Harri Koskinen

Ilmavoimat palkitsee ansioituneita vuosipäivänään

1 viesti aiheessa

Ilmavoimat tiedottaa: Ilmavoimat palkitsee ansioituneita vuosipäivänään

 

 

Embargo - Vapaa julkaistavaksi: 11.03.2011 13:30

 

 

Ilmavoimat palkitsee 93. vuosipäivänsä yhteydessä ansioituneita henkilöitä ja organisaatioita perinteisillä kiertävillä muistopalkinnoilla sekä Ilmavoimien Kotka-levykkeillä.

 

Ilmavoimien vuosipäivä on 6. maaliskuuta. Puolustushaara on perustettu tällä päivämäärällä vuonna 1918. Palkinnot luovutetaan 11. maaliskuuta Ilmavoimien vuosipäivän juhlatilaisuudessa Luonetjärven varuskunnassa.

 

Lentäjäritarinmaljan saa Lapin Lennosto. Mannerheim-ristin ritarien Ilmavoimille lahjoittama kiertopalkinto annetaan vuosittain Ilmavoimien joukko-osastolle, jonka lentävä henkilöstö kerää eniten pisteitä eri lajeissa järjestettävissä kilpailuissa. Vuonna 2010 maljasta kilpailtiin tarkkuuslennossa, ammunnassa ja suunnistuksessa.

 

Ansioituneelle sotilaslentäjälle myönnettävän Maaherran maljan saa kapteeni Teemu Pöysti Lentosotakoulusta. Hävittäjälentolaivue 41:ssä työskentelevä Pöysti on osallistunut ansiokkaasti Ilmavoimien harjoitustoiminnan kehittämiseen sekä Hawk-suihkuharjoituskonekaluston päivitystöiden koordinointiin.

 

Lentoteknillisen alan henkilöstölle myönnettävän Sud Aviation -maljan saa insinöörimajuri Kari Riekki Ilmavoimien Teknillisestä Koulusta. Teknillisen Koulun Koulutuskeskuksen johtajana työskentelevällä, erinomaisista esimiestaidoistaan kiitetyllä Riekillä on ollut merkittävä rooli puolustusvoimien lentoteknillisen koulutuksen sisältöjen sekä opettajien pedagogisen taidon kehittämisessä.

 

Viesti- ja tutka-alan henkilöstölle myönnettävän O.F.E.M.A -maljan saa kapteeni Jari Vehviläinen Karjalan Lennostosta. Lennoston Viestitekniikkakeskuksessa teknisen osaston johtajana työskentelevä Vehviläinen on tutka-alan kouluttajana, laitteiden vastuunalaisena hoitajana ja esimiehenä saavuttanut korvaamattoman ammattitaidon tason sekä korkean arvostuksen.

 

Ilmavoimien yleistehtävissä palvelevalle henkilöstölle myönnettävällä ITT-maljalla palkitaan suunnittelija Soili Herrala Ilmavoimien Esikunnasta. Ilmavoimien PVSAP-integraatiopäällikkönä työskentelevä Herrala on hieno esimerkki haasteita pelkäämättömästä osaajasta, joka on ilmavoimalaisessa hengessä kehittänyt osaamistaan tehtävien muuttuessa entistä vaativimmiksi.

 

Liikunta-alan tunnustuspalkintona jaettavalla Finnairin maljalla palkitaan kapteeni Tomi Iikkanen Satakunnan Lennostosta. Hävittäjälentolaivue 21:ssa työskentelevä Iikkanen on osoittanut erittäin suurta aktiivisuutta ja aloitteellisuutta laivueen ohjaajien liikuntatoimen kehittämisessä.

 

Lentoturvallisuutta edistävän teon johdosta myönnettävällä Paavo Janhusen muistomaljalla palkitaan ylikersantti Timo Aarnio Karjalan Lennostosta. Lentokonehuoltoaliupseerina työskentelevä Aarnio havaitsi tammikuussa 2010 tavanomaista välitarkastusta suorittaessaan vaurion Hornet-koneessa ja esti sen laajentumisen sekä lentoturvallisuuden vaarantumisen.

 

Ilmavoimien kannalta merkittävää tutkimustyötä tekeville myönnettävällä Karhumäki-kiertopalkinnolla palkitaan insinöörikapteeni Tero Majamaa Ilmavoimien Esikunnasta. Osastoinsinöörinä työskentelevä Majamaa on kymmenen vuoden ajan kehittänyt määrätietoisesti simuloinneissa käytettäviä järjestelmämalleja.

 

Talvisodassa taistelleen ruotsalaisen F 19 -vapaaehtoislaivueen mukaan nimetyn muistopalkinnon saa Hävittäjälentolaivue 21:n Yhteyslentue, joka palkittiin Ilmavoimien uuden Pilatus PC-12 NG -yhteyskonekaluston vastaanottotoimien erinomaisesta hoitamisesta. Lentue on myös toteuttanut ohjaajien tyyppikoulutuksen sekä määräaikaishuollot koko Ilmavoimien Pilatus-kaluston osalta.

 

Ilmavoimien Kotka-levykkeellä palkitaan maanviljelijä Kalevi Jussila, insinöörimajuri Kimmo Nortaja ja autonkuljettaja Aarni Vallinhovi.

 

Maanviljelijä Jussila osoitti tammikuussa 2010 sattuneen HN-468 -lento-onnettomuuden ja sen vakavuuden nopeassa havainnoinnissa ja hahmottamisessa ennakkoluulotonta ja neuvokasta kansalaistoimintaa.

 

Sotilasilmailun viranomaisyksikössä tutkimuspäällikkönä työskentelevä Nortaja on toiminut urallaan pitkäaikaisesti ja aktiivisesti Ilmavoimien laatujärjestelmien kehittämisessä ja lentoturvallisuustyössä. Hän on toiminut erityistä kiitosta ansaitsevalla tavalla myös vaurio- ja onnettomuustutkintojen yhteydessä. Viimeisimpänä esimerkkinä on erinomaisesti ja perusteellisesti läpiviety HN-468 -onnettomuuden tutkinta sekä siihen liittyvä tiedottaminen.

 

Lapin Lennostossa työskentelevä Vallinhovi tunnetaan laajasti puolustusvoimien, eri viranomaisten sekä yhteistyökumppaneiden keskuudessa tunnollisena ja erittäin ammattitaitoisena työntekijänä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään