Guest Lotvonen

Sodanaikainen leko hylky löytynyt entisestä Pitkärannasta

7 viestiä aiheessa

Jos tuosta on löytynyt  jotakin suomalaisia stanssauksia/tunnuksia tms olisiko kadonnut sotasaalis Pe-2? Niihin lienee ympättiin osia sieltä mistä saatiin ja sattui paikoilleen sopimaan eli jonkin italialaisen apparaatin mukana olo ei ole mahdotonta.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo laskuteline on Blenheimin teline, mikä käy hyvin selville tuolla foorumilla olevasta mv-kuvasta, ja esim. tästä: http://aircraftwalkaround.hobbyvista.com/blenheim/blenh10.jpg

 

Klimovin kampura tuskin siis liittyy romuun, tai sitten alueelle on kerätty jossain vaiheessa eri koneista olevia romuja.

 

Edit: Tämä hylystä löydetystä kk:sta käytävä keskustelu todistaa koneen blennuksi: http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=71&t=175846

 

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sen verran tarttee mainita, että kyllä se Pitkäranta on Pitkäranta edelleenkin. Pitkärannan piirin pääkaupunki jopa. No Питкяранта kenties, mutta sama asia.

 

-A-

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aloittaisin aseen numeron etsimisen BL-121:n papereista.

 

PE-216 jäi Aunuksen rannikolle.

 

Terv,

 

Kössi

 

Tuo Kössin mainitseman lyhytnokkaisen Blenheim BL-121:n alasampuminen on selostettu Jaakko Hyvösen kirjassa Kohtalokkaat lennot 1939-1944 seuraavaan tapaan:

 

"19. tammikuuta 1940 ammuttiin BL-121 alas laatokan koillisrannikolla Salmin Uuksalonpäässä koneen koko miehistön saadessa surmansa.

 

BL-121

Lentolaivue 44

 

Ohjaaja, ylik. TOIVONEN, Johannes Mikael (25), s. 20.9.1914/Terijoki

Tähystäjä, vänr. RANTA, Tauno Antero (24), s. 26.2.1915/Ilmajoki

Kk-ampuja, kers. TOIVIO, Veikko Olavi (22), s. 1.5.1917/Tampere

 

Koneen ollessa Laatokan itäpuolella ulottuneella tiedustelulennolla hyökkäsivät vihollishävittäjät sen kimppuun. Kone syttyi tuleen ja syöksyi palavana Laatokan jäälle Uuksalompäässä, lähellä Kaidan sahaa. Uuksalonpää on kapea eteläkaakkoon työntyvä niemi Laatokan koillisrannalla Salmin ja Pitkärannan puolivälissä. Mantsinsaari ja Lunkulansaari ovat sen eteläpuolella."

 

Jukka

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään