Ismo Nurmi

Windows Media Player DVD tekstitykset (ja äänet poissa)

3 viestiä aiheessa

Syksyllä tietokonepäivityksen yhteydessä osasin jo odottaa, että WMP ei toista DVD-levyiltä ääniä ilman suhmuraisilta web-sivuilta ladattuja kodekkipaketteja. Mutta nyt ovat tekstityksetkin olleet kadoksissa ja se on ollut hankalampi ratkaista. Ilmeni myös, että taloutemme toinen tietokone, jonka rauta on pysynyt samana jo vuosia on saanut saman taudin. Äänet toistuvat jo ammoin tehdyn kodekkiasennuksen jälkeen, mutta ilmeisesti WMP on päivitetty ja tekstitykset kadonneet sitten siinä ominaisuuksia parannettaessa, kuten Microsoftilla on yleensä tapana. Tässä vanhassa kannettavassa on XP. Pöytäkoneessa on dualboot ja tekstitykset sain näkyviin XP:n puolella asentamalla Media Player Classicin ja jonkun hämärän filtterin. WIN7 puolella eivät toimi äänet eivätkä tekstitykset- siis DVD-toistossa, muuten pelittää.

 

Onko tämä joku EU-juttu vai onko tämä WMP sitten karsittu raajapuoleksi?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mikäli jokin muu softa kuin WMP tulee kyseeseen, niin suosittelen ilmaista VLC media playeriä. On ollut omassa käytössä jo jonkin aikaa ja toistanut nätisti kaikki mediatiedostot, ml. DVD:t, mitä sille on keksinyt kokeilla syöttää. Ohjelma on kevyt ja se sisältää itsessään kaikki kodekit, eli mitään erillisiä latailuruljansseja ei tarvita.

 

http://www.videolan.org/vlc/

 

-Esa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kokeilin tuota VLC:tä pari vuotta sitten XP:ssä ja jostain syystä se ei oikein alkanut toimia kunnollisesti. Tietokoneen käytön yksi ohjenuoristani on ollut pitää asiat yksinkertaisina, niin jää aikaa enemmän itse asiaan eli tietokoneen hyötykäyttöön ja sillä huvitteluun. Siksi käytän mahdollisimman paljon käyttöjärjestelmän mukana tulevia oheisohjelmia. Kylkiäisinä tullut Power DVD:kin tietysti olisi asennettavissa, mutta jos tämä WMP kuitenkin heräisi henkiin myös tekstitysten suhteen. Ne äänetkin ovat aina tähän saakka jostain löytyneet.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään