Juha Paulavuo

Airbusille syyte lennon 447 onnettomuudesta

7 viestiä aiheessa

Airbusia vastaan on nostettu syyte taposta Air Francen lento-onnettomuudesta 2009. Airbusin mukaan torstaina nostettu syyte on alustava, ja tutkintaa jatketaan vielä. Onnettomuudessa kuoli 228 ihmistä. Onnettomuustutkijoiden mukaan Airbus A330-tyyppisen turmakoneen lennonnopeutta mittaavat laitteet antoivat virheellisiä tietoja lentäjille, mikä johti onnettomuuteen. Tutkintaa on hidastanut se, että koneen mustia laatikoita ei olla edelleenkään saatu nostettua Atlantin valtameren pohjasta. Maaliskuun loppupuolella mustien laatikoiden etsintää jatketaan saksalaisen minisukellusveneen avulla.

 

Air Francen lento numero 447 lähti Rio de Janeirosta kohti Pariisia 31. toukokuuta 2009. Kone hävisi myrskyssä 1. kesäkuuta Atlantin yläpuolella, ja myöhemmin hylyn osia löytyi laajalta alueelta Atlantilta. Kaikki koneessa olleet 216 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä kuolivat. Onnettomuus oli Air Francen historian pahin.

 

yle

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Airbus ja Air France ovat palkanneet Robert Ballardin etsimään koneen kadonneita mustialaatikoita. Ballard on kaveri joka löysi Titanicin 80-luvulla. Ja läjän muita hylkyjä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tähän onnettomuuteen ei tiedä vastausta muut kuin Herra Ukkonen mutta toki ihmiskunnankin pitää löytää vastuunkantajat kun muuhun ei pystytä.

 

Rest in piece.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mielenkiinnosta kysyn; Mistä päättelette kyseessä olevan "tappo syyte"??? Siis tuo tappo tuossa hämää, kun oman pienen juridisen tietämykseni pohjalta en osaa ymmärtää miten tuosta tappoa saisi?

 

Täsmennyksenä vielä, anglosaksinen termi manslaughter tarkoittaa myös kuolemantuottamusta, johon tässä yhteydessä varmaan viitataan..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään