Heikki O Salonen

Ominaisten kummitussaari - Kuka uskaltaa yöpyä?


2 viestiä aiheessa

Morot!

 

Tällaisen äänestyksen päätin pistää pystyyn, koskien Rymättylän läheltä löytyvää Ominaisten (Omenainen) Kummitussaarta.

 

Saari on ollut kauan sitten toiminut hautausmaana niille ihmisille jotka olivat liian hulluja tai "riivattuja" päästäkseen normaali-hautausmaalle, ihmiset ovat aina ajatelleet että tämä saari on riivattu/kirottu. Kun  Myöskin Toisen maailmansodan aikaan saksalaiset ampuivat suomalaisnaisia ominaisten edustalla, ja nämä naiset uivat Ominaisten rantaan.

 

Tässä pientä iltalukemista...

 

 

 

Rymättyläläiset kertovat usein saaresta Ominainen, jossa yhä uskotaan kummittelevan. Saareen haudattiin aikoinaan kaikki itsemurhan tehneet 1700-1800 -luvuilla. Saari on luonnonvarainen, eikä siellä ole asutusta. Erkki Metsävuoren kirjassa Saaristomerta pinnan päältä ja vähän altakin kerrotaan, että vuonna 1960 rymättyläläiset puuhasivat muistomerkkiä nimettömien vainajien muistoksi.

 

Nauvon pohjoispuolella sijaitsevasta saaresta Ominainen, rymättyläläisittäin Omenainen, kuitenkin huhutaan, että laivat eivät pysy kiinni rannassa vaan irtoavat siitä. Ihmiset lyövät vetoa, uskaltavatko yöpyä saarella.

 

Vainajien venettäkään ei tuotu takaisin, vaan ne jätettiin sinne hajoamaan. Alueen vesiä on pidetty pahamaineisina ja varsinkin nousua saarelle. Lähinnä vainajat tulivat sinne Nauvosta, sanoo mies, joka haluaa pysyä nimettömänä.

 

Saaren rannat ovat jyrkät, ja se sijaitsee aivan laivaväylän varrella. Sota-ajalta kerrotaan sellainen tarina, että saksalaiset sotilaat ottivat Turusta lähtiessään mukaansa tyttöjä, joita he sitten ampuivat. Tytöt hyppäsivät mereen Ominaisen kohdalla, ja pakenivat saareen. Tästä ei kuitenkaan Metsävuoren mukaan ole löydetty mitään todisteita.

 

 

 

Vastailkaa kyselyyn, kiitos!  

 

Tässä parit linkit koskien tätä asiaa:

 

http://keskustelu.suomi24.fi/node/6153044

 

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=9&t=3684&start=15

 

Ja googlettamalla löytyy lisää.

 

 

:)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En tiennytkään Ominaisten historiaa, kiitos luennosta.

 

Joskus 90-luvulla Ominainen oli ainoita paikkoja joka myi uistelu-lupia. Ajettiin Lillmälöstä sinne, kalasteltiin päivä, oltiin yö saaressa ja uisteltiin päivä. Ei siellä kummituksia ollut, mutta peikkoja kyllä. Oltiin meinaan opiskelijoita ja mukana oli väkijuomia, josta tuli peikoksi. Jos siellä kummituksia oli, niin ne kyllä pelkäs meitä.

 

Matka jatkui sitten aikanaan seuraavalla vuosikymmenellä opiskelun merkeissä Seilin saarelle, joka on entinen lepra-parantola. Siellä tuli monta viikkoa vietettyä. Kummituksia ei ollut sielläkään, vaan niitä samoja peikkoja.

 

Ja haltijoita! Meillä oli meinaan monta kertaa yhteissauna naaras-opiskelijoiden kanssa.

 

Voi niitä aikoja.

 

;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään