Taneli Äikäs

Jämi Fly In 2011 - palaute ja kokemukset

80 viestiä aiheessa

Aloitetaanpa tämäkin ketju ennenkuin joku muu ehtii ;)

 

Kävin Sami Nikulaisen kanssa keskiviikkona Tikkakoskella teippaamassa Drakenin kylkeen pari mainosta, paluumatkalla tunnustin Samille että nyt alkaa jo jännittämään. Sää ei jännitä yhtään, se on mikä se on eikä siihen pysty vaikuttamaan, mutta kaikki ne muut isot ja pienet asiat, mitä on koko talven miettinyt ja järkeillyt, kuinka ne loksahtavat kohdalleen vai eivätkö loksahda.. Kokonaan uudet nettisivut, uudet parkkijärjestelyt, uudenlainen ohjelma ja kaikki muu. Järkeiltävää on riittänyt, mm. Drakenin tuonti Tikkakoskelta, ulkomaisen suihkarin tulo Tampereelle, Ali Machinchyn lennokkien rahti, Poriin ja Tampereelle järjestetyt omat pikku tapahtumat jne. jne. jne. Kuluneen viikon suurin säätö on ollut Mikael Carlsonin Suomeen saamisessa Fokkerille koituneen vaurion jälkeen, mutta niinpä vain sekin onnistui. (Oli hienoa tavata Mikael Jämin terassilla.)

 

Liikkuvia ja toisiinsa vaikuttavia osia on paljon, ehkäpä juuri se valokuvaamisessa kiehtookin, se täydellisen kuvan ottaminen, samoin kuin täydellisen ilmailutapahtuman järjestäminen, mahdoton projekti vaikka kuinka parhaansa yrittää. Mutta erityisen hienoa on, että mukana ei ole vain hyviä, vaan aivan loistavia tyyppejä jotka kukin omalla tontillaan tekevät parhaansa tapahtuman eteen. Vapaaehtoisesti, ilman korvausta. Eilen oli Tampereella aivan mahtava tilaisuus, Saikkosen Sami veti homman kotiin, ja kyllä Janakin on aplodit ansainnut, samoin kuin kaikki ilmailuharrastajat jotka vuorollaan kävivät kertomassa omasta lajistaan. Tunnelma oli rennon kesäinen. Kuulemani mukaan myös Porissa sujui hommat hienosti, ja Jämille saapuneella turkulaisella ilmailuvalokuvaajallakin oli suupielet korvissa Tampereella käynnin jälkeen. Jotain on siis tehty oikein.

 

Miten loppu sitten meni, toivon siitä palautetta joko tähän ketjuun tai yksityisesti. Asioita on mietitty huolella etukäteen, mutta kaikkea ei aina tule hoksattua. Antakaa palautetta, että osataan ensi vuonna tehdä paremmin. Onneksi on hyvät heput hommissa, niin ei tästä ihan katastrofia pitäisi tulla. Jos kuitenkin joku homma tökkii, löydän syyllisen nopeasti, ei tarvitse kuin katsoa peiliin. Mutta nyt aamupalalle, ja sitten päivän puuhiin. On vielä pari pikku hommaa tekemättä.. ;)

 

-taneli

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sää ei jännitä yhtään, se on mikä se on eikä siihen pysty vaikuttamaan,

 

Olen lukenut Jänö Kaukosen kirjasta, että Jämillä oli 1940/50-luvuilla käytössä ns. pilvitunkkeja. Vieläköhän muutama löytyisi jostain varaston nurkasta?  ;)

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oli todella upea show, mahtava fiilis jne. Aikataulut piti hyvin, jonoa ei ollut yhtään.  :thmbup: Sade vähän sekoitti mutta sillehän ei voi mitään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oli todella upea show, mahtava fiilis jne. Aikataulut piti hyvin, jonoa ei ollut yhtään.

 

Oli tosiaan hieno show. Pysäköinti toimi (vaikka oli tietysti vähän kauempana), ruokaa sai lähes jonottamatta, posliinipyttykoppiin pääsi puolen minuutin jonotuksella. Ruuan hinta toki oli osittain mitä oli, mutta mielestäni 5e ihan ok-tasoisista makkaraperunoista oli ihan jees. Väkeäkin oli, mutta enemmän olisi mahtunut.

 

Muutaman itselle tuntemattoman kanssa vaihdoin pari sanaa, ja kaikki tuntuivat olevan hyvällä mielellä. Bleriot aiheutti rutkasti ihastusta (ja vähän jännitystäkin!  ???) Meinasin ruveta luettelemaan hienoja esityksiä, mutta hyviä olivat kaikki.

 

Sade vähän sekoitti mutta sillehän ei voi mitään.

 

En tiedä mitä sateenkarkotustanssia Taneli on tanssinut, mutta kelihän  sää (terveiset Lindin Arville) oli suorastaan loistava ennusteisiin nähden. Naamakin otti vähän turhan paljon väriä  :-[

 

Nopeasti en keksi negatiivista sanottavaa - toivottavasti väkeä oli tarpeeksi että jäi tapahtuma plussalle.

 

--

Lauri

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Loistava tilaisuus! Kaikki meni muuten hyvin mutta Tuulia-esityksen erittäin suureksi harmikseni missasin kun jouduin suojaamaan kameraa sateelta.

 

Ruokapaikkoihin ei ollut jonoa  :thmbup: joten söin tällä kertaa ihan kaupallista sapuskaa normaalin eväslinjan sijaan.

 

Suuret kiitokset järjestäjille!

 

(jaa niin ja poislähteissä unohdin että ystävälliset P-avustajat laittoivat kivet renkaiden eteen, ja ihmettelin kun ei kone etene vaikka kierroksia kasvattaa...)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

poislähteissä unohdin että ystävälliset P-avustajat laittoivat kivet renkaiden eteen, ja ihmettelin kun ei kone etene vaikka kierroksia kasvattaa...

 

Jaa sinäkin  ;D Et muuten ollut ainoa joka noi unohti.

 

T: P-avustaja

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitokset Tanelille (ja kaikille muille, jotka ovat mukana!) tapahtumasta!

 

Suomen Virtuaali-ilmailijoiden mopo-cessnaan logattiin päivän aikana 6h 27min tiimaa, käytännössä kone oli koko ajan ilmassa. Mielenkiintoa on siis pc-simulaattoriin riittänyt ja moni on päässyt ensi kertaa kokeilemaan lentokoneen ohjaamista!

 

Huomenissa jatketaan samoin kuvioin, jotain pientä lisämaustetta keksien. Jos malttaisi käydä kameraakin ulkoiluttamassa.

 

Nyt saunaan ->

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jaa sinäkin  ;D Et muuten ollut ainoa joka noi unohti.

 

Ei siis ollut ainoa, joka ei tarkastanut koneen renkaiden kuntoa ennen lentoa...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mahtava show. Äksöniä koko ajan, ei hetken hengähdystaukoa  :o

Liikenne ja pysäköinti toimi hienosti ja ruokaakin piisasi kaikkea seitsemää sorttia.

 

Kiitos kaikille syyllisille  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos järjestäjille! Ilmailushown anti oli todella kattava ja esitykset hyviä! Kävimme lauantaina paikalla, eivätkä sadekuurot latistaneet tunnelmaa lainkaan :) Parkkipaikka alakiitotien toisella puolella oli mainio, kun pääsi jalan näkemään kenttäaluetta sieltäkin päin.

 

t. Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitokset täältäkin, kivaa oli vaikka valtaosa lauantain showsta missattiinkin. Paikalle tultiin joskus 17 maissa lauantaina ja siitä eteenpäin kelit olivatkin mainiot koko ajan ja mukavaa katseltavaa riitti. :)

 

Ainoat pienet miinukset siitä että paikan päällä opasteita olisi voinut olla paremminkin. Leirintäalueen löytäminen edellytti vähän edestakaisin ajelua ja arpomista.. Ei toki ongelma useamman kerran kävijälle mutta ensikertalainen oli alkuun vähän hakusessa. :)

 

RC-Freestyle.fille lisäksi kunniamaininta idioottimaisesti sijoitetuista mainosflageista. Hankaloittivat kuvaamista hotellin edustalta melkolailla, joka toisessa kuvassa moinen halvatun lätkä puoliksi edessä.. Vähempikin määrä sivummalle sijoitettuja olisi riittänyt.

 

Kuvia kuvaketjuun kun kerkeää käymään läpi tuhannen kuvan läjän..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

KIITOS! Hieno tunnelma ja mahtavat esiintyjät.  :o

 

Lentonäytösten jaksotus kolmeen "näytösrupeamaan" taukoineen oli erittäin hyvä idea ja itse pidin tauoista näytösten välillä mm. siitä syystä että tultiin koneella sunnuntaina ekan tauon aikana. Ajoitettiin saapuminen jämille tauon yhteyteen niin ei tarvinnut "holdata" jämijärven pohjoispuolella, vinkkinä jatkossa muille saapuville koneille.

Taukojen pituus olisi mielestäni hyvä olla vähintään 30..45 minuuttia siitä syystä että koneille pääsi tuona aikana (tyhjäämään mm. käsiin jääneet ostokset,hehh) sekä mahdollisesti lähtemäään tai tosiaan saapumaan "kesken" päivän, onhan tapahtuma kuitenkin todellakin Fly In!

 

Lisäksi olisi varmasti hyvä olla pikku maininta Fly In-sivustolla kohdassa info->lentäjille, että parkissa oleville koneille ei pääse näytösaikana. Mitään notamia tästä en kaipaa vaan tuli näköjään muutamille yllätyksenä ko. käytäntö vaikka sama juttuhan oli toki jo viime vuonna:)

 

Muutoin toiminta oli, ainakin minun näkökulmasta täydellistä ja kuulutuksetkin toimi moitteetta! ..ainiin 123.650 radioliikenne saapuville ja lähteville vinkkeineen oli hienosti hoidettu ja erittäin sujuvaa, kai tästä osakiitos kuuluuu myös kanssalentäjille!  :thmbup:

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sanoin juontoni päätteeksi että juonto päättyy mutta tulin kotimatkallani toisiin aatoksiin.

 

On pakko avautua ja kertoa tosi tarina.

 

Juostessani alueella kiireisenä minut pysäytti näky. Edessäni pieni poika heitti heittoliidokin ilmaan ja se kopsahti hänen jalkoihin. Silmistä paistoi epätoivo ja turhautuneisuus ei itkukaan ollut kaukana. Hän katsoi konetta haluamatta nostaa sitä edes ylös.

Siinä samassa hänen viereen pysähtyi iäkkäämpi mies joka laskeutui tuon pojan tasolle polvilleen sanoi jotain. Itse olin matkan päässä enkä kuullut mitä sanoja tuo mies käytti. Hän nosti koneen ja kevyesti työnsi koneen ilmaan ja se liisi muutamia metrejä puhtaasti. Pienen pojan ilme synkkeni. Hän oli vaipumassa epätoivoon ajatteli varmaan, että miksi en minä saa tuota konetta lentämään vaikka muut saavat. Tuo mies puhui hetken ja sai pojan hakemaan koneen. Hän korjasi koneen asentoa pojan kädessä ja sai pojan heittämään lennokin vielä kerran.Tuo kone lensi, se liisi kolminkertaisen matkan tuon miehen heittämään verrattuna.

 

Samassa tuon pienen pojan ilme muuttui. Silmistä paistoi ilo, suuri ilo ja suu kaareutui hymyyn. Koko olemuksesta paistoi onnistuminen. Se tunne välittyi niin vahvasti, että silmäkulmani kostui tuota poikaa katsellessa. Tuon pienen pojan tunteesta ja ilmeestä pääsi osalliseksi vain muutama ihminen, mutta uskon vakaasti, että heihin se teki vaikutuksen tai muiston joka säilyy vielä pitkään.

Itse katselin poikaa kadehtien. Pienet asiat saavat meidän ja toisten elämissä paljon aikaa kun vain aina muistaisimme sen. Itselleni se porautui syvälle sydämeen.

Tuo vanhempi mies nousi ja taputti poikaa hellästi olkapäälle ja jatkoi matkaansa.

 

Poika katsoi isäänsä otti kädestä kiinni ja lähti iloisena astelemaan eteenpäin ylpeänä liidokkia kädessä heiluen.

Itse pyyhkäisin silmäkulmaani ja jatkoin matkaani myös eteenpäin.

 

Asiat seuraavat toisiaan ja joskus ne toivottavasti kohtaavat.

 

Sitten minun tuntemukset laitettiin toistamiseen koetukselle kun Perttula tuli sunnuntaina linjalle puskista ja pyyhkäisi ohitsemme. Ihoni nousi kananlihalle en tiedä miksi. Riika hoiti kuulutuksen hyvä niin koska en varmaan oisi saanut sanaa suustani kun seurasin tuota ohjelmaa kuunnellen musiikkia ja eläytyen tunnelmaan. Koreografia jonka Sami Saikkonen oli luonut Fugalle ja musiikki jonka hän oli valinnut tekivät tehtävänsä tuo eleetön , pehmeä , kaunis ja vanhaa rouvaa kunnioittava ja sitä arvostava sarja sai palan nousemaan kurkkuun ja silmän kulmaan nousi taasen pieni kostea piste.

 

Pienillä pyyteettömillä teoilla saattaa olla uskomattomat vaikutukse muiden ihmisten elämään.

Se totisesti tuli osoitettua viikonlopun aikana ainakin minulle.

Tämä tarina oli henkilökohtainen ja tosi. Silti tahdoin sen julkiseksi kirjoittaa.

 

Toivottavasti näytös kokonaisuutena, tai sen jokin osa, tai tapahtuna kosketti muitakin jotka sitä kävivät katsomassa.

 

Näihin sanoihin ja tunnelmiin on hieno päättää. Turun moottoriturpa kiittää ja kuittaa.

Kiitokset kaikille puolestani jotka olitte pyytettömällä työllä ja talkoo hengellä mahdollistamassa taas tämän vuotista näytöstä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kävinpä tuolla minäkin eilen, ekaa kertaa.

 

Järjestelyt näyttivat toimivilta, eikä missään tuntunut olevan liikaa jonoja. Porukka oli hyvällä mielellä liikkeellä, ja ainakaan eilen ei sadekaan haitannut.

 

Päällimmäisenä n. tunnin visiitistä jäi mieleen se Spitin pörinä - aivan mahtava soundi!!  :thmbup:

Muut esitykset olivat myös hyvää ilmailuviihdettä.

 

Kiitokset vielä Tuomelan Antille, joka järjesti ohi mopoilevalle motoristille sisäänpääsyn  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tänä vuonna paikalla sunnuntaikeikkailijana ja autolla. Koska muutamat esitykset tulee nähdyksi kerta toisensa jälkeen monessa näytöksessä, mieleen jäivät erityisesti numerot, joissa oli jotain vähän ainutkertaisempaa kuten Blériot:n lento, RC 262, temppulentäjien nelipulja (oli muuten huikeaa katsella suihkarin starttia, kun koko kiitotie jatkenurtseineen tuli käytetyksi). Mielellään suokin, että Jämin tapahtuma edelleen ja juuriaan kunnioittaen profiloituisi nimenomaan experimental-henkisenä. Mitä enemmän yleisö pääsee koneiden ja pilottien lähituntumaan sitä parempi. Tätä voisi ehkä vielä entisestään kehittää? Olisi myös todella mukava nähdä ihan tavallistenkin vierailijoiden tulo- ja lähtöräimäisyjä yläbaanan päältä. Eikö tuon hienon "poistumisjonon" sentään air boss saisi hallitusti ohjatuksi yleisön editse? Lennokeille kyllä riittää lennätysaikaa muutenkin.

 

Jämin rinteet ja terassit muodostavat fantastisen lähtökohdan katsomolle toisin kuin tavanomaiset vaakasuorat kenttäpinnat. Jos tulevaisuudessa niistä voidaan ottaa enemmänkin irti, niin vot! Ai niin - se näyttämötaiteellinen ulottuvuus: musiikki sopii hienosti mm. pursikonekoreografiaan, mutta moottorivehkeiden kanssa tarvitaan melko tavalla volyymiä. Mitäs jos olisikin sirkusorkesterin iskutarkkuudella lentoesitystä seuraava elävä säestys, joka käyttäisi äänielementteinään myös koneiden omaa äänimaailmaa sitä monikanavaisesti korostaen ja täydentäen?

 

Pari vuotta sitten tietysti totuimme "liian hyvälle", kun matkailuauto opastettiin parkkiin näytöslinjan kupeeseen. Siihen nähden tänä vuonna sai tarpoa kyllikseen etäparkista, eikä mieli tehnyt tehdä välivierailuja tukikohtaan.

 

Nooooh, nuo yllämainitut olivat vain joitain jatkoajatuksia. Kaikkiaan kyseessä oli jälleen hieno ja omannäköisensä tapahtuma! :thmbup:

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näin kauppiaan kannalta järjestelyt sujuivat hienosti. Sitä kiitos organisaatiolle. Erityisen kiitosmaininnan ansaitsee tilaisuuden ruokatarjonta joka oli monipuolista, hyvää ja edullista. Todella jokaiselle jotakin. Paikalliset yrittäjät ja kyläyhdistykset tarjosivat parastaan: muikkuja, lettuja, soppaa, makkaraa, pyttipannua, mansikkaa, herneitä, munkkeja jne jne. Kaksi päivää ei riittänyt maistelemaan kaikkea tuota. Ruokatarjonnasta saisi muut lentonäytösjärjestät ottaa oppia!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...

Mielellään suokin, että Jämin tapahtuma edelleen ja juuriaan kunnioittaen profiloituisi nimenomaan experimental-henkisenä. Mitä enemmän yleisö pääsee koneiden ja pilottien lähituntumaan sitä parempi. Tätä voisi ehkä vielä entisestään kehittää? Olisi myös todella mukava nähdä ihan tavallistenkin vierailijoiden tulo- ja lähtöräimäisyjä yläbaanan päältä. Eikö tuon hienon "poistumisjonon" sentään air boss saisi hallitusti ohjatuksi yleisön editse?

 

...

 

Nooooh, nuo yllämainitut olivat vain joitain jatkoajatuksia. Kaikkiaan kyseessä oli jälleen hieno ja omannäköisensä tapahtuma! :thmbup:

 

 

Aivan kuin omasta alitajunnasta kaivettua, kiitos, en vain hoksannut/osannut pukea sanoiksi foorumille  ;D  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sanoin juontoni päätteeksi että juonto päättyy mutta tulin kotimatkallani toisiin aatoksiin.

 

On pakko avautua ja kertoa tosi tarina.

 

...

Tässä on ehdottomasti vuoden paras foorumipostaus!  :thmbup:

 

Kiteyttää loistavasti omat fiilikseni Jämin tapahtumasta. Tämä on todellinen ilmailijoiden juhla, jolla on annettavaa kaikenikäisille!

 

Vielä pitää muutama päivä malttaa viikonloppuun, että pääsee taas nauttimaan Jämin ystävällisestä ilmailuhengestä!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hiljaiseksi vetää, koska ainakin omien kokemusten perusteella, joita onkin jo aika monelta vuodelta, tehtiin taas kerran paras lentonäytös. Sinällään en yhtään epäile, etteikö ensi vuoteen pystytä taas parantamaan, sen verran monta kertaa olen nähnyt niinkin käyvän. Jos lähdetään siitä olettamuksesta, että mistä ei valiteta, on toiminut vähintäänkin riittävän hyvin. Kovien ponnistelujen jälkeen keksin pari pientä asiaa, mistä voisi sitten nurista tai kommentoida.

 

Eli käteinen raha; ei sinne mitään mobiilia Otto-automaattia saisi? Joku sellainen pieni, jonka joku keksii kantaa telttaansa yön pimeinä tunteina. ::) Olihan meillä viikonlopun varalle toista sataa euroa käteistä, mutta niin vain viimeisiä kolikoita laskeskeltiin kun sunnuntai iltapäivä lähestyi loppuaan. Toinen vaihtoehto olisi edellyttää myyjiltä kortti-valmiutta... En tiedä kuinka realistista se on, mutta en uskoisi sen ainakaan myyntiä vähentävän. Sen tiedän, ettei torikaupassa kuitteja tarvitse antaa, mutta ei näissäkään kojuissa paljon kassakoneet kilisseet ja kuitit lennelleet -- lienee kuitenkin normaalia tälläisessä poikkeuksellisessa myyntitapahtumassa vai?

 

Lauantaina näin traktorin noutavan väkeä parkkipaikalta. Sunnuntaina ei osunut silmään, mutta kun parkkipaikka sijoitetaan näinkin kauas, niin näitä traktoreita voisi olla ehkä parikin kappaletta ja niillä pitäisi operoida tapahtuman alusta loppuun (eli päteviä kuljettajia pitäisi olla enemmän kuin kalustoa). Alueella saa päivän aikana kävellä muutenkin jo tarpeeksi ja varsinkin perheen pienempien kohdalla tuollainen ylimääräinen kilometri autolta näytösalueelle ja pois on helposti liikaa. Tämän jälkeen lasta kannetaan ja tällöin pisteet tippuvat jo aikuisenkin silmissä, vaikka matka muuten olisikin ollut kohtuullinen. Ilmeisesti parkkitilaa oli kuitenkin riittävästi -- näköalatornista kun sunnutaina kurkisteli laitumelle, virheää oli niin pirusti ja sinne kauemmas lehmien joukkoon olisi varmasti mennyt varmaan monta tuhatta autoa vielä lisää.  ;D

 

Heti lauantai aamuna kysyin "tivolista", että jokos siihen lentokone-karuselliin saisi viikonloppulipun kertalentojen sijaan, mutta kuten arvastinkin, moista tuotetta ei ollut tarjolla. Näin äkkiä arvioiden, oikea lentäminen ei ainakaan paljon tätä laitetta kalliimpaa olisi, varsinkin jos laskee hintaa useammalle lapselle.

 

Lentokoneita on edellisinä vuosina ollut paikalla enemmän kuin tänä vuonna (oma arvio). Toki lauantiana sää pelästytti varmasti useimmat. Minkälaista porkkanaa lentäjille pitäisi tarjota, jotta ensi vuonna rikottaisiin parin sadan koneen määrä? Eli kysyn siis niiltä lentäjiltä, jotka jättivät tulematta, muun kuin sään takia, että mikä saisi lentämään Jämille fly-in viikonloppuna?

 

Mitä tulee experimental-henkeen ja erityisesti vuoden rakentajapalkintoon, niin sitähän EUT ei fly-inissä jakanut. Syynä oli se, että paikalle (ainakaan meidän tietojemme mukaan) ei saapunut, niin lauantaina kuin sunnuntainakaan yhtään uutta harrasterakenteista konetta. Tämä on sinällään valitetavaa, mutta toivottavasti vain poikkeus eli ensi vuonna odotamme niitä runsain mitoin. Toisaalta tarkkaa laskelmaa tekemättä, arvioisin että tänä vuonna toimikunnalle on tullut myös huomattavasti vähemmän rakennuslupahakemuksia, kuin edellisinä vuosina. Tämän tosin pitäisi näkyä vasta pidemmällä aikavälillä valmistuvien koneiden määrässä, joten toivottavasti loppuvuonna petrataan taas.

 

Tuolla valokuva-ketjuissa väki kyselee usein, että olisiko joku tietty lentoonlähtö jäänyt kameraan, jolla on lähdetty matkoille. Tässä Kai on saanut kameraansa meidän perheen, joka on lähdössä juuri etelään suuntautuvalle lennolle fly-inin päätyttyä... ihan Turkuun asti.  :-[ Oltiin paikalla reilut pari vuorokautta (lasten kanssa jo maantaista lähtien, mutta sitten palattiin kotiin hakemaan lentokone viikonlopuksi) ja lähdettiin onnellisina kotiin, kuten ilmeisti kuvastakin välittyi. Nuorin toimi perämiehenä ja jäi tässä kuvassa pahasti piiloon taakseni. Tosin ei paljon päälakea ja kättä enempää olisi voinut näkyä muutenkaan, vaikka kuva olisi otettu toiseltakin puolelta.

 

Lopuksi vielä kiitokset järjestäjillle ja vapaaehtoisille, jotka mahdollistivat tämän ilmailushown tänäkin vuonna.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minäkin haluan ilmaista kiitokseni tässä ketjussa kaikille Fly In tapahtumassa ja  Infossa vierailleille. Kuten monet huomasivat, meillä oli mieletön kiire joten pyydän anteeksi niiltä, jotka joutuivat odottamaan vuoroaan. Pahoittelut siitä, mutta sehän vain kertoo siitä että infoa tarvitaan. Toivottavasti pystyimme tarjoamaan sitä mitä luvattiin, vastauksia ja apua, neuvoja jne. Iltaisin (yöllä) oli jo ainakin takki niin tyhjä kuin maratnoin olisi juossut, vaikken areenaa kauemmas päässyt infosta yhtenäkään päivänä tapahtuman aikana.  Oli upea nähdä tuttuja kasvoja, vanhoja kavereita, ystäviä ympärillä ja kaikilla oli samat fiilikset - nauttia ilmailuhenkisistä päivistä.

 

Rankat muutama päivä takana, mutta voisin aloittaa saman vaikka huomenna uudelleen. Näytöksestä en juuri mitään nähnyt, mutta onneksi täällä on paljon kuvia sieltä.

 

Kiitos ja ensivuoteen!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Edessäni pieni poika heitti heittoliidokin ilmaan ja se kopsahti hänen jalkoihin. Silmistä paistoi epätoivo ja turhautuneisuus ei itkukaan ollut kaukana. Hän katsoi konetta haluamatta nostaa sitä edes ylös.

 

Silmistä paistoi ilo, suuri ilo ja suu kaareutui hymyyn.

 

Yllä jo kertaalleen mainittuna, loistava postaus.  :thmbup:  :thmbup:

 

Itselläni on pieni poika joka opettelee sen heittolennokkinsa kanssa, ja turhautumista tuppaa aina välillä olemaan kun ei meinaa onnistua. Aivan loistavaa että joku joka tilanteen huomaa omaa tilanneälyä ja käy rohkaisemassa ja auttamassa pikkukaveria, monesti voi olla että jonkun ystävällisen oudon ihmisen neuvo auttaa paremmin kuin oman isän. Tiedätte: kyllä mä osaan, mee pois...  ;)

 

Harmitus on suuri kun emme tänäkään vuonna päässeet paikalle, toivottavasti ajoitus sopii yksiin jo ensi vuonna paremmin. Siihen asti pitää nauttia kuvista ja kuvitelmista paikan päältä..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minkälaista porkkanaa lentäjille pitäisi tarjota, jotta ensi vuonna rikottaisiin parin sadan koneen määrä? Eli kysyn siis niiltä lentäjiltä, jotka jättivät tulematta, muun kuin sään takia, että mikä saisi lentämään Jämille fly-in viikonloppuna?

Minä ainakin tulisin jos tilaisuus olisi (edes vähän) se rento Fly-In eli ilmailijoiden lentotapahtuma, johon voi tulla, viihtyä ja lähteä vaihdettuaan riittävästi juttua muiden lentäjien kanssa.

 

Lentonäytöksiin tulen vähän eri oletuksilla, mielellään joukkoliikennevälineillä ja niin että terassi on esitysalueen suuntaan. Voi syödä, juoda ja viihtyä katsellen mainiota viihdettä aitiopaikalta.

 

Tästä taisikin olla juttua jossain http://www.flightforum.fi/discussion/index.php?FFSESS=1d0cdd68kcbpau774agv7m36i3&topic=99173.15

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minä ainakin tulisin jos tilaisuus olisi (edes vähän) se rento Fly-In eli ilmailijoiden lentotapahtuma, johon voi tulla, viihtyä ja lähteä vaihdettuaan riittävästi juttua muiden lentäjien kanssa.

 

Tuo nyt on loppujen lopuksi ihan vain omasta asenteesta kiinni. OK, näytösten aikaan ei pääse tulemaan/lähtemään, mutta loppu on ihan siitä kiinni, miten siihen itse asennoituu...

 

Lentonäytöksiin tulen vähän eri oletuksilla, mielellään joukkoliikennevälineillä ja niin että terassi on esitysalueen suuntaan. Voi syödä, juoda ja viihtyä katsellen mainiota viihdettä aitiopaikalta.

 

Näinhän se terassi oli nytkin. Kuten on ollut "aina"  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo nyt on loppujen lopuksi ihan vain omasta asenteesta kiinni. OK, näytösten aikaan ei pääse tulemaan/lähtemään, mutta loppu on ihan siitä kiinni, miten siihen itse asennoituu...

Ei kyse ollut tulemisesta ja lähtemisestä, vaan mielellään jätän "auton kotiin" ja keskityn sitten showhun jos sellainen on järjestetty.

vs.

 

Molemmille on paikkansa!

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään