Petri Lehtovirta

Uusi helikopteriyhteys Line-Support Oy Helsinki - Tallinna

107 viestiä aiheessa

Suomalainen Line-Support Oy aloittaa helikopterin reittilennot Helsingin ja Tallinnan välillä lähiviikkoina. Uusi helikopteriyhteys on kohdistettu erityisesti liikematkustajille.

 

Line-Support Oy:n nimissä aloittaa aluksi yksi helikopteri, minkä jälkeen koptereita tulee mahdollisesti lisää. Suomalaisen emoyhtiön Line-Support Oy:n omistama virolainen tytäryhtiö Copterline Oü hoitaa operatiivisen lentotoiminnan. Emoyhtiö puolestaan vastaa huoltotoiminnasta. Emoyhtiö myös omistaa reittiä lentävän Agusta Westland 139 -helikopterin.

 

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/talous/nopea-helikopteriyhteys-tallinnaan-palaa-tarkoin-varjeltu-hanke

 

----edit---

 

Aiempaa uutisointia aiheesta oli täällä (reilun vuoden takaa)

 

http://www.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,83750.msg1177533.html#msg1177533

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näköjään vanha työjuhta OH-HCR palaa linjalle. Ei sitten kelvannut PHI:n laivastoon vaan on ollut Agusta Aerospace:n "hyllyllä" odottelemassa ostajaa tunnuksella N998AA.

HeliHub com:ssa on myös juttua aiheesta http://www.helihub.com/2011/08/11/copterline-to-restart-helsinki-tallinn-route-once-more/

 

Sippo

 

PS. OH-HCQ odottelee samalla "hyllyllä" tunnuksella N798AA. Saas nähdä seuraako perässä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

OH-HCR ei ollut hyllyllä vaan 7 kk AgustaWestlandin suorittamissa modifikaatioissa. Vuonna 2008 heinäkuussa valmituneeseen kopteriin on kerääntynyt lentotunta 450 (TT). Helikopteri päivitettiin 2011 tuotantokopterin tasolle mm. siihen vahdettiin uusi softa, ns. kolmannen generaation pyrstöpuomi, modifikaatiolla MTOW kasvoi 400 kg, helikopterin värinänvaimennusta parannettiin lisälaittein (matkustusmukavuus). Samassa yhtydessä helikopteri siirrettiin AgustaWeslandin luomaan uuteen Phase-maintenance programmiin, eli perinteiset 300 h jaksoissa tehtävät isot huollot on jaettu Phasehin, eli yksi osa-alue tehdään 50 lentotunnin välein.

 

Tehdyillä modifikaatioilla ja Phase -huolto-ohjelmalla voidaan huoltotyö paremmin jaksottaa työnsuunnittelun ja toteutuksen osalta. Lisäksi OH-HCR on siirretty AgustaWestlandin COMP Nose to Tail kunnossapito-ohjelmaan (eli ProParts tai PbH ohjelmia vastaavaan valmistajan järjestelmään jossa komponenttien kuluminen ja rikkoutuminen katetaan tuntihintapohjaisella maksulla.

OH-HCR on varustettu HUMS-järjestelmällä joka kerää ja taltioi tietoja helikopterin sekä sen järjestelmien toiminnasta ja sadoista parametreistä. Tämä data analysoidaan systemaattisesti huolto-organisaation toimesta sekä välitetään AgustaWestlandin tietokantaan analysoitavaksi. Vastaavasti AgustaWestland toimittaa Fleet Average -tietoa analysoinni helpottamiseksi.

Eli paljon on tapahtunut, toki sarjanumero, väritys ja rekisteritunnus pysyi samana.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Kari infosta kopterin suhteen.  On mukavaa, että toimintaa pyörittävän tahon edustaja jaksaa tulla foorumeille kertomaan asioista edes pikkaisenkin  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Annan mielelläni hiukan syvyyttä asioille ja uutisille. Erityisesti olen pistänyt merkille sen, että keskustelut ovat hyvin pintapuolisia ja kuten meillä kaikkilla lentäjillä on aina hyvin selkeät tiedot ja käsitykset asioista. Toivottavasti pystyn hiukan valoittamaan ilmailuasiaa liiketoimintannan näkökulmasta ja sen ulottuvuuksista mitkä eivät ole yleisesti ilmailusta tai lentämisestä kiinnostuneiden mielissä.

 

Yleisesti ei tiedetä ja ymmärretä kuinka merkittävä jakso ovat liiketoiminnan valmisteluvaihe. Itse olen tätä Line-Supportin tulemista työstänyt 17 kuukautta ja varmaankin virkamiestyötunneilla kolmen vuoden työt tähän valmisteluun tehnyt. Tämän lisäksi minulla on ollut mukana touhussa luottohenkilöitä, eli henkilöitä jotka osaavat kukin oman erityisosa-alueensa. Lentäminen ja lento on aina hieno asia, mutta toivoisin pysyväni kertomaan hiukan sitä mitä tämä valmisteleva työ on ja mitä oikeasti tapahtuu ennen "hei me lennetään vaihetta". Tämä asia on sellainen joista vain muutamalla suomalaisella henkilöllä on tietoa. Esimerksi Pakarin hieno, systemaattinen työ on sitä jossa strategiat, taktiikat sekä liiketaloudellinen ajattelu on ollut kohdallaan. Ja hieno veto AY:lta ottaa Juhani vetovastuuseen asiassa jonka hän osaa. Yksi harvoja kotimaisen "ilmailuorkesterin Esa-Pekka Salosia"!

 

Lentoyhtiö on kuin sinffoniaorkesteri. Lukuisia eri instrumenttejä ja kaikkien instrumenttien tulee olla vireessä ja kullakin instrumentillä vielä soittajansa. Lisäksi tarvitaan yheistä harjoittelua, yhteiset nuotit sekä vielä yksi kokonaisvastuun ja kokonaisuuden tunteva kapellimestari. Suurin haaste on sovittaa tämä orkesteri eli lento-organisaatio markkinoille ja pysty tuottamaan sellainen lisäarvo asiakkaille, jotte he hymyssä suin maksavat sellaisen lippuhinnan, jolla toiminta liiketaloudellisesti muodostuu kannattavaksi.

 

Haasteita riitää ja tämän ensimmäisen haasteen hallintaan 17 kuukauden valmisteluaika on käytetty. Kohta päästää jo lentämään...

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Innolla aikataulutietoja odotellen....

 

Jos perjantaiksi 19.8 tarvitaan koekaniinia kyytiin niin täällä käsi innokkaasti pystyssä!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Annan mielelläni hiukan syvyyttä asioille ja uutisille. Erityisesti olen pistänyt merkille sen, että keskustelut ovat hyvin pintapuolisia ja kuten meillä kaikkilla lentäjillä on aina hyvin selkeät tiedot ja käsitykset asioista. Toivottavasti pystyn hiukan valoittamaan ilmailuasiaa liiketoimintannan näkökulmasta ja sen ulottuvuuksista mitkä eivät ole yleisesti ilmailusta tai lentämisestä kiinnostuneiden mielissä.

 

Erinomaista asennetta osoittava teko, että päätit tulla mukaan Flightforumille. Se, että näillä keskustelufoorumeilla asiat ovat "hyvin pintapuolisia" johtuu varmasti osittain siitä asenteesta ammattipuolella, ettei näihin juttuihin voi osallistua jne... Teidänkin kyytiin varmasti on tulijoita tälläkin sivustolla, joten ei se ainakaan pahasta voi olla siellä missä potentiaalisia asiakkaitakin on. Toivottavasti esimerkkisi innoittaa myös muita, koska vuorovaikutus ei koskaan voi olla pahasta - ylimielisyys sitä vastoin voi.

 

Tervetuloa ja onnea sekä menestystä matkalla kohti toiminnan käynnistämistä!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Jaska!

 

Ja muillekin asiastamme kiinnostuneille vastaan mielelläni kysymyksiin ja osallistun keskusteluun. Toivon, että tuleminen mukaan tähän keskusteluun ei estä vapaata kommunikaatiota asiasta.

 

Jos jollekkin tulee mieleen jotain mikä kiinnostaa liiketaloudelliselta (kaiken ammatillisentoiminnan perusta), lento- tai huoltotekniseltä, yhtiörakenne perusteelta tai joltain muulta esille nostamaltanne näkökulmalta, niin vastaan niihin mielelläni.

 

Mikäli kiinnostusta löytyy, niin voimme järjestää vaikka tilaisuuden Hernesaaressa "alanihmisille" ja -toimijoille. Uskon, että kiinnostusta ja  halua löytyy tulla katsomaan toimintaamme ja kalustoamme paikan päälle.

 

Lisäksi jokainen jolla on asiaa Tallinnan suuntaan, niin toivotamme heidät kaikki tervetulleeksi lennoillemme.

 

Vielä lopuksi toivon, että osallistumiseni tämän palstan keskuteluun ei katkaise kiinnostavan aiheen keskustelun siipiä!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Uskon, että kiinnostusta ja  halua löytyy tulla katsomaan toimintaamme ja kalustoamme paikan päälle.

 

Mikäli Flightforumin väki pääsee tutustumaan kulissien taakse, niin voit olla varma suosiosta tapahtumalle. Tällaiset tapahtumat avaavat mahdollisuuksia ja toisaalta myös antavat sitä vuorovaikuttamista.

 

Omakohtaiset kokemukset helikoptereihin liittyvät Copter Linen käyttämiseen Tallinnasta Helsinkiin kahdesti. Hyvä kuva on jäänyt, mutta ei niiden kokemusten perusteella oikein ihmeitä osaa kysellä toiminnasta.

 

Oikeastaan ainoa kysymys on herännyt helikopterin tankkaamisesta ja siihen liittyvästä turvaohjeistuksesta. Onko kopterin tankkaaminen sallitua matkustajien purun/lastaamisen kanssa samaan aikaan ja liittyykö siihen erikoisohjeistusta, kuten lentokoneissa esim. ettei turvavöitä saa olla tankkauksen aikana päällä ainakaan tietämissäni yhtiöissä jne...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minun puolestani myös runsaat menestyksen toivotukset Karille ja kumppaneille. Helikopteriala Suomessa tarvitsee rohkeita ja ennakkoluulottomia yrittäjiä. Itse lentäjänä toivon tietysti paljon uusia työpaikkoja alalle niin lentävän henkilöstön kuin maahenkilökunnankin puolelle :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Helikopterin tankkaamisesta moottorit käynnissä säännellään JAR-OPS ja EASA  -vaatimuksilla. Toimintaan osallistuvien henkilöiden tulee olla ko. toimintaan koulutettuja ja tietyt toiminnalliset vaatimukset tulee myös toteutua. Tankkausprosessi jota noudatamme on pääpiirteissään seuraavanlainen:

 

1. Maahenkilöstö purettuaan matkatavarat ruumasta ja ohjattuaan matkustajat ulos kopterista siirtyvät tankkaamaan kopteria

2. Tankkaaja ja tankkausta valvova lentäjä ovat online yhteydessä intercomin välityksellä

3. Tankkausta valvovan lentäjän antamalla luvalla tankkaaja aloittaa polttoaineen syötän pa-säiliöön (valvova lentäjä on varmistunut viimeisenkin matkustajan poistuneen kopterin matkustamosta

4. Tankkausta valvova lentäjä kuittaa polttoineen määrän lisääntyvän määrämittareissa

5. Tankkaaja ilmoittaa pyydetyn polttoainemäärän tankatun, kuittaa lukinneensa pa-korkin sekä irroittaneen tankkauslaitteiston helikopterin välisen maadoituksen

6. Tankkausta valvonut lentäjä kuittaa tämän ja vahvistaa lisätyn pa-määrän ja ilmoittaa totaalimäärän dispacherille OPF:n ja W/B-laskelmaan vietäväksi

7. Tankkaaja irrottautuu intercomista ja jää VHF-yhteyteen kopterin sekä dispatcherin kanssa

 

Edellytykset kuumatankkaukselle ovat seuraavat: a) koulutetut henkilöt, b) online VHF- tai intercom-yhteys tankkaajan sekä tankkausta valvovan lentäjän välillä, c) tankkausta valvova lentäjä omalla paikallaan, istuinvyöt irroitettuna, d) vaadittava alkusammutuskalusto saatavilla, e) matkustajia ei kopterin matkustamossa (ambulanssilennoilla potilas voi olla matkustamossa paareilla siten, että yksi lentomiehistönjäsen on valmiudessa välittömästi aloittamaan evakuointi, mikäli tarvetta ja tankkauksen vastakkaisen puolen matkustamon ovi on avattuna). Näillä edellytyksillä kuumatankkaus on mahdollista toteuttaa.

 

Yhtiön OM-A, OM-B ja OM-C määrittelevät tarkasti ko. vaatimukset.

 

Helsinki - Tallinna reitillä helikopteri ns. läpitankataan Hernesaaressa. Yhdellä edestakaisella reissulla kuluu polttoainetta (JET-A-1) 400 l ja varakenttää, holding- ja reittireserviä varten tarvitaan yleensä about 400 l, eli kokonaistankkaustarve yleensä on 800 l. AW139 pääsäiliö vetää hiukan yli 1500 l ja varasäiliöön saadaan 500 l, joten polttoainemäärässä on kapasiteettia pidemmillekkin lennoille.

 

Nämä pidemmät lennot ovat varmaankin Medical-lentoja, jossa AW139 on erittäin hyvä. Se lentää pitkälle, kovaa ja siinä on erittäin suuret tilat hoitohenkilöstölle lennonaikaiseen potilaan hoitamiseen, lennettäessä ambulanssivarustuksella. Vastaavasti EC135 helikoptereilla toimintamatkan lyhyys, hidas lentonopeus estävät todellisuudessa IFR-toiminnan. Tämän vuoksi EC135 ei juurikaan käytetä potilassiirroilla. AW139 helikopteri lienee ainut siviilihelikopteri Suomessa mikä kykenee oikeasti ambulanssilentoihin IFR:ssä.  Esim. potilaan siirtäminen Oulusta Helsinkiin on huomattavan paljon nopeampaa AW139 kopterilla, kuin Jetillä Oulunsalon ja Vantaan kautta lennettynä ja autosiirrot siihen lisättynä. Siirtokuljetukseen käytetyn pidemmän ajan lisäksi potilasta "kuormittaa" pari ylimääräistä siirtelyä (ambulanssista purku - jettiin siirto - jetistä siirto ambulansiin).

 

Jatkossa on todennäköistä, että AW139 myös nähdään lentämässä Medical-statuksella ja suorilla DCT-selvityksillä, reittiliikenteen lisäksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämä säie saikin heti ensimmäiseltä sivulta alkaen osakseen tukevaa asiasisältöä! Menestystä taipaleelle :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Todellakin onnea ja menestystä. Muutaman kerran käytin palvelua aikaisemmin, ja soisin sen ja sen menestyksen jatkuvan. Veikkaisin etten ole ainoa jota ärsyttää oikeiden autoja kuljettavien pikalaivojen häviäminen Hel-Tal väliltä. Nykyiset kyllä taittavat matkan ripeästi, mutta purkaminen kestääkin sitten pahimmillaan tunnin. Kopteripalvelu on todella tervetullut!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tänään minulta kysyttiin mitä lisäarvoa helikopterireitti tuottaa matkustajille ja mihin sen menestys perustuu. On varmasti henkilöitä jotka eivät ole asiaan perehtyneitä tai muuten vain haluavat tietään miksi tämänkaltaiseen toimintaa investoidaan toistakymmentä miljoonaa euroa. Lyhyesti kuvattuna:

 

Helikopterireitin menestys perustuu sen tuottamaan lisäarvoon. Lisäarvot ovat yksikertaisuudessaan ajansäästö, helppous sekä saatavuus. Erityisesti liikematkustajalle yhden päivän työreissulla säästyy aikaa 5 tuntia verrattuna mihin tahansa muuhun matkustusmuotoon nähden. Helppous on siinä, että matkustajan tulee saapua viimeistään 10 min ennen lentoonlähtöaikaa (airborne) matkustajaterminaaliin check-in ja turvatarkastusta varten. Vielä ennen lähtöä matkustajille annetaan turvallisuuspriiffaus, minkä lomassa voi nauttia kupillisen kahvia tai muita virvokkeita.

 

Matkustajan boardaus tapahtuu vielä tämän 10 min aikana, joten matkaan päästään nopeasti ja lyhyen rullauksen aikana tehdään lentoonlähtötarkastukset ja matka jatkuu.

18 minuutin kuluttua helikopteri onkin jo toisen valtion pääkaupungin keskustan heliportilla ja parin minuutin odotuksen (matkalaukut ruumasta maahenkilöstön toimesta) jälkeen matkustajat ohjataan ulos kopterista. 20 metrin kävely ja yhden kerroksen portaiden alastulon jälkeen asiakasta odottaa ennakkoon tilattu taksiauto. Paremmaksi logistiikkaketjua ei voi enää saada.

 

Tämä Helsinki - Tallinna helikopterireitti on maailman nopein yhteys kahden valtion pääkaupunkien välillä. City to city matkustusaika on optimoituna vain 35 minuuttia (Etelä-Espalta Tallinnan vanhaan kaupunkiin). Tämä on aika jossa ei välttämättä selviä Helsinki-Vantaan turvatarkastusjonosta etenkään aamutuimaan tai ei löydä parkkiruutua Etelä-Sataman laivaterminaalista.

 

Kopterimatkustuksen merkittävin lisäarvot ovat siis ajansäästö, helppous ja matkanteon sujuvuus koko prosessin osalta. Saatavuus tulee siitä, että lentojen aikataulutus on suunniteltu sen mukaan mikä on liikematkustajan tahto ja tarve kulkea. Helikopterireitin toteutuksen keskeisenä lähtökohtana on ollut palvelukonseptin luominen asiakasehtoisesti. Näillä yksikertaisilla lisäarvoilla ja asiakkaan huomioimisella uskomme pärjäävämme nyt ja tulevaisuudessa. Tervetuloa kokeilemaan!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Työmatkoilla Tallinnaan on tällä hetkellä vaikea reagoida äkillisesti tuleviin tarpeisiin. Sopiva kaveri olisikin iltapäivällä tavattavissa, mutta millään häkkyrällä ei pääse Tallinnaan ennen viittä. Kun helikopteri on (taas) reitillä, molemmissa päissä tullaan varmasti hyödyntämään mahdollisuutta tavata kiireessä ilman kovin suurta ennakkovalmistelua. Joskus kriittinen tekijä on päivähoito – Tallinnaan voisi mennä työmatkalle, kunhan päiväkodin edessä ollaan varmasti 16:55.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Työmatkoilla Tallinnaan on tällä hetkellä vaikea reagoida äkillisesti tuleviin tarpeisiin. Sopiva kaveri olisikin iltapäivällä tavattavissa, mutta millään häkkyrällä ei pääse Tallinnaan ennen viittä. Kun helikopteri on (taas) reitillä, molemmissa päissä tullaan varmasti hyödyntämään mahdollisuutta tavata kiireessä ilman kovin suurta ennakkovalmistelua. Joskus kriittinen tekijä on päivähoito – Tallinnaan voisi mennä työmatkalle, kunhan päiväkodin edessä ollaan varmasti 16:55.

 

Sinulle ei tunnu sopivan muu kuin tilauslento  ::)

Reittilennot kun sujuvat aikataulun mukaisesti  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Loistava uutinen! Mä olen niitä hörhöjä, jotka ennemmin hyppäävät sinivalkoisille siiville ja lentävät Tallinnaan, kuin nojaavat rystysiinsä "pika"laivoilla.

 

Tämä palvelu tulee satavarmasti hyödynnettyä.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sinulle ei tunnu sopivan muu kuin tilauslento  ::)

Reittilennot kun sujuvat aikataulun mukaisesti  :thmbup:

 

Väärinkäsitys tässä taisi tapahtua, tahallaan tai tahattomasti. Copterlinellä tuli aikanaan lähetettyä kavereita Tallinnaan myös vähän yllättäviin tarpeisiin reagoiden ja kun reittikopteriliikenne loppui, piti Tallinnan tapaamisia suunnitella taas ihan niin kuin oikeaa ulkomaanmatkaa. Kopterilla Tallinnaan pääsi ainakin aiemmalla aikataululla yhtä helposti, ellei helpommin, kuin Tampereelle.

 

Samahan koskee kiinteäsiipisillä Tukholmasta paluuta – vähänkään joustavammalla lipulla kentälle kun palaveri on ohi ja sormet ristissä että aiemmille lennoille on paikkoja vapaana.

 

Tilauslennoilla olen tainnut olla vain joskus toimittajan messumatkoilla.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.iltasanomat.fi/matkat/copterline-aloittaa-lennot-helsingista-tallinnaan-syyskuussa-/art-1288409666426.html

 

Helikopteriyhtiö Copterline aloittaa syyskuun alussa lennot Helsingin ja Tallinnan välillä.

Yhtiö lentää viisi kertaa päivässä molempiin suuntiin. Lentoaika on 18 minuuttia.

 

Eli nyt enää odotellaan firman nettisivujen aukeamista. Line-Support Oy on muuten vaihtanut nimeään ja on nykyään FastClass Oy, Line-Support jatkuu aputoiminimenä.

 

Niin ja kiitoksia Karille hyvistä vastauksista kysymyksiin. Toivotan myös omasta puolestani yritykselle onnea ja menestystä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lisäksi OH-HCR on siirretty AgustaWestlandin COMP Nose to Tail kunnossapito-ohjelmaan (eli ProParts tai PbH ohjelmia vastaavaan valmistajan järjestelmään jossa komponenttien kuluminen ja rikkoutuminen katetaan tuntihintapohjaisella maksulla.

 

Kerrotko Kari vielä tästä enemmän? Eli maksetaanko tässä komponentistä esim. kuukausittain jokin maksu käyttötuntien mukaan ja jos osa menee rikki, niin valmistaja toimittaa uuden? Millaisia komponentteja tämä maksumalli koskee?

 

Mika

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kerrotko Kari vielä tästä enemmän? Eli maksetaanko tässä komponentistä esim. kuukausittain jokin maksu käyttötuntien mukaan ja jos osa menee rikki, niin valmistaja toimittaa uuden? Millaisia komponentteja tämä maksumalli koskee?

 

Mika

 

Tämä COMP-sopimus kattaa "Nose to Tail", eli koko helikopterin komponentit tai laitteet joiden arvo on suurempi kuin 200 €. Yleisesti voidaan todeta, että helikopterissa ei juurikaan ole muita kuin yi 200 € maksavia osia. COMP-sopimuksen mukaan maksetaan toteutuneiden lentotuntien mukaisesti noin 650 euroa per lentotunti. Tämä kuukausittain suoritettava maksu toteutuneiden lentotuntien mukaisesti kattaa nämä kaikki yli 200 euroa maksavat varaosat sekä laitteet, niiden rikkouduttuessa, niiden käyttötuntien tullessa täyteen. Myös laiteet jotka määrätään Service Bulletiinilla tai AD-määräyksellä vaihdettavaksi ennenaikaisesti kuuluvat tämän sopimuksen piiriin.

 

Käytönnössä tämä tarkoittaa etukäteen tunnettua varaosakulurakennetta ja toisaalta sitä, että helikopterin on jatkuvan takuun piirissä rikkoutumisten varalta. Tämä auttaa lentoyhtiön  maksuvalmiuden suunnittelua, sillä yllättäviä ja kesken "jaksonsa" vaihdettavista komponenteisä ei tule lisäkustannuksia. Esim helikopterin päävaihteiston kesken jakson toteutuva vaihto voi aiheuttaa 1,5 M€ yllättävän ja ennakoimattoman kassastamaksun. COMP-sopmimuksella näitä ei tapahdu, vaan nämäkin kustannukset on jo katettu kuukausittaisilla maksuilla (eutkäteen).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Syyskuun toisella viikolla pitäisi pistäytyä Tallinnassa päiväseltään työmatkalla. Koskahan reittiaikataulut ja hinnat julkaistaan - ja mistä pääsee varailemaan lippuja?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...kattaa nämä kaikki yli 200 euroa maksavat varaosat sekä laitteet, niiden rikkouduttuessa, niiden käyttötuntien tullessa täyteen.

 

Enää kaksi kysymystä.  8)

 

1) Missä menee vakuutuksen ja Nose to Tail:in raja? Kaskovakuutus lienee edelleen tarpeen korvaamaan vahingot kalustolle?

 

2) Tuleeko tuollainen kuinka paljon kalliimmaksi kuin lentäminen ilman sitä?

 

Muuten kuulostaa nerokkaalta systeemiltä. Riskit ovat hallinnassa ja kenellekään ei tule tarvetta venyttää jaksoja, omaatuntoa jne...

 

Mika

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään