Juha Paulavuo

Finnair aloittaa ensi viikolla lennot biopolttoaineaseoksella

8 viestiä aiheessa

 

Finnair lentää ensimmäisen biopolttoainelennon ensi keskiviikkona Amsterdamista Helsinkiin. Ensimmäisillä lennoilla yhtiö käyttää SkyNGR:n kehittämää polttoainetta, joista puolet on biopolttoainetta, puolet tavallista bensaa. Yhtiön mukaan lento on toistaiseksi pisin kaupallinen biopolttoaineella lennetty lento maailmassa. Tänään keskiviikkona iltapäivällä tehdyn sopimuksen mukaan SkyNRG toimittaa finnairille 20 tonnia biokerosiinia, joka yhtiön mukaan riittää koneesta ja kuormasta riippuen kolmesta neljään lentoon.

 

Ilmailuviranomaisten hyväksynnän mukaan puolet lentokoneen moottoreille syötettävästä polttoaineesta voi olla biopolttoainetta. Finnair on tiettävästi ensimmäinen kaupallinen yhtiö, joka käyttää biokerosiinin ja perinteisen kerosiinin seosta molemmissa moottoreissa. Tavallisesti kokeiluissa vain yksi koneen moottori käyttää seosta.

 

SkyNRG:n ohella Finnair neuvotteli biopolttoaineista myös kotimaisen Neste Oilin kanssa.

- SkyNRG oli sopivin vaihtoehto kaikilla kestävyyskriteereillä mitattuna. Kiinnostusta on myös kotimaisiin raaka-aineisiin, kuten Nesteen ja StoraEnson kehittämiin puupohjaisiin polttoaineisiin, Finnairin ympäristöjohtaja Kati Ihamäki kertoo.

SkyNRG valmistaa biokerosiinia käytetystä ruokaöljystä.

 

yle

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikö se ollutkaan rahasta kiinni? ;)

 

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/01/finnairin_suunnitelmat_biopolttoainelennoista_lykkaantyvat_2317946.html

Finnairin ympäristöjohtaja Kati Ihamäki kertoo, että Finnair ei ole toistaiseksi löytänyt sopivaa raaka-ainetta sopivaan hintaan.

 

Olisi hauska tietää mikä diileri lafka tämä SkyNRG on kun se on perustettu vasta vuosi sitten. Veikkaan että eivät itse tee pisaraakaan.

 

edit: Näköjään tavara tuodaan jenkeistä

 

http://skynrg.com/wp-content/uploads/2011/07/010711-Press-Release-SkyNRG-Thomson-Airways.pdf

For Thomson Airways SkyNRG partners with US refiner Dynamic Fuels and has used as feedstock the waste stream Used Cooking Oil.

 

edit2: Kun jenkkipoika pistää KFC:llä ja Mäkkärillä pöperöä naamaan niin Finskikin saa löpöä  ;D

 

http://www.biofueldaily.com/reports/Dynamic_Fuels_Supplies_Renewable_Jet_Fuel_for_Commercial_Flights_999.html

Unlike ethanol and biodiesel, which are typically produced from food ingredients such as corn and soybean oil, Dynamic Fuels uses non-food grade fats, oils and greases. Production began in October 2010.

 

The plant uses Syntroleum's Bio-Synfining Technology to produce the renewable fuels from feedstocks produced or procured by Tyson Foods.

 

The renewable jet fuel produced by Dynamic Fuels will be delivered to KLM by SkyNRG, a consortium comprised of KLM, North Sea Group and Spring Associates.

 

http://www.sourcewatch.org/index.php?title=Tyson_Foods

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jotenkin vaikuttaa että yhtiöillä on kova tarve jotenkin päästä kiillottamaan kilpeä näillä paistorasvalennoilla. On tiedotustilaisuutta ja tiedotetta toisensa perään asiasta jonka olisi voinut tehdä ihan hiljaisuudessakin eikä kukaan huomaisi mitään. Se julkisuuskuva pitää saada keinolla millä hyvänsä hyväksi ja positiiviseksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/finnairin-historiallinen-lento-nousi-ilmaan-amsterdamista/art-1288402719102.html

 

"Suomalainen lentoyhtiö Finnair lensi keskiviikkona ensimmäisen reittilennon biopolttoaineella."

 

Jännässä aikamuodossa kun kone on edelleen Amsterdamissa ja lähdössä vasta aikataulunkin mukaan puolen tunnin kuluttua..

 

 

 

varmaa luntanneet maikkarilta ;) sieltä bongasin saman uutisen. luki näin :

 

"Suomalainen lentoyhtiö Finnair on lentänyt ensimmäisen reittilennon biopolttoaineella. Amsterdamista Helsinkiin suuntautuneella matkalla lentokoneen molemmissa moottoreissa käytetään polttoaineena SkyNRG:n valmistamaa biopolttoainetta."

 

kaippa ne kopioi toisiltaan vaa tietämättä asiasta sen enempää :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Huomenna 333:n tankkiin ujutetaan rasvaa:

 

Finnairin New Yorkin lento kulkee käytetyllä keitinrasvalla

 

Finnair lentää lennon AY005 Helsingistä New Yorkiin 23. syyskuuta käyttäen osittain käytetystä keitinrasvasta tehtyä ympäristöystävällisempää biopolttoainetta. New Yorkissa pidetään samana päivänä YK:n Ilmastokokous.

 

http://www.finnairgroup.com/media/media_7.html?Id=xml_1702152.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään