Jouko Manninen

Käyttis ongelmaa / Työpöytä ja ohjelmat sekaisin (Windows Vista)

8 viestiä aiheessa

Terve!

 

Nyt tuli tuossa viikolla outo ongelma tietokoneen kanssa eikä hajuakaan mistä tämä vaiva on tullut. Käyttiksenä siis Vista 64bit.

 

Elikkä edellisenä päivänä olin normaalisti laittanut koneen kiinni ja samalla siihen oli asentunut jotain Windowsin normaaleja päivityksiä. Seuraavalla kerralla konetta avatessa kaikki menee normaalisti ja päivitykset viimeistellään, mutta salasanan antamisen jälkeen avautuu entistä tyhjempi työpöytä. Työpöydältä oli hävinnyt lähes kaikki kansiot ja ohjelmat ja muutkin työpöydän asetukset olivat "nollaantuneet" (esim. aikaisemmin piilotettuna ollut sivupalkki oli näkyvissä ja käynnistä-valikosta olivat hävinneet "suosikit")

 

Tämän jälkeen säikähtäneenä, että tiedostot ovat kadonneet menin katsomaan työpöytä-kansion koneen tiedostoista (siis C:/Käyttäjät/Jouko/Työpöytä) ja sieltä kaikki vanhat kuvakkeet kyllä löytyivät yllätyksekseni, vaikka eivät työpöydällä näkyneetkään. Myöskin kun koitin avata FS9:ä ohjelma kysyi alussa lisenssistä (normi hyväksyn/en hyväksy), kuten ensimmäisellä käynnistyskerralla. Ohjelmaa en auki saanut, koska alkoi jostain FSSound.dll tiedostosta valittaa, mutta tätä tehnyt muistaakseni aikaisemminkin, joten se ei päälimmäinen ongelma.

 

Eli mikä on vikana, kun koneen työpöydän tiedot tuntuvat tulevan jostain muusta paikasta kuin normaalista kansiosta? Mielestäni en ole onnistunut painamaankaan mitään väärää näppäintä, mutta toki sekin on varmasti mahdollista. Koneella on vain yksi käyttäjä (ja käyttäjätunnus) eli minä. Onko tällainen tilanne tuttu ja mitä pitäisi tehdä?

 

Jouko

 

PS. Toivottavasti selityksestä sai jonkinlaisen kuvan ongelmasta ja kysykää ihmeessä lisää tietoja tai jos jokin asia jäi epäselväksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Normaalisti koneen käynnistys uudelleen palauttaa kaiken ennalleen.

(En tiedä on tuo FS9:n käynnistysyritys sotkenut sen asetuksia.)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eipä ainakaan tällä kertaa palauttanut uudelleenkäynnistys mitään ennalleen.  :-\

 

Huomasin myös esimerkiksi sen, että Mozilla kysyy joka avaamiskerralla valitaanko se oletusselaimeksi. Eli siinäkin jotain nollaantuu joka kerralla kun konetta käynnistää/sulkee. Miten ongelmaa kannattaisi lähteä setvimään?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suosittelen käyttämään Windowsin omaa selainta. Niin säästyy murheilta. 

Eli I.E. 9 Beta on uusin ja toimii. Sekä 32 bittinen, että 64 bittinen versio  on O.K.

 

 

Lisäksi vielä,  kun tietoturvaohjelmisto on kunnossa ja paras mahdollinen, niin kone toimii.  :)

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ompas taas ohjeita annettu :thmbdn:

 

Vistaa en kolmen-päivän koulutuksen jäljiltä juurikaan tunne, mutta:

 

1. Tutki mitkä päivitykset asennettiin ennen tietojen "häviämistä". Poista päivitykset, ja käynnistä uudelleen. (voit koittaa myöhemmin vastaanottaa samat päivitykset. On mahdollista, että päivityksissä aiemmin tapahtui virhe). Toisaalta saattaa olla myös Vistan uusi "ominaisuus" ;D

 

2. En tiedä miten järjestelmänpalautus Vistassa toimii, mutta voit koittaa palauttaa järjestelmän tilaan (päivämäärään) jolloin ongelmaa ei vielä ollut.

 

3. Jos et tiedä miten toimia kohdassa 1. Niin toimi kuten kohdassa 2. on neuvottu.

 

4. Ongelma vaikuttaa siltä, että Windowsin rekisteri on sekaisin (Johtunee siitä, että on tapahtunut virhe, ja Windows on palauttanut rekisterin (joko alkuperäisen joka luotiin asennettaessa), tai sitten jonkin muun jälkikäteen luodun joka "toimii").

 

T: Mika

 

PS: Jos ei onnistu, niin koita palautusta vikasietotilassa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitokset Mika näistä! Nyt lähti toimimaan järjestelmänpalautuksen jälkeen.  :)

 

Hyvänä puolena se, että tuli pitkästä aikaa tehtyä kunnon varmuuskopiot säikähdyksen vallassa, kun luulin tietojen hävinneen.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvänä puolena se, että tuli pitkästä aikaa tehtyä kunnon varmuuskopiot säikähdyksen vallassa, kun luulin tietojen hävinneen.  ;D

 

Juuri näin ;)

 

T: Mika

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään