Mika Virolainen

Näytönohjaimen vaihto / vai jotain muuta?

7 viestiä aiheessa

Sellainen probleema on ilmennyt, että FS2004 (FS9.1) takkuilee oudosti :thmbdn: Framet Helsingin ympäristössä on 40-60 (Ei AI-liikennettä, eikä IvaP:ia) Kaarrossa ilmenee sellaista tökkimistä, että noin 2-3 sekunnin välein pätkäisee erittäin häiritsevästi ja jatkuvasti. Esiintyy myös muualla lennettäessä. En tiedä onko ongelma ilmestynyt uudelleenasennuksen jälkeen (WinXP, ja FS2004) koska olen lennellyt lähinnä Virtual Finnairin (PSS757 + Posky) koneella. Uudelleenasennuksella tarkoitan "feikkiasennusta", jossa lähinnä FS2004 on saatu rekisteriin ja tämän jälkeen uudelleen-nimetty FS2004 on palautettu takaisin. Myös FS9 (C:\documents and settings....) on kokeiltu vaihtaa aiempaan, ilman tulosta.

 

Olin jo aika varma, että jokin järjestelmäohjaimissa (nVidia4) shipset, tai jokin prosessoriin liittyvä asia on poskellaan. Ilmeni kuitenkin, että jos tiputan näkyvyyttä simulaattorista esim. 32km, niin tökkiminen loppuu... Jos taas tiputan FS2004 grafiikka-asetukset lähes nolliin (kaikki), niin mitään vaikutusta ei ole tökkimiseen... :( Eli tökkii 2-3 sekunnin välein aivan samanlailla. Ääniajurit ovat samat, ja äänien poisto ei vaikuta asiaan.

 

Olen lennellyt lähinnä default Robinson-helikopterilla ja Carenadon Cessna 182RG:llä, kun olen huomannut ko. tökkimisen.

 

PC:

 

MSI K8N-NEO4 (emolevy)

2gb DDR 400 dual channel

Gainward GF-8600GTS / 512mb (Näytönohjain)

Opteron 180 (64 DUAL CORE) 2,4ghz @ 2600mhz (prosessori)

Seagate 400gb / SATA (kovalevy)

500W virtalähde (en muista merkkiä)

 

Jos näytönohjain on pullonkaulana?, niin mitä suosittelisitte tilalle? Vaikuttaa siltä, että näytönohjain onkin syypää tilanteeseeni eikä prosessori :-\

 

T: Mika

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Epäilen että tuo tökkiminen johtuu lähinnä siitä kun se alkaa lataamaan maisemaa joka avautuu kaarrettaessa eteen, eihän ole mitn ruudunpäivitys sydeemeitä päällä, kuten Vsync yms. Maisemista johtuu tuo pitkälti, ja tietysti joltain osin raudastakin, jos ei riittävän nopeasti saa ladattua tekstuuria, niin se sitten aiheuttaa tuon tapaista.

 

Opteronit ei ole oikeastaan mitään pelikäyttö prossuja koskaan ollutkaan, samalla periaatteella ovat tehty kuten Duronia aikoinaan, jotka vaan oli lähinnä toimistokäyttöön ei niinkään peleillä. Tuosta ehkä epäilen tuota prossua vahvemmin pullonkaulaksi, 8600GTS ei nyt mikään kovinkaan huono näyttis ole.

Tietysti jos päivittämään alat, niin tuolle alustalle sitä päivityspotentiaalia ei hirveästi jää varaa, joten menee melkeimpä suurin osa kamoista uusiks.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

 

Opteronit ei ole oikeastaan mitään pelikäyttö prossuja koskaan ollutkaan, samalla periaatteella ovat tehty kuten Duronia aikoinaan, jotka vaan oli lähinnä toimistokäyttöön ei niinkään peleillä.

 

Duroneista en enää mitään muista, mutta opteronit olivat kylläkin "serveri" käyttöön... Omani vastaa AMD Athlon 4700+ prosessoria tehoiltaan, ja jotain "parempaa" siinä ko. prossuunkin verraten aikoinaan oli...

 

T: Mika

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Riippuu mitkä Opteronit on kyseessä, perus pöytäkoneissa ja läppäreissä niitä oli kyllä saatavilla alkuaikoina kun tulivat myyntiin.

Niitähän verrattiin Opteroneita sen sukupolven Duroneiksi. Pääosin ensimmäiset mallit oli suunnattu läppäreihin.

 

Sen sukupolven Athlonit jolloin Opteronit tuli, oli lähemmin peli käyttöön ja tehokkaita single core prossuja :).

AMD k6-2 500mhz oli ensimmäinen AMD prossuni ja Counter Strike oli peli jota pelasin sillä alustalla :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lainaan vähän Mikan aloittamaa ketjua.

 

Noista näytönohjaimista; minulla on koneessa kiinni nVidia GT320 1024mb ja laatikon pohjalla vanhasta koneesta napattu GT 8800 512mb. Kumpi noista pyörittää paremmin FS9:ä? Yritin netistä löytää testikarttoja, mutta en löytänyt sellaista, missä olisi ollut nuo molemmat testattuna...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pikaisella Googletuksella löytyi tietoa, että GT340=GT240=9600GT ja oli vielä siellä sanottu että jos on DDR3 muistilla niin sellainen malli on kohtuu hyvä peleissä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pikaisella Googletuksella löytyi tietoa, että GT340=GT240=9600GT ja oli vielä siellä sanottu että jos on DDR3 muistilla niin sellainen malli on kohtuu hyvä peleissä.

 

Lisättäköön vielä GT340=GT240=9600GT<8800GT

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään