Janne Karjanlahti

Hailuoto EFHL suljettu koko kesän. Miksi?

7 viestiä aiheessa

Hei!

 

Vuosi sitten kävin Kojootin kanssa Hailuodossa yhden yön juhannusviikolla. Vähän polttelisi taas tehdä samantyylinen reissu, mutta Bulletin kertoo karua kieltä:

AD CLSD FROM: 01APR11 1048 TO: 30SEP11

 

Lentopaikat.net -sivustolla ainoastaan että "Lentopaikka toistaiseksi suljettu!".

 

Onko kenelläkään tarkempaa tietoa asiasta? Vai onko se vain rapistunut siihen kuntoon että paikan pitäjä eli kunta varmuuden vuoksi sulkee koko paikan?

Ihan se oli ultrille sopivassa kunnossa siinä kuin mikä tahansa muukin pelto. Ja mökkimajoitusta ja saunaa olisi tarjolla alkaen 100 metrin päässä kiitotiestä, eli aikamoinen sääli jos poistuu lopullisesti luettelosta.

 

-Janne

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Paljon varmaan riippuu pilotista ja varsinkin lentolaitteesta että onko se kenttä huonossa vaiko kohtalaisessa kunnossa. Kuten sanottua kävin ultralla siellä vuosi sitten juhannusviikolla, ja mielestäni aivan ok kunto.

 

Laitoin kyselyn kentän pitäjälle eli Hailuodon kunnalle, katsotaan mitä vastaavat.

 

Sitä odotellessa voitaisiin spekuloida erilaisilla vaihtoehdoilla. Vaikka Porvoon motarille sijoittuva uusi "kenttä" ja sitä märehtivä ketju taitaa imeä puoleensä kaikki spekulantit, mutta toivottavasti niitä edes muutama riittäisi tähänkin ketjuun..  ;)

 

Suomessa ei ole yhtään liikaa kenttiä. Ei varsinkaan semmoisia missä olisi mökkimajoitus ja saunat parinsadan metrin päässä. Olisi todella sääli jos Hailuoto poistuisi lopullisesti lentopaikkojen luettelosta. Ensinnäkin, mikä on kentän status tällä hetkellä? Voiko sinne laskeutua? Ilmeisesti ei? Mutta toisaalta tavallista peltoakin saa käyttää tilapäiseen lentotoimintaan maanomistajan luvalla. Jos kysyn Hailuodon kunnasta luvan ja antavat, niin saanko mennä tuonne "omalla vastuulla", vai käykö bulletiinin AD CLSD tämän yli ja kieltää laskeutumisen?

 

Lentopaikan sulkeminen on aika kovan luokan juttu. Mitäs foorumin asiantuntijat sanovat, onko "pehmeämpiä" keinoja? Esim. varoittaa kentän tiedoissa mahdollisesta huonosta kunnosta, tai "suositellaan vain puskakoneille" tms... vastaavaa?

 

 

-Janne

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mulla on tuosta tietoa.

 

Kävin tarkistamassa kentän tuossa pari viikkoa sitten. Kiitotie on ihan OK kunnossa, keskellä kiitotietä on vanerista tehty valkoinen risti, jonka yli ajaminen ei ole järkevää.

 

Keskustelin kentän pitäjän kanssa ja syyt sulkemiseen ovat kasvaneet reunaesteet, joita ei voida poistaa. Kiitotietä pitäisi siirtää noin 30 metriä, jotta operointi voisi jatkua, tämä maksaa sitten paljon euroja. Eurot tullaan esittämään budjettiin jossain vaiheessa, mutta ne ovat hyvin tiukassa, on täysin epävarmaa saako kentän muutos rahaa budjettiin.

 

Anoimme maanomistajilta Raahen Ilmailijat Ry:lle lupaa Hailuodon kentän käyttämiseen tietyin ehdoin ja saimme tämän. Voisimme esimerkiksi tehdä niin että olisitte vieraanamme kun olemme menossa Hailuotoon. Yhteystiedot löytyvät www.raahenilmailijat.net

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vielä sen verran että tullessanne voisitte näyttää mallia miten lentäjät tarvitsevat yösijaa paikalliselta mökkiyrittäjältä. Tämä voisi vaikuttaa kunnan mielipiteeseen kentän hyödystä paikallisia yrittäjiä ajatellen.

Jouduimme ohjaamaan jo yhden meillä vierailevan saksalaisen koneparven kaupunkimajoitukseen, vaikka olisivat mielellään kokeneet tällaisen eksoottisemman kentän ja sen välittömässä yhteydessä olevan majoituksen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hommatkaa paikalle muutama raivaussaha, niin talkoohengessä vierailijat voisivat raivata kenttäaluetta vähän siistimmäksi. :)

 

Niihin reunaesteisiin ei uskalla mennä koskemaan, koska eivät ole itse kenttäalueen omistajan maalla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään