Petri Lehtovirta

Moskovan Domodedovon kentällä räjähtänyt

19 viestiä aiheessa

Domodedovon kansainvälisellä lentokentällä Moskovassa on räjähtänyt.

Ensimmäisten tietojen mukaan kaksi on kuollut ja useita loukkaantunut.

 

MTV3

 

Tästä linkistä Pravdan uutiseen käännettynä googlen kääntäjällä englanniksi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ensimmäisten tietojen mukaan kaksi on kuollut ja useita loukkaantunut.

 

 

Nopeasti päivittyy. Nyt kymmenen kuollutta...

 

Uutistoimisto Interfaxin mukaan kymmenen on kuollut.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

* Kuolleiden määrä on noussut 35, kertoo BBC

 

Venäjällä etsitään kolmea miestä, joilla epäillään olevan jotain tekemistä Moskovan lentokentän itsemurhaiskun kanssa.

Uutistoimisto Ria Novosti kertoi etsintäkuulutuksesta, mutta ei kuitenkaan antanut tarkempia tietoja etsityistä henkilöistä.

On mahdollista, että miesten epäillään saattaneen paikalle varsinaisen itsemurhaiskun suorittajan.

 

iltasanomat

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev vaatii, että Moskovan Domodedovon lentokentän johto on saatettava vastuuseen eilisestä itsemurhaiskusta, kertoo uutistoimisto Interfax. Medvedevin mukaan kentän turvatoimissa täytyy olla selviä puutteita, kun sinne on onnistuttu tuomaan suuri määrä räjähteitä.

 

iltasanomat

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

BBC:n Live Commentaryn mukaan isku tapahtui paikassa, jossa saapuvat kansainvälisen liikenteen matkustajat olivat jo siirtyneet pois turvatarkastetulta alueelta.

 

Jos tämä tieto pitää paikkansa, tapahtui nyt se mitä on jo osattu odottaa: isku lentokentän yleiselle alueelle mihin päästäkseen ei tarvita turvatarkastusta. Saa nähdä mitä vaikutuksia tällä on kenttien turvajärjestelyihin.

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev on arvostellut Domodedovon lentokentän johtoa turvallisuusmääräysten rikkomisesta. Kentän turvallisuuspuutteet selvitetään ja määräyksiä mahdollisesti laiminlyöneitä viranomaisia rangaistaan. Eilisessä iskussa kuoli 35 ihmistä ja loukkaantui lähes 200. Iskun takia turvatoimia on tiukennettu ympäri Venäjää.

 

Kentän tuloaulaan pääsee nyt vain metallinpaljastimien läpi ja laukut tarkastetaan. Muutos tuli heti rankan arvostelun jälkeen; valtion tutkintakomitean puheenjohtajan Vladimir Markinin mukaan terroristeilla ei ollut mitään vaikeuksia päästä tuloaulaan. Turvatoimia on nyt tiukennettu kautta maan muun muassa metroissa, rautatieasemilla ja lentokentillä.

 

yle

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Domodedovon lentokentän turvatoimia arvostellut presidentti Dmitri Medvedev on ryhtynyt sanoista tekoihin ja erottanut korkea-arvoisen sisäministeriön virkamiehen. Potkut saanut Andrei Aleksejev johti Moskovan alueen liikennehallintoa ja vastasi sen turvallisuudesta.

 

– On rangaistava niitä, jotka eivät tehneet työtään kunnolla, presidentti kommentoi televisiossa.

 

aamulehti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev on erottanut useita turvallisuuspalvelu FSB:n jäseniä moskovalaisella lentokentällä tehdyn terrori-iskun takia. Kremlin edustajan mukaan potkut tulivat virheistä, joiden takia hyökkäys pääsi tapahtumaan.

Tutkimukset iskusta jatkuvat ja lisää rangaistuksia saattaa olla luvassa, Kremlin edustaja sanoi uutistoimisto Itar-Tassille.

 

aamulehti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moskovassa on nostettu syytteet lentokenttäiskun tekijän veljeä ja siskoa vastaan, kertoi puolustuksen asianajaja keskiviikkona. Tammikuisessa itsemurhaiskussa Domodedovon kentällä kuoli 37 ihmistä. Asianajaja Umar Khajaurin mukaan syytteitä on nostettu myös kolmatta henkilöä vastaan. Heitä syytetään muun muassa osallisuudesta terrorismiin ja aseiden salakuljettamisesta. Kolmikko pidätettiin kahden viikon kuluttua hyökkäyksestä Ingushiassa.

 

Viranomaisten mukaan iskun tekijä oli 20-vuotias ingushialaismies. Hyökkäyksen järjestäjäksi on ilmoittautunut tshetsheenikapinallisten johtaja Doku Umarov.

 

aamulehti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kolme henkilöä sai elinkautisen tuomion iskussa avustamisen takia. Neljäs, joka oli alaikäinen teon aikana, sai 10 vuoden tuomion.

 

Brothers Islam and Ilez Yandiyev, Akhmed Yevloyev and Bashir Khamkhoyev were jailed for offences including commissioning an act of terror, murder and attempted murder.

 

Only Yevloyev did not receive a life sentence from the Moscow regional court, Russian news agencies said. Prosecutors had asked for a shorter term for him because he was a minor at the time of the attack.

 

State prosecutors said the four had helped the suicide bomber travel from their native region of Ingushetia in the North Caucasus to Moscow and providing him with an apartment, an explosives belt and transport.

 

http://news.airwise.com/story/view/1384171587.html

 

http://yle.fi/uutiset/kolmelle_tuomio_moskovan_lentokenttaiskusta/6927424

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään