Jani Salo

ilmailutermien selittelyä

3 viestiä aiheessa

moi

 

Tässä on askarruttanut muutama ilmailuun liittyvä termi joka on tullut vastaan lähiaikoina. Jos joku voisi selittää nämä "selkokielellä" mitä tarkoittavat:

 

* Point-to-Point

* Hub-and-Spoke

* red eye

 

ja jos jotain lisää ilmaantuu niin laitan tänne ;D kuitenkin joku täällä tietää :)

 

toki muutkin voi tänne laittaa jos mieleen tulee jotain.

 

Jani

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi

 

Point to point on se mitä esim. Soutwest tekee Yhdysvalloissa eli ei ole mitään selkeätä hubia kuten esim. Delta (Atlanta), American (DFW), Finnair (Helsinki), BA(Lontoo), johon kaikki matkustajat tulevat ja tekevät siellä vaihdon seuraavaan yhtiön jatkolentoon. Jos esimerkiksi haluasin matkustaa Ft. Lauderdalista Las Vegasiin, Southwestilla se lento voi mennä yhdellä tai kahdella stopilla Tampan tai New Orleansin tai Nashvillen tai Orlandon kautta kun taas Deltalla ma joudun aina menemaan Atlantan kautta.

 

Hub and spoke on just sitä mitä Delta, American, Northwest, Finnair, BA tekevät ja jonka yritin selostaa aikaisemmin. Eli matkustaja menee aina tietyn kaupungin kautta jos sillä henkilöllä on jatkolento samalla lentoyhtiöllä.

 

Red eye termi jota lentoyhtiöt käyttävät yön yli kestävällä lennolla. Esimerkiksi lennon lähtöaika on laitettu klo. 23 SFO ja saapumisaika klo 7 aamulla JFK. Red eye tulee siitä miltä lentäjistä/lentoemännistä/osasta matkustajista silmät saattavat tuntua ja näyttää.

 

JH

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään