Jani Salo

Resurssienhallinta kopio eikä siirrä

3 viestiä aiheessa

moi

 

Tässä on ollut jonkin aikaa Windowsin Resurssienhallinnassa (Windows Explorer) sellainen onkelma että kun siirrän (move) jotain tiedostoja toiselle osiolle niin kone kopioi eikä siirrä.

 

 

[ Attachment removed / expired ]

 

 

Tuossa siis pitäisi lukea että Moving eikä copying. Tuo copying kun on hitaampaa kuin siirtäminen. Lisäksi tiedostot jäävät vielä vanhaan paikkaan mistä ne joutuu erikiseen deletoimaan.

 

Onko olemassa jotain jippoa miten tuon copying saisi muutettua movingiksi ?

 

Ymmärsitte varmaan mitä tarkoitan.

 

Jani

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Et mitenkään. Ei ole turvallista "siirtää" tiedostoja toiselta asemalta toiselle, koska tällöin osa datasta saattaisi vahingoittua matkalla ja tiedostosta tulisi korruptoitunut. Sen takia Windowssa on oletuksena "kopioi", kun siirretään asemalta toiselle ja "leikkaa" kun siirretään saman aseman sisällä eri hakemistoon, koska tällöin itse tiedostoa ei kopioida vaan vain merkataan sen sijainti, siksi se on nopeampaakin.

Eli jos haluat siirtää tiedostoja asemalta toiselle niin sinun pitää joko copypastettaa se (ctrl+X ja ctrl+V) tai hiiren oikealla raahata ja valikosta valita siirrä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siirrettäessä tiedostoja kahden aseman välillä (esim C: -> D:) oletuksena on copy, aseman sisällä taas move. Oletuskäyttäytymisen voi muuttaa: shift alhaalla raahattaessa tiedostoja = move asemien välillä. Ctrl alhaalla = copy aseman sisällä. Kun windows kopioi raahattaessa, näkyy pieni + merkki kursorin vieressä. Jos merkkiä ei ole, on kyseessä move.

 

Jos ei muista näitä, niin raahattaessa voi kokeilla painaa shift tai ctrl näppäintä ja tarkistaa + merkistä, onko haluttu toiminto valittuna.

Rauno

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään