Jukka Palander

Sukelluspusseja kameralle?

8 viestiä aiheessa

Moro!

 

Olisiko kenelläkään antaa vinkkejä, mistä saisi halvalla (esim. ulkomailta tilattua) sukelluspussia Canonin järkkärille? Kestävyyttä saisi mielellään olla tuonne 20 metriin asti.

 

 

-Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

"Sukelluspussit" voit unohtaa... 20m -> 2bar ylipainetta -> 2kg/cm2 voimaa -> sun järkkäris tuskin kestää moista.

Hanki kunnon kotelo - maksaa vaan pirusti.

 

 

-J

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hanki kunnon kotelo - maksaa vaan pirusti.

 

Jep, harvemmin näkee järkkäreitä veden alla. Pokkareihin maksaa noin 200-250€ kotelot ja järkkäreihin luokkaa 1500€, jenkeistä alkaen 1400$. Käytettynäkään ei oikein liiku ja kun ovat täysin mallikohtaisia, tulee kamera yleensä kotelon mukana.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itselläni on EvaMarinen pussukka joka on suunniteltu isolle järkkärille. Olen käyttäny sitä kerran Taikkureissulla ja voin sanoa että toimii mutta vain snorklatessa ja siinäkin rajallisesti.

Ottaen huomioon ilman kokoonpuristumisen niin pitäis olla pirusti ilmaa jotta pääsee näpläämään namiskuukkeleita vielä 20m syvyydessä. joten pinnalla rantapallo ja pohjalla ok..... tai pinnalla neutraali ja pohjalla kortonkiin pakattu kamera..

Jos nyt pääsisi valitsemaan niin sijoittaisin kovaan koteloon mutta niin se hinta 1500E ei oo ku näyttää

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minäkin pohdiskelin joskus sellaisen kotelon hankkimista järkkäriin, mutta samasta syystä kuin noissa aiemmissa viesteissä jo todettiin hylkäsin ajatuksen.  Toisaalta mihinkään helppo-heikki-ratkaisuun turvautuminen oman kalliin järkkärin kanssa ei ole tarkoituksenmukaista, suolavesi kun ei ole oikein hyvä materiaali kameran sisuksille. Ostin hädissäni sellaisen 80 USD maksavan filmipokkarin, jossa on sukellustarkoituksiin tehty kotelo - en suosittele. Sillä saa kuvia vain hyvin läheltä ja sitten kun se on vielä käyttää tavallista filmiä. Otin sillä Bahamalla kuvia ympärillä pörräävästä riuttahaiparvesta, mutta kuvissa ne eivät näytä ollenkaan niin mahtavilta kuin luonnossa.

 

Jos olisin nyt ostamassa kameraa vedenalaiskuvaukseen, niin melkein ajautuisin sellaiseen tätä asia varten erityisesti tehtyyn kameraan. Sellainen maksaa joitain satoja, ainakin kentän kaupan mukaan, mutta on sitten suunniteltu  juuri siihen. Tietysti  valaiseminen, eli salama on se oleellinen juttu vedenalaistukauksessa, koska varsinkin jos ollaan noin 10 m tuntumassa, tai syvemmällä, niin valoa on vähän, ja sen väri vääristää kaiken kuvattavan todellisen värin. Pieni kamera ja iso vedenalaissalama tietysti näyttää hassulta yhdistelmältä, mutta eihän sitä olla itse kuvattavana...

 

Timo 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pliis älkää luottako noihin sukellus koteloihin ja pusseihin ihan 100% varmuudella, kaveri On pro kuvaaja meni vuokraamaan jonkun ihan huippu kamera kotelon kuvausten ajaksi, laittoi sihhen koteloon tuliterän Canon EOS 5D Mark II kameran, kuvasi kuvauksensa ja otti kameran pois laatikosta....aivan märkä seuraavana päivänä se ei enää toiminut, samalla joku L sarjanen objektiivi muuttu kasvihuoneeksi.

 

En tiedä korvasko vakuutus....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Korvaa vakuutus jos sellaine on. Itselläni on räätälöity vakuutus, joka korvaa sukellusvahingonkin... VA koteloiden kanssa pitää olla tarkkaakin tarkempi tiivisteen kunto ja että väliin ei jää mitään hius esim. saa kotelon pitämään kaiken veen sisällään..

Nimimerkillä: muutaman va valaisimen rakentanut......

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään