Juha Paulavuo

EU:n työaikasäädökset uhkaavat lentoturvallisuutta

7 viestiä aiheessa

Suomen Lentäjäliitto FPA:n tiedotteen mukaan EASA:n ehdotukset on tehty lentoyhtiöiden kustannuksia silmällä pitäen. FPA ja lähes 40 000 eurooppalaista lentäjää edustava European Cockpit Association ECA vaativat Euroopan unionin virastoja laatimaan tieteellisiin tutkimuksiin perustuvia työaikasäädöksiä.

 

– Virastolla oli ainutlaatuinen mahdollisuus laatia tieteeseen perustuva ja turvallisuuskeskeinen työ- ja lepoaikasäädöstö, mutta mahdollisuus on nyt hukattu, sanoo FPA:n puheenjohtaja, lentokapteeni Matti Allonen.

 

taloussanomat

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://yle.fi/uutiset/yhtenaiset_lentoaikasaannot_torjuttiin_eun_parlamentin_valiokunnassa/6857553

 

EU:n parlamentin liikenne- ja matkailuvaliokunta on torjunut komission esityksen liikennelentäjien yhtenäisistä lentoaikasäännöksistä koko EU:n alueella.

 

Esitys kaatui valiokunnassa äänin 20-13, kertoo European Voice -lehti. Jos esitys olisi hyväksytty, olisi se tullut voimaan. Nyt esitys menee  lokakuun lopulla koko parlamentin käsittelyyn.

 

Lentäjien etujärjestö ECA on vastustanut kiivaasti ajatusta yhtenäisistä säännöistä. Järjestön mukaan säännöt eivät suinkaan turvaisi lentäjiä väsyneenä lentämiseltä, vaan päinvastoin pidentäisivät työaikaa monissa EU-maissa.

 

ECA:n pääsihteerin Philip von Schöppenthaun mukaan lentäjä voisi olla valvonut jopa 22 tuntia, kun hänen koneensa laskeutuu määränpäähän.

 

EU:n komissio sanoo ECA:n tulkitsevan väärin esityksen sisältöä. Komission mukaan lentoajat eivät olisi niin pitkiä kuin ECA väittää, vaan ne päinvastoin lyhenisivät kaikissa jäsenmaissa. Komission mukaan ECA on sisällyttänyt 22 tuntiin kuuden tunnin päivystyksen, jonka lentäjä voi viettää kotonaan.

 

 

Aiheesta myös täällä: http://www.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,105700.0.html

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Myös Lentoposti.fi uutisoi asiasta:

 

Europarlamentin täysistunnolla on aikaa 25. lokakuuta saakka päättää enemmistön mukaan seuraako se liikennevaliokunnan päätöstä vastustaa uusia FTL-sääntöjä. Mikäli täysistunto asettuu liikennevaliokunnan kannalle nykysäännöt jäävät voimaan. Äänestyksen päivämäärää ei ole vielä vahvistettu.

 

"EU parlamentti äänesti matkustajien turvallisuuden numero ykköseksi Euroopassa", sanoi ECA:n puheenjohtaja ja lentäjä Nico Voorbach.

 

http://www.lentoposti.fi/uutiset/eun_liikennevaliokunta_kaatoi_aanestyksessaan_lentotyon_uudet_tyo_ja_lepoaikamaaraykset

 

SP

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Positiivisin ilmailu-uutinen aikoihin. Eikä lainsäätäjien tarvitsisi kuin keskustella muutaman eläkkeellä olevan ja yli 40 vuotisen uran tehneen liikennelentäjän kanssa tullakseen itsekin asiantuntijaksi. Liikennelentäjien eläkeiän nosto maksimissaan 65 vuoteen kun näyttää muun ohella täysin unohtuneen lainsäätäjiltä.

 

Seppo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

EU-parlamentti äänestää tästä työaikasäädösasiasta keskiviikkona:

 

Despite mounting safety fears, the European Parliament is due to vote on new working-hours rules on Wednesday.

 

British pilots union Balpa is urging the Government and the Civil Aviation Authority to block the changes by the European Aviation Safety Agency.

 

http://www.express.co.uk/news/uk/434870/Fatigue-fears-over-new-hours-for-pilots

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taisi käydä niin, että EASA:n ajamat uudet lentoaikamääräykset hyväksyttiin EU-parlamentin istunnossa, valiokunnan äskettäisestä hylkäyksestä huolimatta:

 

The UK Civil Aviation Authority (CAA) said it welcomed today’s decision by the European Parliament to support harmonised flight time limits for pilots across Europe

 

http://www.airtrafficmanagement.net/2013/10/uk-welcomes-new-powers-to-tackle-pilot-fatigue/

 

http://www.dw.de/eu-parliament-approves-shorter-night-flights-for-pilots/a-17147032

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään