Tomi Männistö

Useamman näytön käyttäminen ilman sopivia liitäntöjä eri resoluutioin.

6 viestiä aiheessa

Halvalla ei saa hyvää, mutta yritetään saada lähes ilmaiseksi edes vähän nykyistä parempaa. Koneena on HP:n marketti PC m8156.sc, jolla pyörii FS9 26fps ihan ok. Koneen speksit: AMD Athlon64X2 5000+ tuplaydinprossu, 3GB muistia ja NVidia GeForce8600GT. Koneen perässä on DVI-I-liitännässä joku HP:n 22-tuumanen näyttö 1680*1050-resolla. Nyt olis saatavilla käytännössä ilmaiseksi pari Samsungin 913N-näyttöä (reso 1280*1024) vga-liitännällä.

 

Ongelmaksi muodostuu se, että näytönohjaimessa on vapaana ainoastaan HDMI-liitin. Onko mitään järkevää keinoa saada muutettua tuota yhtä HDMI-liitäntää kahdeksi VGA-liitännäksi? Riittääkö nykyisen näytönohjaimen potku yleensäkään kovinkaan monen näytön käyttöön?

 

Koneessa on myös yhdysrakenteinen näytönohjain, GeForce 6150 SE, joka tarjoaisi VGA-liitännän. Lähtökohtaisesti kyseinen portti ei toimi kun on erillinen näytönohjain. Onko mitään näppärää kikkaa, jolla tuon yhdysrakenteisen näytönohjaimen saisi myös käyttöön?

 

Voinko hankkia koneeseen lisänäytönohjaimen? Nykyinen on PCIEx16-portissa ja vapaana on 2 kpl PCIEx1-portteja ja yksi PCIE-portti. Onko vapaisiin portteihin sopivia näytönohjaimia olemassa? Vieläkö sellaisia jostain saisi? Linkkivinkki?

 

Kannattaako ostaa kokonaan toinen näytönohjain nykyisen tilalle? Kone ei ole mikään raketti, joten mitään HighEnd-mallia tuskin ainakaan.

 

Onko Matroxin Dual- ja TripleHeadit ainoa järkevä keino ottaa useampia näyttöjä käyttöön? Mitä sen käyttäminen vaatii näytönohjaimelta? Kannattaisiko nyt käytössä oleva DVI-I liitäntä muuttaa VGAksi adapterilla ja sen perään TripleHead? Suoriutuuko tuo vanha näytönohjain siitä?

 

Aiheuttaako näyttöjen eri resoluutiot jonkunlaisia ongelmia?

 

Mikäli vastaus on, että unohda koko juttu ja osta uusi kone (ei ole ajankohtaista), niin miten tuo useamman näytön käyttö kannattaa hoitaa? Kahdella eri näytönohjaimella (antaa neljä porttia), vai yhdellä, johon TripleHead perään (antaa myös neljä porttia)?

 

Kysympä vielä samalla, että tietääkö joku, kun on se kikka jolla XP:lle osoitetaan yli 2GB muistia, ja se tehdään boot.inissä, että onko tuo vielä tarpeen (käytössä XP w/SP3)? Miten se tehdään, jos koneessa on useampi käyttis? Boot.iniä ei nimittäin XP:stä tällöin löydy. Ei ainakaan ohjeissa mainitusta paikasta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kerrotko vähän tarkemmin mitä on mielessä, eli mitä haluat noiden näyttöjen suhteen. Lisää maisemaa vai mittareita?

 

(Olen viimeiset kuukaudet puuhastellut jonkin verran näiden "moninäyttö"-asioiden kanssa.)

 

 

-Henkka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

1. Markkinoilta löytyy jotain purkkeja joilla saa HDMI:n muunnettua VGA:ksi. Suosittelen googlettamaan. Käsittääkseni HDMI > DVI onnistuu ilman mitään purkkeja, en ole kyllä kokeillut.

 

2. Yhdysrakenteista näytönohjainta tuskin saa yhtäaikaisesti käyttöön erillisen ohjaimen kanssa. (En tiedä varmuudella.)

 

3. TH2Go on näppärä ratkaisu, kaikkien siihen kytkettävien näyttöjen pitää vain olla samaan resoon pystyviä. TH2Go Digital Edition ja laajakuvanäytöt (1680x1050) vaativat lisäksi tuen alle 60Hz (käytännössä 57Hz) virkistykselle sekä DVI-D Dual-link ulostulon ohjaimelta.

 

4. TH2Go Displayport Edition tukee jopa 3x1920x1080. Analog Edition:n raja on 3x1280x1024.

 

5. Uusi näytönohjain, esim. GTX460 mahdollistaisi TH2Go:n ja neljännen näytön (kolme ulosnäkymälle ja yksi mittareille).

 

Onko siinä HP:n näytössä sekä DVI että VGA-liitäntä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Onko siinä HP:n näytössä sekä DVI että VGA-liitäntä?

 

On molemmat liitännät, DVI ja VGA.

 

Niin ja, koneessa on vain 300W poweri, riittääkö se antamaan modermille näytönohjaimelle tarpeeksi virtaa (tai jännitettä tai tehoa tai mitä hyvänsä)?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin ja, koneessa on vain 300W poweri, riittääkö se antamaan modermille näytönohjaimelle tarpeeksi virtaa (tai jännitettä tai tehoa tai mitä hyvänsä)?

 

Huonosti. PCI-E -virtaliittimien puutekin voi muodostua ongelmaksi.

 

 

Ehdotus: Kytke HP:n näyttö HDMI > DVI kaapelilla ohjaimen HDMI-liitäntään ja sellainen Samsung DVI > VGA -adapterilla ohjaimen DVI-liitäntään. (Lienee halvin ratkaisu.)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään