Jaakko Kuusisto

Mariston Jussin muistolle

11 viestiä aiheessa

Mariston Jussi on poistunut joukostamme.

 

Lepää rauhassa Jussi, olit hieno kaverini ja jätit hienoja muistoja 

Piialle ja  omaisille syvin osanottoni

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jussin kanssa lentäneenä ja hänen jutuistaan nauttineena, voin vain todeta todellisen ilmailusankarin aloittaneen viimeisen lentonsa. Aina tiettyjen paikkojen yli lentäessä mieleen tulee Jussin jutut savukaloista, Beaver-vesikoneesta, Fugasta sekä AB206 helikopterista jolla Jussi rajojamme vartioi.

 

Ainutlaatuinen mies, jolla oli aina jokin tarina kerrottavana. Milloin mistäkin, milloin jutuista jolla majurinnatsat menetti.... tai kun Beverin kaasun avasi...

 

Muistan aina Jussin tekemät autorotaatiolaskut maahan saakka, niissä ei paljoa kaasua apuna tai varalla pidetty. Laskun jälkeen kun kopteri oli tukevasti maassa - Jussi tokaisi "noin se tehdään".

 

Jussin hienoa muistoa kunnioittaen, Kari & Nina

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jussista riittää tarinoita. Tässä yksi:

 

Olin 80-luvun puolivälissä päivystäjänä merivartioston johtokeskuksessa. Oli kaunis kesäinen päivä, lentoryhmän ohjelmassa oli valvontalento läntiselle Suomenlahdelle. Lähtö sopivasti samoihin aikoihin Tukholman laivojen kanssa.

 

Asiaankuuluvasti Jussi soitti jokeen ennen lähtöä, saadakseen viimeiset tilannetiedot. Samalla hän ilmoitti, että menee laskuun Viking Linen laivalle, käy siellä päivällisellä ja jatkaa partiota Porkkalan tasalta. Verorahojakin säästyy kun polttoainetta ei kulu.

 

Jussi oli työtoveri, tarkastuslentäjä, ystävä, mutta ennen kaikkea herrasmies. Oli suuri kunnia tuntea hänet ja lentää hänen kanssaan.

 

Jussin muistoa kunnioittaen.

 

Ari Wan

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Osanotto omaisille. Jussin kanssa lennettiin useat tarkkarit, eniten mieleen jäi ensimmäinen vuonna -93 kun silloinen A2 kurssi oli käyty. Kusettivat mua, että Kanasella on jäätelötarjoilu pyöreellä hyväksytystä suorituksesta. Tosin kantoivat koko sakki mut platalta suihkulähteelle ja pthuiii...sinne lensi meikäläinen komeessa kaaressa. No, kahvit ja munkit syötiin sen jälkeen baarissa  :)

 

Legendaarisen herrasmiehen muistolle

 

Sauli

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Requiem aeternam dona eis Domine.

 

Muistan Jussia lämmöllä. Erityisesti on jäänyt mieleen ensimmäinen tarkkarini vuonna -89. Jussi kyseli koko ajan kaikkea triviaalia, jolla ei ollut mitään tekemistä lentämisen kanssa. Kun tarkkarin jälkeen ihmettelin  käytyjen keskusteluiden aiheita, Jussi totesi vain testanneensa "pystytkö keskittymään kahteen asiaan yhtä aikaa".

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Osanottoni omaisille. Jussin kanssa lennettiin monet mieleenpainuvat tarkkarit, mm ensimmäinen CPL:ni, ja aina riitti mukavaa juttua niin lentämisestä kuin muistakin asioista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jussi oli isäni koulukaveri ja oli kuulemani mukaan jo koulussa varsin vilkas, välitön ja mukava tyyppi.

 

Muutamia kertoja urani alkutaipaleella tapasin Jussin ja kokeneen lentäjän persoona teki vaikutuksen. Auliisti Jussi kertoi kaikesta lentämiseen liittyvästä, eikä pantannut tietoa ja hyviä vinkkejä. Niitä Jussilla riitti.

 

Kunnioitettavan lentäjän muistolle.

 

Ville

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään