Markus Mäkelä

paras a320/321/319 dvd?

8 viestiä aiheessa

Moi,

Mikähän olisi paras A320/321/319

ohjaamotyöskentely dvd? Painotan

nimenomaan työskentelyä ohjaamossa,

ei niinkään kuvia ulkoa.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Morjesta,

 

ITVV:n videot ovat olleet mielestäni todella mielenkiintoisia ja niissä on juuri nimenomaan paneuduttu ohjaamotyöskentelyyn, eikä näihin maisemakuvauksiin. Minulta löytyy neljä ITVV:n videota (kaikki Platinum-sarjasta), osat I, II, III ja IV. Bussivideoista minulla ei ole kokemusta (Platinum-sarjassa tosin on vaan yksi A330-video).

 

Normaalista sarjasta löytyy ainakin SAS:n Flight Academyn A320-sarjan simulaattorista otettu video ja Inter European Airwaysin video lennosta Birminghamista Zakinthokseen ja takaisin. Katso lisätietoja www.itvv.com.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

NTSC, tarkoittaa jenkkiläistä National Television System Committee´ta, on jo v. 1953 kehitetty TV-väristandardi, jossa lähetyksessä on 525 vaakaviivaa, 30 framea eli kuvaa per sekunti, ja toimii 60 Hz järjestelmällä.

 

Eurooppalainen PAL, eli Phase Alternating Line, kehitettiin 1967 ja on käytössä useimmissa Euroopan maissa poislukien Ranska ja myös Venäjä. 625 vaakaviivaa, 25 framea per sekunti, 50 Hz järjestelmä.

 

Sitten löytyy vielä SECAM, ranskalaisten kehittämä, lähestulkoon sama kuin PAL mutta lähettää värit eri järjestelmällä. Käytössä Ranskan lisäksi mm. Venäjällä.

 

Kuten ylläolevasta huomaa, eri järjestelmien pelit tai DVDt eivät välttämättä lainkaan toimi muissa järjestelmissä kuin mihin ne on suunniteltu. Tosin nykyään löytyy mm. tietokoneohjelmia, joilla voi siirtyä järjestelmästä toiseen tai sellaisia TV-vastaanottimia ja DVD-soittimia joissa voi valita joko NTSC:n tai PAL:in.

 

NTSC:llä on etuna vähäisempi kuvan välkkyminen, koska muodostuu enemmän kuvia per sekunti kuin PAL:issa. Koska PAL:issa on enemmän vaakaviivoja, on värien tarkkuus ja resoluutio parempi ja siis kuva terävämpi. NTSC:n max resoluutio taitaa olla 640 x 480 pikseliä. NTSC:n editointi taas onnistuu paremmin. PAL:in vaihtuvat vaiheet aiheuttavat sen, että editointi onnistuu vain +/- 4 framen tarkkuudella...

 

Monesti on huomattu, ettei yleismaailmallista standardia millään saada aikaan. Siis DVD:täkin tilattaessa kannattaa varmistua, että se on omassa systeemissä soittokelpoinen, ts. tavallisesti PAL-standardin mukainen.

 

(anteeksi tämä tekninen löpinä, mutta kun muitakin radiotekniikan aiheita on sivuttu, niin en malttanut olla postaamatta)

 

Ja ITVV:n DVD:itä näyttäisi olevan saatavilla molemmissa muodoissa...Just planesin DVD-formaatista en äkkiseltään löytänyt mainintaa siitä kumpaa standardia käyttävät

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos Bussin järjestelmät ja niiden toiminta kiinnostaa, niin voin myös suositella Inter European Airwaysin (Ex-Airtours, nykyinen MyTravel) videota voin suositella.

Suomesta ITVV:n videoita voi löytää Aviationshopista:

www.aviationshop.fi

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään