Mika Koski

Mitä nähtävää lapsille Madrid ==> Malaga välillä?

6 viestiä aiheessa

Taidamme tehdä viikon päästä pienen Madrid ==> Malaga moottorimarssin. Mitä kivaa nähtävää lapsille (8 v) olisi tuolla välillä? Poikkeamat reitiltä mahdollisia, sillä voimme käyttää siirtymään 3 vrk:ta.

 

T. Mika

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sehän on periaatteessa vain noin 6 tunnin ajo, jos siis ei pysähdy muutoin kuin tankkaamaan. Ei se alue nyt sinänsä mikään suuri leikkipuisto ole, mutta paljon matkan varrelle sattuu ihan luonnoolisiakin asioita, joista lapset voi saada kiinnostumaan. En tunne vesipuistoja yms paikkoja, kun en ole itse ollut koskaan erityisen kiinnostunut niistä. Sellaisia löytyy kyllä kuukkeloimalla.

 

Todettakoon, että omat lapset ovat poikia, ja kun he olivat tuosa iässä, niin kaikki ritariromantiikkaan liittyvät asiat oli mielenkiinnon kohteena.

 

Ensinnäkin Toledon kaupunki on ollut aikoinaan miekkojen valmistuksen keskus, ja siksi siellä on valtavasti edelleenkin kaikkea aiheeseen liittyvää tavaraa esillä, miekkoja, ritarihaarniskoita yms.

 

Kastilia La Manchan alue on Don Quijoten tapahtumien taustaa, joten taistelusta alueen tuulimyllyjä vastaan voi kehittää paljonkin ajavietettä.

 

Jaenin  kaupunkia dominoi vuorella sijaitseva 1100-luvun maurilaislinna, ja siitä voi kehittää vaikka mitä lasten mielikuvistusta innostavaa tarinaa. Paikka on hotelli, (Parador de Jaen) jossa yöpymisessä on aivan spesiaalia viehätystä. Samaa maurilaisteemaa voi sitten viritellä myös Granadan ja Alhambran suhteen. Alhambrassa käynti edellyttää lippujen varaamista etukäteen netistä ja vierailua palatsissa 20 min tarkkuudella.

 

Granadan itäpuolellla on Guadixin kaupunki, jossa ihmiset asuvat kallioon hakatuissa luola-asunnoissa. Niihin pääsee käymään pienellä maksulla, ja ovat kyllä osoitus melko eksoottisesta asumismuodosta.

 

Matkan varrella on myös vuoristo (jonka nimeä en muista), jonka moottritie läpäisee. Siellä näkee usein korppikotkia, jotka aina ovat kiinnostavia lapislle, kuin myös aikuisille.

 

La Carolinassa kasvatetaan taisteluhärkiä, jotka käyskentelevät niityillä, ja näyttävät kyllä ihan standardielukoilta...

 

Onko näistä mitään apua...

 

Timo

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei se alue nyt sinänsä mikään suuri leikkipuisto ole, mutta paljon matkan varrelle sattuu ihan luonnoolisiakin asioita, joista lapset voi saada kiinnostumaan.

 

Suuret kiitokset, erittäin hyviä vinkkejä muksun, joka osaa kirjan Linnat ja Ritarit lähes ulkoa, vanhemmille. Eipä tullut mieleeni itelle nuo jutut. Ymmärsin kuitenkin yo. tekstistä, että jossain olisi jokin leikkipuisto? Tarkennatko vielä tätä?

 

Terveisin,

 

Mika Koski

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En nyt suoralta kädeltä muista noita leikkipuistoja, mutta niitä ja vesipuistoja kyllä on matka varrella sopivin välein. Kannattaa kuukkeloida tärkeimpiä kaupunkeja matkan varrelta, se saattaa avata ihan uusia mielenkiintoisia uria. Madridissa on muuten myös pienehkö ilmailumuseo, jossa en itse ole millään reissulla kerennyt käymään. Se sijaitsee jonkin verran kaupungin keskustan ulkopuolella ja sen aukioloajat on jotenkin omituisia. Nämä rajoittavat oleellisesti työmatkojen liikkumismahdollisuuksia.

 

Hauskaa matkaa!

 

Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

On tullut jo useita vinkkejä, mutta vielä olisi yksi harkinnanarvoinen kompromissi: Jos isä voisi viettää yhden illan kolmesta Madridissa ja matkaan käytettäisiin vain kaksi. Madrid on upea kaupunki ja Jamon Serrano con Pan sekä Vino Tinto pettämätön yhdistelmä. 

 

Seppo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minä komppaan. Madrid voittaa 10-0 matkan Madrid-Malaga turistirysät (onhan siellä toki paljon muutakin ja näkemisen arvoista).  ;D

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään