Olli Luoma

Linnan Pallo aloittaa yleisölennätykset Senegalissa

1 viesti aiheessa

Kuumailmapallotoimintaa harjoittava Linnan Pallo on perustanut tytäryhtiön Senegaliin ja aloittaa yleisölennätykset siellä joulukuussa. Yhtiö operoi Suomessa kolmella matkustajapallolla ja kahdella pienemmällä lähinnä mainoskäyttöön tarkoitetulla kuumailmapallolla. Suomessa toimivien pallojen lisäksi yhtiö sijoittaa Senegaliin kaksi matkustajapalloa. Tulevaksi talveksi Afrikkaan lähtee kaksi lentäjää. Yhtiö palkkaa ja kouluttaa paikallista väkeä lentoavustajiksi. Yhteistyökumppanina on Senegalissa paikallinen matkailuyritys Africa Connection Tours.

 

Senegal on Afrikan läntisin maa ja turismi on toiseksi tärkein elinkeino kalastuksen jälkeen. Suurin osa turisteista saapuu entisestä emämaasta Ranskasta. USA on toiseksi suurin. Suomalaisille tutumpia matkailukohteita ovat Senegalin rannikkoa lähellä oleva Kap Verde sekä  lähes kokonaan Senegalin sisällä sijaitseva Gambia. Merkittävimpiä turistikohteita Senegalissa ovat pääkaupunki Dakar, ranskalaiskaupunki St Louis ja rantalomakohteet Casamancessa ja Salyssa. Maailmanperintökohteita Senegalissa ovat Dakarin lähellä sijaitseva Goren orjasaari sekä Niokolo Kobon kansallispuisto.

 

Kuumailmapallotoiminta on säiden puolesta mahdollista Senegalissa marraskuusta huhtikuun loppuun. Näin se täydentää hyvin Linnan Pallon hiljaisempaa talvikautta Suomessa.

 

Lentotoiminnan laajentaminen Afrikkaan on iso askel pienelle yritykselle. Valmistelutyötä on tehty pitkään ja suurena apuna projektissa on ollut Kehittämiskeskus Oy Häme.

 

Tällaiseen hankkeeseen on lähdettävä nöyränä, ensimmäisenä lentokauden tavoitteena on lähinnä saada lentotoiminta käyntiin ja koulutettua maahenkilökunta. Senegaliin on rakennettava koko lento-organisaatio ja toimintamenetelmät. Haaste on erittäin mielenkiintoinen ja siinä on paljon mahdollisuuksia tulevaisuutta ajatellen. Senegalissa ei ennestään ole lainkaan kuumailmapallotoimintaa. Tämä tarkoittaa myös sitä, ettei siellä ole vielä ilmailumääräyksiä kuumailmapalloille. Viranomaisten kanssa Dakarissa neuvottelut ovat olleet hyviä ja sekä ilmailuviranomaisilla, että turismia hoitavilla hallintoviranomaisilla on tahto saada kuumailmapallotoiminta alkamaan Senegalissa.

 

Lämpimin palloterveisin

 

Olli L

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään