Antti Nevalainen

Aslak pelastuskopterille kerätään adressia

8 viestiä aiheessa

Eli siellä kerättään adressia, että kopterin sijainti paikkakuntana pysyisi sodankylä. Eli hopi hopi adressit.com  :thmbup: Tämä oikastaan koskettaa myös eteläsuomessa asuvia jotka lomailee lapissa..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

:thmbup:

Todella hieno juttu. Ei tarvitse kuin kerran nähdä Aslakki tosi toiminnassa ja nähdä omin silmin (egen öga),  kuinka olisi käynyt kairassa loukkaantuneen ihmisen ilman nopeaa ja täsmällistä kopteritoimintaa. Kannatan ehdottomasti lapin Aslakin toimintaa nykyisessä muodossa.

 

Ymmärrän aivan hyvin, että tarkoitus on saada RVL:n Koala koptereiden hankinta näyttämään hyvältä ja siksi tämä HEMS-toiminta siirretään Rovaniemelle ja mahdollisesti sitä hoitaisi RVL Koalat eivät kuitenkaan ole soveliata HEMS-toimintaan joidenkin puutteiden vuoksi ehkäpä.

 

Voisiko olla että olisi viisainta lopettaa koko HEMS-toiminta, alkaen etelä-suomesta, sillä koko juttu taitaa olla vain tarkoitettu pääasiassa eliitin pelastamiseksi. Eliitillä tarkoitan tässä rahan tai poliittisen vallan pitäjää.

Ei tavallisella ihmisellä ole varaa tehdä kesämökkinsä pihalle helikopterikenttää, niinkuin useilla eliitin edustajilla on. Saattaisiko nämä olla vielä merkitty SHT:n koptereiden GPS-pisteiksi.

 

Kyllä koko systeemi pitäisi sälyttää valtion tehtäväksi eli RVL ja armeija. Miten muuten armeija voisi paremmin harjoitella haavoittuneen suomalaisen hakua Afganistanin joltakin määrittelemättömältä alueelta, jonne saksalainen ei halua mennä.

 

Mielestäni koko mediheli on liian kallis systeemi. Onko tulevaisuus niinkuin esim saaristomeren valvontaa sitä tekee merivoimat, tullilaitos, rajavartiolaitos ja poliisi sekä vielä ilmavoimat ja kaiken maksaa iloinen veronmaksaja.

 

Toivottavasti ei pelastuskopteritoiminta mene näin mahdottomaksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään