Arttu Pulkkinen

Skannattuja ilmailukuvia kanvastauluiksi?

6 viestiä aiheessa

Skannailin tänää vanhoja ilmailukuvia, joista ajattelin teettää suurennoksina kanvastauluja, kysymys liittyy skannauksen tulokseen ja sen vaikutuksen sitten kanvakselle suurentamiseen ja lopputulokseen. Asian tuntijat ja asiantuntijat voisi sitten kertoa, että näkyykö nuo ympyrät suuremmassakin kuvassa, vai voinko jollakin kuvankäsittelytoiminnolla nuo kuvasta poistaa?

 

 

 

[ attachment removed ]

 

 

Lisäpisteet niille, jotka tunnistavat lentoyhtiön, konetyypin ja auton merkin ja mallin ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Skannaamasi kuvat lienevät jostain kirjasta tai lehdestä? Ne ovat ilmeisesti painettu rasterilla? Todennäköisesti tuo rasterista aiheutuva kuviointi näkyy myös suurennoksessa.

 

Saab:lla ja Volvolla oli tapana kuvauttaa autojaan mainoskuvissa SAS:n koneiden edessä, joten taustalla lienee SAS:n Caravelle tai DC-8.

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos vastauksista. Rasterointia mietin itsekin, että se olisi syynä tuolle kuviolle ja harmillista jos se tulisi suurennettunakin esille.. Onko siihen siis mitään mahdollisuutta poistaa sitä kuvasta?

 

Kuvasta sain foorumille sopivan koon vain tässä koossa. Koneen rekisteri on OH-LSB ja pikaisella googletuksella vielä aika kuuluisakin AY:n historiassa.

[ attachment removed ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuvankäsittelyssä voi hieman noita rasteripisteitä saada siloiteltua, mutta terävyys kärsii väkisinkin. Jos on tarkoitus tehdä kovin suuria suurennoksia, lopputulos ei tule olemaan hyvä johtuen "kehnosta" originaalista (siis pienehköstä rasterilehti- tms. kuvasta).

 

Tällaisen sain nopeasti aikaan, mutta kuten huomaat, terävyys alkaa kärsiä.

 

[ attachment removed ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään