Juha Paulavuo

Tampere-Pirkkalan halpalentoterminaalin rakentaminen voi alkaa jo syksyllä

4 viestiä aiheessa

Tampere-Pirkkalan lentokentälle voidaan alkaa rakentaa uutta halpalentoterminaalia jo ensi syksynä. Lentoasemia hallinnoiva Finavia ja Tampereen kaupunki ovat sopineet järjestelystä, jossa hallin rakennuttaa Tampereen tai Tampereen kaupunkiseudun kehitysyhtiö.

 

Uuden T2-terminaalin pinta-ala on noin 2 500 neliötä. Se antaa mahdollisuudet kasvattaa halpalentoterminaalin läpi kulkevat matkustajamäärät noin 1,5 miljoonaan vuodessa, mikä on kolme kertaa niin paljon kuin nykyisin. Uudisrakennuksen alta joudutaan purkamaan pieni rahtiterminaali. Vanha kakkosterminaali palaa rahtiterminaaliksi, kun uusi terminaali valmistuu kesällä 2012. Rakennuksen kustannusarvio on 5,5–6 miljoonaa euroa. Siitä valtio on sitoutunut maksamaan 1,1 miljoonaa euroa ja Tampereen seudun kunnat alustavasti saman verran.

 

Ratkaisu vaatii vielä Finavian hallituksen ja Tampereen kaupungin päättävien elinten hyväksynnän.

 

aamulehti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tampereen kaupunginhallituksen suunnittelujaosto päätti tiistaina, että Tampere–Pirkkala -lentoaseman kehittämisen valmistelua ja toteuttamista jatketaan tehtyjen selvitysten mukaisesti. Neuvotteluissa Finavia Oyj:n kanssa parhaaksi toimintamalliksi on todettu kokonaan uuden halpalentoterminaalin rakentaminen nykyisen T2:n sijaan.

 

Hankkeen merkitys huomioiden on tarkoituksen mukaista käynnistää hankkeen lopullinen suunnittelu välittömästi, jotta valmistuminen ei viivästyisi vuodelle 2013. Tavoitteena on, että uusi halpalentoterminaali T2 valmistuu alkusyksystä 2012 ja voidaan ottaa käyttöön ennen lokakuussa voimaan tulevia talviaikatauluja. Terminaalin rakennuttaja on suunnitelman mukaan Tampereen Palvelukiinteistöt Oy. Finavia Oyj tulee rakennukseen vuokralaiseksi pitkällä vuokrasopimuksella.

 

Hankkeen kokonaisarvoksi on arvioitu 6 miljoonaa euroa. Valtio antaa hankkeelle 1,1 miljoonan euron avustuksen. Lisäksi Tampereen kaupunki yhdessä naapurikuntien kanssa antaa hankkeelle samansuuruisen summan. Palvelukiinteistöt Oy:n rahoitettavaksi jäisi tämän hetken arvion mukaan 3,8 miljoonaan euroa, jonka vakuudeksi esitetään annettavaksi Tampereen kaupungin takaus.

 

Uusi halpalentoterminaali 2 rakennetaan nykyisten terminaalien väliselle alueelle. Investoinnin tulee vastata tuleviinkin tarpeisiin ainakin seuraavan kymmenen vuoden ajan. Uuden T2:n rakentamisen jälkeen koko kentän kapasiteetti on noin 2,5 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

 

tamperelainen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

YLE Hämeen uutisissa 2. helmikuuta:

 

Uuden halpalentoterminaalin rakentaminen viivästyy. Terminaalin oli määrä olla käytössä tulevana syksynä, mutta avaaminen lykkääntyy ensi vuoteen. Syynä on EU:n halu selvittää terminaalin rahoitus, josta kolmannes tulee valtioilta ja kunnilta. EU haluaa selvittää vääristääkö julkinen rahoitus kilpailua. Rakennustöiden arvioidaan alkavan kesällä.

 

http://areena.yle.fi/video/1328205222431 (uutinen alkaa kohdalta 2.25; linkki poistuu 3.3.2012 klo 19.44 )

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään