Juha Paulavuo

Kriisinhallintalennot keskitetään Tampere-Pirkkalaan

1 viesti aiheessa

Puolustusvoimien kriisinhallintaan liittyvät kuljetukset keskitetään Tampere-Pirkkalan lentokentälle lähiaikoina. Tyhjilleen jääneelle paloasemalle on remontoitu ja aidattu tilat kansainvälisten kuljetusten koordinointikeskuksen terminaalivarastolle ja toimistolle. Muutto Tampereen keskustasta on alkanut tällä viikolla. Kansainvälisten kuljetusten koordinointikeskus eli FINMCC (Finnish Movement Coordination Centre) tunnetaan Puolustusvoimissa paremmin nimellä Maavoimien Materiaalilaitoksen esikunnan huolto-osaston kuljetussektori. Ulkomaisten rauhanturva- ja avustusoperaatioiden kuljetuksista vastaavaa yksikköä johtaa everstiluutnantti Risto Rauvanto.

 

Aiemmin ulkomaisten rauhanturva- ja avustusoperaatioiden lentoja on hoidettu paljon myös Helsinki-Vantaalta ja Porista käsin. Everstiluutnantti Rauvanto luettelee useita syitä päähuoltokentän valintaan.

 

- On osoittautunut, että Tampere-Pirkkalasta saadaan paljon etuja. Kenttä on riittävän iso ja siinä on riittävän pitkä kiitotie. Se merkitsee enemmän hyötytonneja rahtikoneen noustessa ilmaan. Se on myös vähemmän ruuhkainen kuin Helsinki-Vantaa ja maatiekuljetusten kannaltakin hyvällä paikalla.

 

yle

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään