Markus Valo

Kilpikonnavyöry sulki kiitoradan New Yorkissa

2 viestiä aiheessa

Kilpikonnavyöry sulki kiitoradan New Yorkissa

 

Kymmenet lennot myöhästyivät New Yorkin JFK-lentokentällä varhain keskiviikkoaamuna varsin oudosta syystä.

Viranomaisten mukaan hieman ennen aamuseitsemää 150 kilpikonnan lauma lähti hinautumaan lentokentän yli. Hitaasti liikkuva eläinrykelmä täytti yhden kiitoradan niin parin tunnin kuluessa täysin, että se jouduttiin sulkemaan.

 

Liikennelaitoksen eläinasiantuntijat ja maatalousministeriön edustajat auttoivat sitten konnia löytämään turvallisen reitin kentän yli.

 

-Kiitorata 4L:n toisella puolella on täydellinen paikka munien laskemiselle, ymmärtäväinen liikennelaitoksen edustaja kommentoi New York Timesille.

Kilpikonnien muutto on vuosittainen tapahtuma JFK:n kentällä, joka sijaitsee Jamaica Bay -lahden ja suojellun puiston risteyksessä. Kesä-heinäkuun taiteessa kilpikonnat nousevat lahdesta ja siirtyvät munimaan läheiselle rannalle.

Vuosina 1990-2007 viranomaiset kertovat lentokoneiden joutuneen yhteensä 18 kilpikonnakolariin. Koneet eivät heidän mukaansa kokeneet vaurioita.

IS-AP

 

IS

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

IS

 

Koneisiin saa osia vaikka maksaakin rahaa. Sääliksi käy kilpikonnat. itseäni aina tympii osuessani jonninlaiseen elikkoon ilmassa tai radalla. Kerran tuli Brazzavillessä rullattua noin 4 metrinen kellertävä Python. Palomiehet söivät sen. Pari haikaraa Dakarissa joista ei jäänyt höyheniä enempää ja jäniksen sukuinen Gdanskissa jonka rajavartoiden koira pisti poskeensa.  Moottoriin mennyt lokki haisee vielä viikkojen kuluttua ja sen hajun kun on kerran haistanut ei sitä koskaan unohda. Kana ei tule ensimmäisenä mieleen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään