Harri Koskinen

Vaihtomatkustajien tax-free-nesteiden kuljetukseen helpotuksia

2 viestiä aiheessa

Trafin tiedote 20.4.2011:

 

Vaihtomatkustajien tax-free-nesteiden kuljetukseen helpotuksia huhtikuun lopussa

 

EU:n ulkopuolisilta lentoasemilta tai lentokoneista ostettuja yli sadan millilitran nesteitä, aerosoleja tai geelejä ei ole aikaisemmin saanut viedä käsimatkatavarana jatkolennolle. Huhtikuun lopussa kuljetuskiellosta siirrytään turvatarkastuksiin.

 

Huhtikuun 29. päivästä alkaen myös EU:n ulkopuolelta tulevat vaihtomatkustajat voivat kuljettaa tax-free-nesteet jatkolennolle käsimatkatavarana. Nesteiden tulee olla turvapakattuja.

 

Tarkemmat ohjeet sallituista pakkauksista ja turvatarkastuksesta löytyvät Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ja Helsinki-Vantaan lentoaseman verkkosivuilta.

 

Käytännössä päätös tarkoittaa, että matkustajat voivat nyt ostaa nestemäisiä tuotteita esimerkiksi Bangkokin kentältä ja viedä ne Helsingissä turvatarkastuksen läpi kotimaan jatkolennolle.

 

- Kyseessä on tervetullut muutos tiukkoihin säädöksiin. Lievennys helpottaa koneen vaihtoa Helsinki-Vantaalla, sanoo yksikönjohtaja Henri Hansson Finaviasta.

 

Säännösten mukaan osa vaihtomatkustajien turvapakatuista tax-free-ostoksista joudutaan kuitenkin ottamaan satunnaisanalyysiin.

 

Kaikki EU-maat tai kaikki lentoasemat eivät välttämättä siirry uuteen käytäntöön 29.4.2011. Tietoja muiden EU-maiden lentoasemien käytännöistä voi kysyä lentoyhtiöiltä ja matkanjärjestäjiltä.

 

Muualta kuin lähtökentän tax-free-myymälästä hankittuja nesteitä koskevat edelleenkin entiset rajoitukset. Enintään sadan millilitran suuruiset tuotepakkaukset on pakattava yhteen, läpinäkyvään litran vetoiseen pussiin.

 

Yhdysvalloista saapuvat vaihtomatkustajat vapautettu turvatarkastuksista

 

Jo aiemmin huhtikuussa Euroopan komissio ilmoitti, että Yhdysvallat täyttää EU:n ilmailun turvallisuutta koskevat vaatimukset.

 

Päätös nopeuttaa Yhdysvalloista saapuvien matkustajien koneenvaihtoa Helsinki-Vantaalla. New Yorkista ja Chicagosta saapuvat matkustajat, jotka vaihtavat konetta Helsinki-Vantaalla jatkaakseen Euroopan- tai kotimaanlennoilla, ovat voineet 1. huhtikuuta alkaen mennä suoraan passintarkastukseen ja lähtöportille.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään