Harri Heikkilä

Ilmailumääräysten ajanmukaisuus

3 viestiä aiheessa

Menee jo niin offtopiciksi, että en kehtaa edes tuonne samaan ketjuun kirjoittaa.

 

Harri kun olet ammattilainen näissä imahommeleissa...

 

Eikö kukaan tee edes yritystä että määräyksiä muutettaisiin tai niissä olevia virheitä/epäselvyyksiä muutettaisiin,että vanhentuneet määräykset joita ei kukaan noudata poistettaisiin jne

 

 

Kyllä tekee. Trafin julkaisemaa ilmailumääräyskokoelmaahan siivottiin taannoin aika isolla kädellä ja loppuvuodesta 2010 ilmailumääräyskokoelmasta poistettiin ja kumottiin iso liuta ilmailumääräyksiä. (Näyttää löytyvän ainakin googlella: http://www.ilmailuhallinto.fi/ilmailumaarayskokoelmasta_poistetut_ja_k )

 

Lisäksi kun perspektiiviä hieman laajennetaan, niin täytyy todeta, että EU ja EASA ovat tehneet ihan hyvääkin työtä ilmailun säätelyn yhdenmukaistamisessa. Tämä näkyy ainakin kaupallisen ilmakuljetuksen parissa työskenteleville ja varmaan tulevaisuudessa myös esim. yksityis- ja harrasteilmailijoillekin.

 

On kuitenkin totta, että Trafin ilmailumääräyskokoelmassa on paljon sellaista sisältöä, joka on joko vanhentunutta, ristiriitaista esim. muun lainsäädännön kanssa tai muuten epätarkoituksenmukaista. Tämän asian korjaamisen voisi kuvitella olevan melko korkealla prioriteetilla ko. viraston toiminnassa, mutta saatan olla väärässäkin.

 

Harri

 

Edit: typot

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

(Näyttää löytyvän ainakin googlella: http://www.ilmailuhallinto.fi/ilmailumaarayskokoelmasta_poistetut_ja_k'>http://www.ilmailuhallinto.fi/ilmailumaarayskokoelmasta_poistetut_ja_k )

 

Löytyy seuraavanlaista loogista reittiä. Mennään ensin sivulle http://www.ilmailuhallinto.fi/ilmailumaarayskokoelma ja vasemman laidan valikosta valitaan luonnollisestikin "Uusimmat". Tällöin aukeavalta sivulta löytyy sitten alalaidasta linkki "Ilmailumääräyskokoelmasta poistetut ja kumotut ilmailumääräykset ja -tiedotukset"...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olipa pitkä lista muutoksista josta selviää että ei veli virkamies saa palkaa pelkästä kahvinjuonnista.

 

Tuntuu saavan. Minä ainakin mielelläni kuulisin ne perustelut, minkä vuoksi vuodenvaihteessa poistetut ilmailumääräykset olivat siihen asti täysin kurantteja ja ehdottomasti tarpeellisia, koska hyvän hallintotavan mukaisesti viranomainen on varmasti huolehtinut siitä, ettei ilmailumääräyskokoelmassa ole lainvastaisia, lainvoimattomia tai muuten tarpeettomia ilmailumääräyksiä... tai sitten ei?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään