Seppo Koivisto

Der rote Kampfflieger

1 viesti aiheessa

Wiesbadenissa tuli aikoinaan asuttua toista vuotta, mutta kaupungin ehkä kuuluisin ilmailuaiheinen muistomerkki oli näkemättä, nimittäin punaisen paronin hauta. Wiesbadeniin pääsee esimerkiksi Frankfurtin lentokentältä junilla S8 ja S9. Manfred von Richthofenin haudan paikka on Südfriedhof, joka on pari kolme kilometriä rautatieasemasta kaakkoon. Jos ei halua kävellä, bussin numero taisi olla 16. Navigaattoriin kannattaa kirjoittaa osoitteeksi Siegfriedring 25.

 

Richthofenien sukuhauta on Westhain-nimisellä hautausmaan osalla, joka on heti hautausmaan portin oikealla puolella. Portin viereisellä ilmoitustaululla on kartta haudan sijainnista.

[ attachment removed / expired ]

 

Manfred von Richthofen maalliset jäännökset siirrettiin Ranskasta Berliiniin, mutta hauta uhkasi jäädä Berliinin muurin laajennetun alueen alle ja 1975 hautapaikaksi tuli Wiesbaden.

[ attachment removed / expired ]

 

40 ilmavoiton Lothar von Richthofen kuoli 1922, kun hänen ohjaamansa LVG C.VI-matkustajakoneen moottori sammui ennen kenttää ja kone törmäsi puihin. Lotharin hauta tuhoutui toisessa maailmansodassa, joten Wiesbadenissa on vain muistolaatta.

[ attachment removed / expired ]

 

Richthofenien sukuhaudan lähellä lepää toinen punainen taistelulentäjä - Wilhelm Gürken Albatros D.Va:n runko oli maalattu punaiseksi. Hävittäjälentäjän ura jäi lyhyeksi, sillä hän oli liittynyt Jasta 5:n vahvuuteen vasta edellisessä kuussa.

[ attachment removed / expired ]

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla