Juha Paulavuo

Lentoyhtiöt hakivat oikeudesta lakkokieltoa Helsinki-Vantaalle

1 viesti aiheessa

Lentoyhtiöt Finnair ja Blue1 sekä huolintayhtiöt Barona ja ISS yrittivät kesällä kieltää ison sakon uhalla ja käräjäoikeuden päätöksellä SAK:laisen Ilmailualan unionin (IAU) jäseniltä laittomat lakot. Yhtiöt vaativat Helsingin käräjäoikeutta määräämään IAU:lle väliaikaisen turvaamistoimen, jolla yllätyslakkoilu olisi 250 000 euron sakon uhalla kielletty työehtosopimuksen voimassaoloaikana. Yhtiöt vaativat, että oikeus tekee päätöksen kiireellisesti ja ilmoittamatta siitä IAU:lle, jotta ammattiliitto ei ehtisi reagoida asiaan. Turvaamistointa ei kuitenkaan viety loppuun asti, vaan se raukesi elokuun alussa oikeuden päätöksellä.

 

Yhtiöt eivät halua kertoa, miksi ne eivät vieneet oikeusprosessia loppuun asti. Finnairin mukaan yhtiö valmistautuu aina kaikin tavoin turvaamaan asiakkaiden edut poikkeustilanteissa. Menettely oli kuitenkin erittäin poikkeuksellinen työmarkkinoilla.

 

Jupakka liittyy IAU:n jäsenten toukokuun lopulla yllättäen perjantaina iltapäivällä järjestämään ulosmarssiin, joka sekoitti pahasti Helsinki-Vantaan lentoaseman ja aiheutti lentoyhtiöille satojentuhansien eurojen kulut.

 

hesari

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään