Janne Matilainen

Näyttö välkkyy

4 viestiä aiheessa

Kone: HP Pavilion vm. 2003

Eli lähestulkoon joka päivä kun avaan koneen niin näytön kuva alkaa välkkyä. Korjaantuu kun käytän näyttöä kiinni-asennossa. Eli onkohan vika nyt siinä "nipukassa" (valkoinen tappi) joka on oikean puoleisen nivelen juuressa...? Kallis korjata? Takuu ei voimassa. ???

 

Kiitos.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No vähän paha diagnosoida täältä käsin, mutta millä lailla se välkkyy? Katoaako tai supistuuko kuva hetkeksi, värähteleekö kuva, vai onko kyseessä tämä tavallinen liian hitaasta päivityksestä johtuva välkyntä? Jälkimmäiseen katso näytön asetuksista Lisäasetukset - Näyttölaite, että siellä on tarpeeksi korkea virkistystaajuus (75-85 Hz). Tämä siis tietenkin vain kuvaputkella, LCD-näytöllä aina 60 Hz, sikäli mikäli joku ei tiennyt. Värähtelemiseen on tavallisesti syynä ulkoinen sähkömagneettinen kenttä, eli joku töllön vieressä oleva sähkölaite, seinän takana oleva sähkökeskus tms. Muunlainen välkyntä sitten on fyysisen vian merkki. Käytännössä aika harvoin korjaus on kannattavaa, joku juovamuuntaja maksaa jo enemmän kuin töllön arvo on.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Justiin. Eipä siinä sitten muu auta kuin viedä huoltoon. Läppärin näytössä nyt ei mitään juovamuuntajaa olekaan tietty (en muistanut että pavilion on läppäri). Kyseessä on melkoisella varmuudella kosketushäiriö. Eli saranan kohdalta johto poikki, tai sitten tosiaan se kannen kytkin pätkii. Ei luulisi olevan kallis remontti, pari kymppiä ehkä. Kannattaa viedä valtuutettuun huoltoon, ne tietävät siellä HP:n systeemit valmiiksi niin ei mene aikaa pähkäillessä ja tilaillessa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään