja mellakointiin. Annetaanko Halla-aholle sitten vaikka valtion tiedonvälityspalkinto? ::):D

 

Suomen sisäpoliittisiin tarkoituksiin tarkoitettu vakuussählääminen alkaa myös olemaan surkeudessaan hupaisaa katsottavaa. :laugh:

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lahjoitetaan Lipponen, "Juntta" Urpilainen, Tuomioja että Suomen kosto EU-parlamentille Liisa Jaakonsaari Kreikkalaisille.

 

Mutta faktoihin. Kreikka on ollut joko monarkia tai sotilasdiktatuuri pidemmän aikaa kuin demokratia viimeisen 200 vuoden aikana. Mitä uutta siis taivaan alla. Tosin juntta ei tule maksamaan penniäkään enenmmän kuin nykyinen hallitus.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lahjoitetaan Lipponen, "Juntta" Urpilainen, Tuomioja että Suomen kosto EU-parlamentille Liisa Jaakonsaari Kreikkalaisille.

 

Mutta faktoihin. Kreikka on ollut joko monarkia tai sotilasdiktatuuri pidemmän aikaa kuin demokratia viimeisen 200 vuoden aikana. Mitä uutta siis taivaan alla. Tosin juntta ei tule maksamaan penniäkään enenmmän kuin nykyinen hallitus.

 

Niin, tai sitten lainataan Kreikalle pariksi viikoksi maailman paras (ex-)valtiovarainministeri Jyrki Katainen laittamaan asiat kuntoon. Suomi saisi näin postitiivista julkisuuttaa ja maailmantalous olisi kuukaudessa taas jaloillaan.

 

Mutta jos totta puhutaan niin eiköhän se ns. "Kreikkalainen ylpeys" ole aika pitkälti nykyisen sotkun takana. Apua ei pyydetä, eikä sitä mielellään oteta vastaan. Vähän niinkuin ennen vanhaan Suomessa, sossuun ei menty vaikka tili näyttäisi nollaa. Nythän tilanne on ihan päinvastainen...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lahjoitetaan Lipponen, "Juntta" Urpilainen, Tuomioja että Suomen kosto EU-parlamentille Liisa Jaakonsaari Kreikkalaisille.

 

 

 

Hyvä idea, mutta eikö se olisi vähän liian raakaa muutenkin päähänpotkituille Kreikkalaisille. Johanna Tukiainen voisi olla sopiva... tai ei, kyllä sekin olisi vähän liian rajua.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Mutta faktoihin. Kreikka on ollut joko monarkia tai sotilasdiktatuuri pidemmän aikaa kuin demokratia viimeisen 200 vuoden aikana. Mitä uutta siis taivaan alla. Tosin juntta ei tule maksamaan penniäkään enenmmän kuin nykyinen hallitus.

 

Lisäksi Kreikka on ollut viimeisen 200 vuoden aikana n. 90 vuotta maksukyvytön, ei siis mitään uutta siinäkään ;D

 

Eduardo Borensztein and Ugo Panizza: The Costs of Sovereign Default ("II. Two Hundred Years of Sovereign Default")

 

Päivän uutisia Ateenasta:

Analysis: Planning for Greek debt default gathering pace?

Despairing Greeks doubt austerity will save them

Greek budget deficit below targets in Jan-Aug

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tahattoman komiikan mestari, kreikan valtiovarainministeri Venizelos hahmottaa kolmea skenaariota kreikan velkakatastrofin hoitoon, hallitsematon velkajärjestely (siis maksukyvyttömyys), joka on hänestä huono, toiseksi lisää lainaa EU:lta, IMF:ltä ja rahaa EU:n hätärahastoilta, joka on hänestä hyvä ja paras vaihtoehto, jossa saadaan anteeksi puolet nykyisistä veloista ja loput loput tarvittavat rahat EU:n rahoituksena. Tätä tää nyt sitten on, ei ihme, ettei kreikkalaiset yritäkkään tehdä mitään asioidensa hoitamiseksi kun omat ministerit pokkana lupailee tällaista kansalle. Tällaiset ehdotukset paljastaa sen, että kreikan poliittisella johdolla ei ole mitään aikomustakaan suhtautua ongelmiinsa vakavasti saati sitten kansalla, joka ei edes tiedosta olevansa kriisissä kun kukaan ei uskalla sitä sille kertoa. Ja helppohan kreikan on jatkaa nykyisellä ongelmista piittaamattomalla törsäilylinjalla, koska todellisuudessa sillä ei ole mitään pakkoa, tarvetta eikä poliittista kykyä/tarvetta/halua muuttaa linjaa niin kauan kuin muut rahoittavat sen mukisematta. Näennäisiä säästöohjelmia tehdään, mutta niitä ei kyetä eikä haluta ajaa todellisiksi säästöiksi. Verojen korotus ei kauheasti auta, jos kukaan ei niitä maksa eikä karhua.

 

Koska kreikan velkoja ei missään tapausessa saada takaisin eikä sellaista määrää rahaa ja poliittista tahtoa/pakkoa löydy mistään ulkopuoliselta taholta, jolla kreikan talous olisi saatavissa nopeasti kilpailukykyiseksi ja poliittiset uudistukset runnottua läpi ongelman pitkittäminen on aivan turhaa. Pitkittäminen johtunee ainoastaan siitä, että kuvitellaan eurooppalaisten tarvitsevan aikaa ymmätääkseen ongelman luonteen ja vakavuuden. Jahkaillaan ja tuhlataan kymmeniä/satoja miljardeja eurooppalaisten veronmaksajien rahoja turhaan menetettyyn asiaan vain siksi, että pelätään oikeiden toimenpiteiden välittömien seurauksien saavan pahan mielen euroopan kadunmiehille. Eli ei siis uskalleta tehdä poliittisesti epämiellyttäviä päätöksiä, pelätään levottomuuksia kreikassa, poliittista arvovaltatappiota ja suosion menetystä omissa maissa.

 

Jotta euroopassa päästään vähitellen elämässä eteenpäin alkaa olemaan aika kertoa euroopan kansoille, että kreikkan talous tulee väistämättä supistumaan tavalla tai toisella sen suorituskykyä edellyttävälle tasolle. Sitä ei estä mikään tukipaketti eikä lisälaina/lahja. Kreikka tulee tarvitsemaan oman valuutan, jonka arvo on suhteessa talouden suorituskykyyn, se ei pärjää eurossa. Jos kreikassa levottomuudet kärjistyy liikaa niin se on kreikan ongelma. En tiedä onko kreikassa mitään sellaista auktoriteettia, joka saisi kansan ymmärtämään ongelmien vakavuuden ja talouden väistämättömän sopeutumispakon. Ehkä kirkkolla voisi olla tarvittavaa arvovaltaa, onko muita?

 

Poliitikot euroopan kehittyneemmissä maissa alkavat olemaan pakon edessä vähitellen avaamaan pelin alkamalla jakamaan todillista informaatiota siitä, että kreikalla on edessä väistämätön sopeutuminen oman talouden realiteetteihin. Elintaso tulee laskemaan todelliselle tasolle ja jotta se sieltä joskus nousisi maalla on edessä pakkouudistuminen. Sitä ei estä mitkään vakausmekanismi. Ja on aivan turha selittää, että markkinat menevät paniikkiin, jos aletaan kerto kansalaisille ongelmien todellinen luonne ja vakavuus. Ne ovat jo paniikin partaalla ja paniikkiin ne menevät kaikkein varmimmin jatkuvan epävarmuuden pitkittämisellä. Kaikkein vaikeinta poliitikkojen on kuitenkin kertoa kanslaisille myös oman maansa talouden paremmin hoitaneissa maissa kuten suomi, että kreikan ongelmat eivät ole mitenkään ainutlaatuiset, sama velkaantumisongelma ja sopeutuspakko tulee pian vastaan myös niissä. Syömävelalla eläminen tulee loppumaan myös niissä melko pian lähitulevaisuudessa. Siksi olisi syytä kertoa, ettei kreikan ongelmat ole mitenkään ainutlaatuisia, siellä vaan tuli seinä vastaan nyt ja edessä olevaa pakkosopeutumista ei voi mikään enää lykätä eikä estää. Se tapahtuu nyt, muilla on vielä jonkin aikaa jäljellä, mutta myös niissä se voi loppua hyvinkin nopeasti. Siis kerrotaan se ihmisille nyt eikä huomenna.

 

KK 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Koska kreikan velkoja ei missään tapausessa saada takaisin eikä sellaista määrää rahaa ja poliittista tahtoa/pakkoa löydy mistään ulkopuoliselta taholta, jolla kreikan talous olisi saatavissa nopeasti kilpailukykyiseksi ja poliittiset uudistukset runnottua läpi ongelman pitkittäminen on aivan turhaa. Pitkittäminen johtunee ainoastaan siitä, että kuvitellaan eurooppalaisten tarvitsevan aikaa ymmätääkseen ongelman luonteen ja vakavuuden.

 

Jokainen tukipaketti merkitsee Kreikan lainojen siirtymistä pankeilta (lähinnä ranskalaisilta pankeilta) ja muilta sijoittajilta Euroalueen veronmaksajille. Mitä useampi tukipaketti tehdään, sitä enemmän Kreikan roskalainoja siirtyy veronmaksajien piikkiin, siksi velkajärjestelyä pitää lykätä mahdollisimman pitkälle! :'( Kaikki ei tietysti mene vanhojen velkojen maksuun, osalla katetaan Kreikan jättimäistä julkisen talouden alijäämää, velka kasvaa yhä!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt on tullut aika raottaa salaisuuden verhoa jo kauan sitten valmiina olleiden suunnitelmien edestä, kun euroopan kansalaiset on saatu tarpeeksi pelkäämään tulevaisuutta. EU voi astua esiin suurena pelastajana, kyseessähän on jäsenmaiden kansalaisten suojeleminen työpaikkojen menetyksiltä ja talouden epävarmuudelta. Pelastamiseen tarvitaan vakausväline, joka paisutetaan 2000 miljaedin euron suuruiseksi. Kreikan velat annetaan puoliksi anteeksi ja toisen puolen se saa em. vakausvälineestä. Todellisuudessa kreikka saa tietysti koko velkansa eli 350 miljardia "anteeksi" EU maiden veronmaksajilta suoraan, koska "anteeksi annettava" puolikas tulee sieltä suoraan tukena kreikkaa rahoittaneille pankeille korvauksena ja toinen puoli kootaan heiltä ensin vakuusvälineeseen ja ojennetaan sitten em. pankeille. Sittenhän kaikki on taas hyvin. Todellisuudessa mikään ei kreikan osalta ole silloinkaan hyvin, koska sen talous on aivan yhtä surkeassa kunnossa kuin ennenkin ja velkaantuu uudestaan kiihtyvällä vauhdilla sen jälkeen. Sen talouden ja poliittisen rakenteen välttämättömät uuudistukset tulevat maksamaan kymmeniä/satoja miljardeja euroja lisää. Se ei kuitenkaan maksukyvyttömänä tule saamaan markinoilta siihen rahaa, joten euroopan veronmaksajat joutuvat maksamaan myös sen sotkun. Ei siis ihme, että EU:n vakausväline kasvatetaan 2000 miljardiin euroon.

 

2000 miljardia on niin mielikuvituksellinen summa, että jos eurooppalaiset veronmaksajat todella tajuaisivat sen suuruuden he eivät ikinä suostuisi lahjoittamaan niin paljon rahaa kreikan kaltaisille maille ja niitä typerästi rahoittaneille pankeille. Suomen BKT 2010 on 180 miljardia. 2000 miljardia on siis kaikkien suomessa tuotettujen tavaroiden ja palvelusten arvo yli 11 vuodessa ja vastaavasti suomen valtion budjetti noin 40 vuoden ajaksi. 2000 miljardista olisi suomen osuus suoraan suomen BKT suhteessa koko EU BKT:hen 25 miljardia. Jos se todella realisoituu muiden EU maiden pankkien tukemiseen, niin silloin suomen talous tietysti ajautuu totaaliseen kriisiin ja poliitikkojen on aika vaikea selittää kansalaisille turvaavansa vakausvälineellä suomalaisia työpaikkoja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tänään saimme jälleen kreikkaa koskevan "uutisen": "yllättäen" kreikan talouden tila on "paljastunut" "odotettuakin" heikommaksi ja kreikan talous ei kasvakkaan vielä ensivuonnaKAAN. Tämän "uutisen" johdosta pörssikurssit euroopassa laskevat muutaman prosentin. APUVA.

 

Tää typerä kreikkanäytelmä alkaa vähitellen todella ihmetyttämään. Ketä tämä enää palvelee, kuka luulee voittavansa tällä ilveilyllä jotakin. Ne jotka asiasta jotakin ymmärtävät ja ovat jo aikoja sitten tienneet asioiden oikean laidan. Ei heille tarvitse enää esittää mitään draamaa. Draama ei enää aikoihin ole kyennyt peittämään sen tarkoitusta eli salaamaan poliittista kyvyttömyyttä tehdä kriisin ratkaisemiseen vaadittavia välttämättömiä päätöksiä. Ja vaikka niitä kyettäisiinkin tekemään niitä ei missään tapauksessa kyetä viemään läpi, koska ei ole olemassa mitään keinoa pakottaa epämiellyttävien päätösten läpiviemiseksi.

 

Draaman edellisessä vaiheessa järjestettiin suureellisia kriisikokouksia, joita media innokkaasti seurasi. Jännitettiin löytyykö näissä EU:n kriisikokouksissa muka jokin loistava oivallus, suuri yksimielisyyden saava ratkaisu, joka kertaheitolla ratkaisee kaikki ongelmat. Ei löytynyt. Nyt on asialle laitettu troikka muka tutkimaan täyttääkö kreikka uuden 100 miljardin lainaerän "ehdot". Ei täytä. Ja kaikki tietävät, että se saa uuden lainansa joka tapauksessa ja tulevaisuudessa jälleen uusia lainoja vaikka se ei saa talouttaan kuntoon silloinkaan. Siksi tämänpäiväinen em. "uutinen" on surkeudessaan huvittava. Yllättikö se muka jonkun, että kreikka ei saa taloutensa syöksyä edes loivennettua? Odottiko joku muka jotakin muuta? Onko joku muka odottanut kreikan talouden kasvavan viimeistään ensi vuonna? Odottiko joku pörssikurssien nousevan hyvien kreikkauutisten voimalla?

 

Alkaa vähitellen oikeasti hirvittää miten kauan tässä vielä menee, ennen kuin otetaan lusikka kauniiseen käteen ja ollaan valmiit myöntämään, että EU ei kykene tätä keittämäänsä kriisiä ratkaisemaan. Sillä ei ole siihen keinoja ja vaikka olisi se ei kykenisi toteuttamaan oikeitakaan päätöksiään. Oikeiden päätösten täytyy siis syntyä muualla muuta tietä. Ainoa tie on riittävän kova poliittinen paine euroopan maiden veronmaksajien taholta, siis alhaalta ylöspäin. EU:n keskitetty epädemokraattinen päätöksentekokoneisto tekee tietysti kaikkensa estääkseen kansalaisia saamasta asioista oikeaa kuvaa, joka on tietysti alhaalta ylöspäin syntyvän poliittisen paineen edellytys. Tarjotaan siis kansalaisille draamaa, jossa EU taistelee ja selättää markkinavoimat ja turvaa talouden vakauden ja ihmisten työpaikat.

 

Koska vakausvälineiden vastustus kasvaa koko ajan komissio käy ylikierroksilla keksiäkseen muita keinoja suoltaa rahaa kreikan tukemiseksi keittiön kautta. Euroopan keskuspankki on joutumassa arvelluttavaan seikkailuun pakottamalla se ostamaan kreikan valtion arvonsa menettäneitä velkapaperita markkinoilta keinotellakseen niiden arvoa edes vähän ylös. Mitähän draaman seuraava käänne tuo tullessaan? Pelottaa jo etukäteen. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Etelä-Euroopan maista ei taida olla maksajiksi joten siihenkin tarvitaan enemmän pohjoisen euroja.

Joten jos varovaisesti kerrotaan Suomen osuus neljällä = 100 miljardia euroa.

Samalla kun Suomen velat kasvaa ja Suomen takausvastuut kasvaa alkaa lopulta Suomen valtionkin korot nousta ja pian maksellaan miljarditolkulla jo pelkkiä korkoja.

 

 

Jep, ja suomen osuudeksi on jo nyt saatu sen BKT osuutta paljon suurempi takasvastuuosuus, nykyisestä 440 miljardista suomen osuudeksi on jo tullut noin 14,7 miljardia, joten sillä suhteella 2000 miljardista tulisi meille 67 miljardin vastuut ja siihen tuo mainitsemasi eteläkerroin 4 niin päästäisiin 276 miljardiin. Vaikka eteläkerroin olisi vain esim.1,5 niin toiselle sadalle miljardille mentäisiin siis joka tapauksessa, mistähän sellainen summa rahaa löytyisi, tulisi aika iso lisäbudjetti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jep, ja suomen osuudeksi on jo nyt saatu sen BKT osuutta paljon suurempi takasvastuuosuus, nykyisestä 440 miljardista suomen osuudeksi on jo tullut noin 14,7 miljardia, joten sillä suhteella 2000 miljardista tulisi meille 67 miljardin vastuut ja siihen tuo mainitsemasi eteläkerroin 4 niin päästäisiin 276 miljardiin. Vaikka eteläkerroin olisi vain esim.1,5 niin toiselle sadalle miljardille mentäisiin siis joka tapauksessa, mistähän sellainen summa rahaa löytyisi, tulisi aika iso lisäbudjetti.

 

Jumankauta Kreikka onkin tehnyt maailmanhistorian suurimman ryöstön? ja melkein ihan laillisesti!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miljardiriski pinnan alla

http://www.iltalehti.fi/talous/2011092514456456_ta.shtml

 

Harva tietää, että Suomen Pankin kautta on mennyt toinen mokoma.

 

Nämä miljardivastuut ja -riskit Suomelle on otettu "EKP:n neuvoston jäsenen Erkki Liikasen päätöksillä - ilman, että eduskuntaa on asiasta edes informoitu"

 

"Suuria tappioita tulee"

 

Eduskunnan pankkivaltuuston puheenjohtaja kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok) myöntää, ettei eduskuntaa ole kuultu, kun Suomen Pankin (SP) varoja on pantu likoon muun muassa Kreikan tukemiseen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Sunnuntain hesarissa Heikki niemeläinen valaisi samaa asiaa pääkirjoitussivulla. Mikäli suomen pankki osallistuu tällaisiin riskioperaatioihin sen tulisi hankkia siihen eduskunnalta tappiontakaus, joka kattaa mahdolliset riskit. Eli jos eduskunta katsoisi kreikan kaltaisten maiden velkakirjojen ostamista aiheellisena euroopan pankkijärjestelmän maksukyvyn kannalta se voisi myöntää suomen pankille tappiotakauksen. Näin ei tässä tapauksessa ole asianlaita, suomen pankki huseeraa omin päin euroopan keskuspankin operaatioissa mukana. Jos ja kun tulee takkiin yli suomen pankin oman riskinkantokyvyn veronmaksajat joutuvat suoraan kattamaan kustannukset.

 

Tilanne on kokonaisuudessaan epäselvä, koska EKP:n toimintojen ohjaamiseen tällaisessa operaatiossa ei ole olemassa mitään säädöksiä. Tällaisista poikkeustoimista uhkaa muodostua talouskriisin keskeinen väline EU:ssa. EU:n Mopo keulii ja uhkaa karata tässäkin asiassa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eli edellisestä viestistä voi laskea yhteen , että ase-ostot voisivatkin olla syy kriisiin , eikä kansan laiskuus/lihominen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jossain ulkolaisessa talouslehdessä oli kolme-neljä kuukautta sitten artikkeli, jossa kuvailtiin Kreikan Saksasta tapahtuvia aseostoja. Angela Merkel sai saksalaiset myöntyväisiksi Kreikalle annettavaan apupakettiin juuri sillä perusteella, että suuri osa saksalaisten apupaketista tulee takaisin Saksaan sovittujen asetoimituksen maksuna. Luultavimmin myös moni muukin maa on sitonut myöntymisensä Kreikan auttamiseen jonkinlaisiin vastaostoihin ja helpoimpia ovat tietenkin sotatarvikkeet. Paitsi tietenkin parivaljakko Jutta & Jyrki, jotka harrastelevat samassa asiassa rahalla ostettavilla vakuuksilla.     

 

Seppo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eli edellisestä viestistä voi laskea yhteen , että ase-ostot voisivatkin olla syy kriisiin , eikä kansan laiskuus/lihominen.

 

Kreikan puolustusmenot vuodelta 2009 ovat 8,4 miljardia euroa, mikä on muuten tasan 3 kertaa suomen vastaavaa summaa suurempi. Kreikka on aina satsannut paljon rahaa puolustukseen eikä sillä ole paljoakaan merkitystä valtion yli 350 miljardin velkaantumiseen. Todellinen rahanreikä kreikan budjetissa on julkisten palveluiden valtavat kulut 25,2 miljardia euroa 2009, vastaava luku suomessa 12,7 miljardia. Korruptio ja tehottomuus vaivaa koko kreikan taloutta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Katselin juuri Jutta Urpilaisen haastattelua ja täytyy sanoa että alkaa ihan oikeasti kylmät väreet käymään. Opettajatar tekee minkä osaa ja on näköjään oikesti niin typerä että itse uskoo mitä puhuu. Samaa unelmahöttöä toteutetaan nyt suomen valtion politiikkana maailmalla mitä unelmoitiin ennen vaaleja. Eikö valtiovarainministeriössä ole enää ketään, joka neuvoisi nuorta haaveilijaa? Onko Sailas kokonaan työnnetty pois tieltä? Sailas lienee itsekin demarina puolueen nykyjohdolle niin pelottava ja kiusallinen henkilö, että jos hän pääsee julkisuuteen kertomaan valtion talouden tosiasioita demarien unelmahöttöpolitiikka paljastuu armotta totaaliseksi roskaksi ja maan tulevaisuudelle todelliseksi vaaraksi.

 

Pankkikriisi alkaa olla selviö, olisi aika keskustella siitä, miten se hoidetaan pienimmin vaurioin. Kreikkaa rahoittaneita pankkeja menee nurin se on selvää. EU:n stressitesteihin ei kannata katsoa, koska ne ei ota edes huomioon sitä, että kreikan valtion velkakirjat menevät arvottomiksi ja ne ovat jo nyt roskapapereita markkina-arvoltaan 40% luokkaa nimellisestä arvostaan. Kreikan velat tullaan pakon edessä mitätöimään, kysymys on vain siitä milloin ja miten se tapahtuu. Kaatumassa olevista pankeista tulee kansallisin varoin pääomittaa ne, jotka siten vielä on pelastettavissa, muut kaatuu joka tapauksessa. Ajan ostaminen nykyisillä EU:n toimilla ei auta kreikkaa eikä pelasta pankkeja. Nyt kun suomi on muka saanut vakuudet niin hallitus joutuu koko ajan lupautumaan raskaampiin takauksiin. 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään